Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, mám opět dotaz kolem frejkovy peřinky. Dnes jsme byli na kontrole a díky bohu, už nám stačí frejkovka na noc. Respektive ve zprávě máme napsáno „12 hodin / noc“… chtěla jsem se zeptat, jestli je taky někdo s podobnou zkušeností a jestli jste dodržovali striktně 12 hodin, nebo peřinku nechali čistě na noční spinkání - tzn. tak 9 hodin..
Ahoj - malá ji dostala kolem 10 měsíce už taky jenom na noc - a dávala sem ji opravdu jen na noční spinkání. v Roce šla na kontrolu na RTG a už bylo vše ok
@Lejaa ahoj,naše Klárinka měla tuto peřinku. Dávala jsem jí jí prvních (možná)14dní pořád, časem jsem přešla „jen na spaní“. Naší Klárince to takto neublížilo, nezhoršil se jí nález, ale nemůžu Ti slíbit, že tvému dítku to (ne)ublíží.
@Lejaa Ahoj, může se zeptat, jak dlouho jste peřinku nosili a z jakých důvodů? My jsme jí dostali na kontrole v šestinedělí, po porodu vše v pořádku a pak nám ji dali. Byla jsem z toho pěkně vykulená. Budeme jí mít teprve čtrnáct dní a modlím se, aby nám ji při příští kontrole dali taky pouze na noc. Obvoďačka nám řekla, že je to spíš jako prevence, aby se jadýrka lépe vyvíjela. Na ortopedii nám k tomu nic neřekli
a já, jak jsem z toho byla špatná jsem se zapomněla zeptat.
Naty měla peřinku 8 měsíců 24h denně, dávala jsem poctivě, jelikož nám hrozila nemocnice. Ale ke konci už byla hodně pohyblivá a každou chvíli si peřinku rozepínala.
Ale vy pokud máte dávat jen na noc, tak to už je asi jedno jestli 9h nebo 12
Nevím jaký máte nález. Nebo dávat ještě například i na denní spánek.
@J_A_N_A 28
Ahojky, my dostali peřinku už v porodnici, protože jsme měli nedovynutá jadýrka na pravé nožce, nosili jsme ji 14 dní a to už jsem z toho fakt šílela, malej se z toho všelijak vyvlíkal atd. prostě děs běs.. Tak jsem koupila Marwell kalhotky a dávali jsme to, teď už je to 2 měsíce.. Měnit se to ale prý nemá.. Já to vyměnila proto, protože měl v těch kalhotkách nožky víc „do žabičky“, něž v té pitomé peřině. Záleží jaký máte nález..
@Annnet
My měli nález v porodnici 2C, teď jsme změnili ortopeda, protože v dětské to byla katastrofa.. Byli jsme u Doc. Poula (špička v oboru) a ten zjistil, že malej má 1B, a že frejkovka stačí na noc, pro sichr..
Jinak holky děkuji.. Snad tedy bude stačit jen na noc.. tak od cca 22.00 do 7-8.00…?
@Lejaa děkuji, já pořádně ani nevím, jaký nález máme. Ale jsem z toho docela hotová. Malej byl zvyklý mrskat nožičkami, pěkně se vždy vyprděl a teď je z toho chudák nervózní a to byl takový pohodář. Musím se příště zeptat, ale u nás na ortopedii to je jak na běžícím páse a s nikým se nevybavují ![]()
@J_A_N_A 28
Ahoj Jani, neboj, malý si během pár dní na peřinku zvykne. Co se týká prdíků, tak ty ho budou asi trápit víc, protože díky té peřince se přeci jen nemůže prokopkat tak, jak by chtěl. Moje malá na to trpěla hodně. Já jsem se snažila peřinku dávat co nejvíc poctivě, teď ji máme také už jen na noc a můžu říct, že situace se hodně zlepšila
Ještě Ti poradím to, abys dávala malého při přebalování nebo ve chvilkách bdělosti co nejvíc na bříško - děti, co mají peřinku se později přetáčí a pasou koníky atd. Poradili mi to na rehabilitaci. Moje malá díky tomu pase jak šlak
A i kdyby to delší dobu trvalo, nevěš hlavu - díky té peřince je to normální, prckové se v tom prostě moc nepohnou ![]()
@ammisha děkuji za rady
dáváme poctivě, chceme se jí co nejdříve zbavit. Ale při přebalování ho nechávám chvíli prokopnout. Zkusím ho dávat víc na bříško ![]()
@J_A_N_A 28
jaký máte nález, bude určitě napsáno ve zprávě..:-) Jinak co se týče té peřinky, děti to většinou nesou mnohem lépe, než maminky:-) já to ze začátku obrečela… ale malej byl relativně v pohodě..
na prdíky používáme kapičky Infacol a moc doporučuju, nám fungují skvěle:-)
@Lejaa My nedostali ani zprávu do ruky
Že jí posílají dětské doktorce. My na prdíky používáme Sab Simplex no a nevím, teď jakoby přestaly pomáhat. Infakol vyzkoušíme ![]()
@J_A_N_A 28
Fakt jo? Tak to je dost divný.. Asi bych změnila orto.. Je přece povinen vás o tom informovat.. My každou zprávu dostaneme do ruky a když jsem ji pediatrovi cpala
tak ji nechtěl s tím, že si pak všechny dokumenty vezme až po dokončení léčby prcka..
Jojo, Infacol jsme dostali už v porodnici a nedám na něj dopustit:-) Minulý týden jsme zkoušeli i Espumisan, ale to byla hrůza… tak jsme zpět na Infacolu a zas je klid:-)
@Lejaa Taky jsem přemýšlela, že půjdeme jinam, ale pak mě pediatrička uklidnila, že to je spíš jako prevence. Tak uvidíme při další kontrole, co nám řeknou a pořádně se na to zeptám a né jako minule, to jsem šla z ordinace jak opařená
. Tak dneska asi koupím ten Infacol, Sam Simplex dochází, tak ho zkusíme vyměnit. Espumisan mám tady načatý, vůbec nám nezabíral.