Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@J_A_N_A 28
No, frejková peřinka mi teda přijde jako prevence zbytečná.. Myslím, že pokud je to fakt prevence, tak by mělo stačit široké balení.. Ale nejsem ortoped.. Jen mi přijde, že trápit v tom dítě jen tak, co kdyby… nevím..
To by právě chtělo, aby jste věděli, jak na tom jste… Ale jen tak by vám to snad nedali:(
@Lejaa To doufám, že jen tak by nám to nedali. Pediatrička mi do telefonu říkala, že to je jako prevence, aby se dovyvinula jadýrka, aby měla více prostoru, ale já nevím, budu se muset pořádně informovat ![]()
@J_A_N_A 28
Určitě se informuj..
Možná bych si ještě pediatričce zavolala a zeptala se, jaký jste měli nález… Takovéto označení, např. I b, atd..
Pak uvidíš co a jak dál ![]()
@Lejaa No právě ona mi řekla, že je to kvůli jadýrkům, aby měli více místa, ale co jsem tady na emiminu četla, tak na jadýrka se nedává. Příští úterý jdeme na první očkování, tak se pořádně informuji.
@J_A_N_A 28
Tak pak dej vědět, jak jste dopadli.. Docela mě to zajímá..:-)
@Lejaa Určitě se ozvu a pokud si nebudu jistá a pediatřička mě k tomu moc neřekne, zkusím sehnat jiného ortopeda, jaký bude mít názor.
@J_A_N_A 28
urcite, a pokud jste nekde z okoli brna, tak doporucuji doc. Poula:-) je spicka v oboru a zameruje se dost na ty kycle.
@J_A_N_A 28
jasny no. to je skoda!
tak snad budete rychle ok… ![]()
@Lejaa Ahoj
Tak jsme zpátky od doktorky, byli jsme na prvním očkování. Ptala jsem se na tu zprávu z ortopedie a tak výsledek je takový, že na jedné nožičce nález IIa+ a na druhé IIa-, ale celkové vyhodnocení IIa+. Doktorka říkala, že takový nález měli taky a peřinku nedostali tak doufám, že nám při příští kontrole řeknou, že je to v pořádku ![]()
@J_A_N_A 28
Tak to je super, to jsem moc ráda ![]()
A máte tu peřinku teda na celý den, nebo jen na noc?
A jak jste dopadli na očkování? Jaké jste měli a jak jste to zvládli, plakali jste? ![]()
@Lejaa
máme ji na celý den, ale teď je problém s autosedačkou, jak mu dám bundičku, nevejde se do ní. Tak jezdí bez ní. Ale tím, že jí dáváme pořád, tak to snad nevadí a ten nález nebyl hrozný
Teda dneska jsme trochu zhřešila
, byl po očkování trochu ukňouraný, tak se ho z ní vysvobodila. Ale teď už pěkně chrupe a samozřejmě s ní
Po očkování jsme plakali, ale jen trochu, je to hrdina a máme už 6450g ![]()
@J_A_N_A 28
Krásná váha:-)
Hele, a co si necháváte všechno očkovat? Nám Dr. nabízel ty nepovinné pneumokoky, rotaviry a tak..?
@Lejaa Byli jsme na hexavakcíně a příště necháme asi Synflorix-pneumokoky, já sama mám za sebou zánět mozkových blan. A ty rotaviry nevím, aby toho neměl hodně. Kolik máš dětí a věk
?
Ahoj holky, v čem spáváte, když máte frejkovku? Malá mi už pomalu vyrůstá ze zavinovačky, tak jsem jí objednala spací pytel. Ale nevím, jak dlouho se mi do toho vleze
Spávat pod dekou nebo kapničkou se ji bojím nechat, ona je takový vrtichvost a pořád musí mít ručičky ze všeho venku, takže přes den mi dělá, to, že to chňapne a přetáhne přes hlavu…
Lejaa - a jsi vlastně odkud? Já jsem z Brna, z Líšně
JANA28 - tyyjo, vy jste teda velcí. Tu my jsme prckové. Máme 3,5 měsíce a asi 5,5 kilo ![]()
My máme ze sebou z očkování první hexu a druhá nás čeká 7.10. Rozhodla jsem se, že dám i Prevenar, ale dlouho jsem váhala.. Ale NIKDY bych nenechala očkovat své dítě 2 vakcínami zároveň!!! Takže se to bude očkovat pěkně v rozestupu 14 dní… Rotaviry dávat nebudu, těch kmenů je tolik…