Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
…Francouzské děti nedělají scény.
Četla jste některá tuto knihu? Já jí mám objednanou a jsem velmi zvědavá. Podle anotace vypadá velmi slibně a i já tíhnu k tomuto stylu výchovy.
Máte zkušenost s Lucka Bohemia A dost! Francouzské děti nedělají scény?
Přidejte zkušenost s Lucka Bohemia A d...Jj, četla jsem ji nedávno. Pěkná knížka. S některými názory se ztotožňuju nebo jsem je dělala i nevědomky
, s některými moc nesouzním. Jako asi každý typ výchovy má svá pro a proti ![]()
To si musim pordidit! Muj manzel je Francouz a zijeme ve Francii
Kazdopadne je na tom asi neco pravdy, jelikoz me rocni dite spi ve svem pokojicku a celou noc pomalu od narozeni a zboznuje duseny porek
![]()
@Silky123, myslím, že si hezky počteš
. Člověk se zamyslí nad výchovou, zda to mohl třeba udělat líp. A u něčeho si naopak řekne, že je rád, že to má tak jak to má. Jak už jsem psala, vše má svá pro a proti ![]()
Já jsem „exemplář“ sám pro sebe. Odmítám dceru plácat, jsem trpělivá, neřvu, nesnáším řvaní. Svůj život momentálně prožívám asi 80 cm nad zemí, protože chci mluvit z očí do očí ![]()
Takže asi tak ![]()
Jůůůůů, to je alespoň pořáádnej tip na knížku!!
a holky, ta která to z vás četla, nemůžeš prosím prosím napsat třeba jednu z rad co tě zaujala??? ![]()
@Evelina31 píše:
To si musim pordidit! Muj manzel je Francouz a zijeme ve FranciiKazdopadne je na tom asi neco pravdy, jelikoz me rocni dite spi ve svem pokojicku a celou noc pomalu od narozeni a zboznuje duseny porek
![]()
![]()
tak moje dite spi od narozeni ve svem pokojicku
a zeleninu taky zboznuje..jen nejsme Francouzi ![]()
@Silky123, ta kniha je v podobném duchu, takže myslím, že se Ti bude líbit.
@Deniel, v průběhu čtení knihy jsem si říkala, udělám si poznámky, nebo vše zapomenu. Poznámky jsem si samo neudělala a už pomalu zapomínám, co vše tam bylo
Ale tak celkově co se mi líbilo je, že francouzský styl výchovy má určitý rámec, který je pevně daný a dost striktně se dodržuje, ale v tom rámci mají děti hodně volnosti. Takže oni dodržují přesný režim co se týče jídla a spánku (to u nás doma dodržujeme taky a funguje to skvěle), „vše ostatní“ je povoleno. Neříkají na hodně věcí NE, protože dítě je pak zmatené a nerozezná, jaký zákaz je opravdu důležitý. Takže je fajn si stanovit několik málo pravidel, resp. věcí, co opravdu prcek nesmí…
A hned na začátku knihy popisovali, jak francouzské děti spí celou noc a jak to, že francouzské děti v restauraci nevyvádí
No, počtěte si, holky, nebudu prozrazovat vše ![]()
@Taminka Presne tak. Manzel je sice Frantik, ale ja spis malou vychovavam " po svem", tedy tak, jak mi prijde nejlepsi. Bohuzel mala spi od narozeni celou noc, protoze je hrozne problematicky jedlik, takze nemela na jidlo potrebu se budit
A porek musim pridavat do vseho, jinak to neji
Takze tak. Spis me pobavilo, ze na ni pasuje popis knihy ![]()