Kniha A dost! Francouzské děti nedělají scény

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12651
29.3.13 22:21

A dost!

…Francouzské děti nedělají scény.

Četla jste některá tuto knihu? Já jí mám objednanou a jsem velmi zvědavá. Podle anotace vypadá velmi slibně a i já tíhnu k tomuto stylu výchovy.

http://www.bux.cz/…i-sceny.html#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Lucka Bohemia A dost! Francouzské děti nedělají scény?

Přidejte zkušenost s Lucka Bohemia A d...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silky123
29.3.13 22:26

Týýý jo, to stojí za přečtení, díky za tip ;)

• Citovat
  • Upravit
13503
29.3.13 22:27

Kniha vypada velmi zajimave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
29.3.13 22:31

Jj, četla jsem ji nedávno. Pěkná knížka. S některými názory se ztotožňuju nebo jsem je dělala i nevědomky :), s některými moc nesouzním. Jako asi každý typ výchovy má svá pro a proti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
29.3.13 22:33

@Hamilos

Teď jsem ještě víc napnutá ;)

• Citovat
  • Upravit
435
29.3.13 22:34

To si musim pordidit! Muj manzel je Francouz a zijeme ve Francii :) Kazdopadne je na tom asi neco pravdy, jelikoz me rocni dite spi ve svem pokojicku a celou noc pomalu od narozeni a zboznuje duseny porek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
29.3.13 22:36

@Evelina31

Co dělám špatně! :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1342
29.3.13 22:37

@Silky123, myslím, že si hezky počteš ;). Člověk se zamyslí nad výchovou, zda to mohl třeba udělat líp. A u něčeho si naopak řekne, že je rád, že to má tak jak to má. Jak už jsem psala, vše má svá pro a proti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
29.3.13 22:39

Já jsem „exemplář“ sám pro sebe. Odmítám dceru plácat, jsem trpělivá, neřvu, nesnáším řvaní. Svůj život momentálně prožívám asi 80 cm nad zemí, protože chci mluvit z očí do očí ;)

Takže asi tak :lol:

• Citovat
  • Upravit
3172
29.3.13 22:40

Jůůůůů, to je alespoň pořáádnej tip na knížku!! :palec: :palec: a holky, ta která to z vás četla, nemůžeš prosím prosím napsat třeba jednu z rad co tě zaujala??? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
29.3.13 22:43
@Evelina31 píše:
To si musim pordidit! Muj manzel je Francouz a zijeme ve Francii :) Kazdopadne je na tom asi neco pravdy, jelikoz me rocni dite spi ve svem pokojicku a celou noc pomalu od narozeni a zboznuje duseny porek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak moje dite spi od narozeni ve svem pokojicku ;) a zeleninu taky zboznuje..jen nejsme Francouzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
29.3.13 22:49

@Silky123, ta kniha je v podobném duchu, takže myslím, že se Ti bude líbit.
@Deniel, v průběhu čtení knihy jsem si říkala, udělám si poznámky, nebo vše zapomenu. Poznámky jsem si samo neudělala a už pomalu zapomínám, co vše tam bylo :zed: Ale tak celkově co se mi líbilo je, že francouzský styl výchovy má určitý rámec, který je pevně daný a dost striktně se dodržuje, ale v tom rámci mají děti hodně volnosti. Takže oni dodržují přesný režim co se týče jídla a spánku (to u nás doma dodržujeme taky a funguje to skvěle), „vše ostatní“ je povoleno. Neříkají na hodně věcí NE, protože dítě je pak zmatené a nerozezná, jaký zákaz je opravdu důležitý. Takže je fajn si stanovit několik málo pravidel, resp. věcí, co opravdu prcek nesmí…
A hned na začátku knihy popisovali, jak francouzské děti spí celou noc a jak to, že francouzské děti v restauraci nevyvádí :mrgreen: No, počtěte si, holky, nebudu prozrazovat vše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
29.3.13 22:51

@Taminka Taky tak :pankac: Češi jak poleno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.3.13 22:52

No jestli taky francouzští pisálci nekecají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
29.3.13 22:55

@Taminka Presne tak. Manzel je sice Frantik, ale ja spis malou vychovavam " po svem", tedy tak, jak mi prijde nejlepsi. Bohuzel mala spi od narozeni celou noc, protoze je hrozne problematicky jedlik, takze nemela na jidlo potrebu se budit :cert: A porek musim pridavat do vseho, jinak to neji ;) Takze tak. Spis me pobavilo, ze na ni pasuje popis knihy :lol:

http://www.bux.cz/…i-sceny.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová