Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, nezlobte se, prosím, za tuto diskusi, ale musím se trochu „vypsat“, protože už nemůžu… Dneska je nějaký den blbec, nebo co. Mám 9-ti měsíčního chlapečka, který dneska doslova „boduje“ - jednak má rýmu, ale nechce si dát vysát nos, takže u každýho vysávání řve, jak když mu řežu nohu za živa, což zase rve srdce mně. Při obědě nechtěl vůbec jíst a těch pár lžiček příkrmu, co jsem do něho dostala, za chvíli zase vyhodil, takže kde nic, tu nic. Tak jsem mu šoupla aspoń flašku z Nutrošem (od dvou měsíců je na UM), aby měl aspoň něco v sobě. Při přebalování absolutně nechce ležet na zádech, takže mi shodil na zem všechny krémy, plínky a potřeby z přebalováku. Když se tady podívám na ten čurbes, tak se mi chce bulet… no prostě den na prd… ach jo… Malej je jinak v pohodě, pořád se chechtá, ale já jsem na nervy… Tak díky moc, že jsem se mohla vypovídat… a prosím vás, napište mi, že máte taky občas tyhle stavy, ať vím, že v tom nejsem sama!
Díííííík a ahojda a ať ti naši andílci mají co nejmíń takových dnů… tedy spíš my maminy. ![]()
No jo, někdy je to otrava, a když je miminko nemocné, je to ještě horší.
@Cuarentena píše:
No jo, někdy je to otrava, a když je miminko nemocné, je to ještě horší.
Přesně tak, moje řeč… dík za reakci ![]()
Mě napadlo jen „zvykej si, bude hůř“
Ne vážně, prostě den blbec, bude líp. Naše měla taky období totálního odmítání přebalování a co se týče příkrmů, škoda mluvit - a to nemelě rýmu. Dej si čokoládu, pust rádio a až se uklidníš, tak to ukliď. ![]()
Celkem běžné chování, řekla bych
Moje je teda starší, má taky rýmu jak trám a navíc už nechce spát přes den ![]()
Znám to moc dobře. přebalování je peklo, já radši zrusila přebalovak…to se už nedá.
někdy to jsou fakt galeje
![]()
něco ti povím. Občas tady narazím na své výlevy z doby, kdy dětem bylo právě tolik, co tvýmu.
Je to už 5 let i víc.
Pokaždý se směju a nevěřím, že jsem to psala já. Paměť je milosrdná, když tohle přežiješ, tak to nakonec zapomeneš. Ty dny Blbec v tý hlavě fakt zmizí.
Asi jsem ti moc nepomohla, co?? ![]()
@avm3 píše:
Mě napadlo jen „zvykej si, bude hůř“Ne vážně, prostě den blbec, bude líp. Naše měla taky období totálního odmítání přebalování a co se týče příkrmů, škoda mluvit - a to nemelě rýmu. Dej si čokoládu, pust rádio a až se uklidníš, tak to ukliď.
Jooooo… díky… ![]()
@NiKina píše:
něco ti povím. Občas tady narazím na své výlevy z doby, kdy dětem bylo právě tolik, co tvýmu.
Je to už 5 let i víc.
Pokaždý se směju a nevěřím, že jsem to psala já. Paměť je milosrdná, když tohle přežiješ, tak to nakonec zapomeneš. Ty dny Blbec v tý hlavě fakt zmizí.
Asi jsem ti moc nepomohla, co??
@NiKina píše:
Je to už 5 let i víc.
Naopak, pomohla jsi mi hodně a moc děkuju! Máš pravdu, každý období prostě má svoje úskalí… a člověku nezbývá, než to prostě vydržet
Naštěstí to má smysl… ![]()
@NiKina píše:
Je to už 5 let i víc.
No jo, no. Já jsem to úspěšně zapomněla dokonce třikrát a teď se mi to znova vybavuje. ![]()
@Makuschka To bude nějaký den „blbec“
Já jsem asi monstrmatka, ale řvaní při odsávání hlenu mými city opravdu nepohne, bordel v klidu překročím, uklízím až večer, to, že nejí a hází po mě jídlem, je mi taky fuk, však se nakonec nají, až začne kručet v břiše. ![]()
@saracenka30 píše:
@Makuschka To bude nějaký den „blbec“Já jsem asi monstrmatka, ale řvaní při odsávání hlenu mými city opravdu nepohne, bordel v klidu překročím, uklízím až večer, to, že nejí a hází po mě jídlem, je mi taky fuk, však se nakonec nají, až začne kručet v břiše.
To nejsi monstrmatka, to jsi právě bezvamatka… doufám, že se do toho stádia také dostanu… ![]()
Když se to se… jde, tak to stojí za to ![]()
Ale odsávání mě už teda nevzrušuje, ječí jak kdybych ho napichovala na vidličku, ale nedá se nic dělat, u zánětu v uších by ječel víc…
Snaž se na tom vidět ty pozitivní věci, i když je člověk občas přehlíží, tak deroucí se dítě z přebalováku je dar - je zdravý, pohyblivý, není to samozřejmost. Čím víc se člověk těch pocitech marnosti a zmaru rochňá, tím hůř se mu pak zvládají ![]()
(mmch jsme dneska jeli přes půl města vyzvednout ozdoby na stromek, batole řvalo, když muselo uvolnit místo v kočárku bedně a mašírovat po svých, válel se, málem se naše uskupení rozdělilo na část odjíždějící tramvají a část na nástupním ostrůvku… Jsem zcela šťastná, že je to doma a že jsme domů dorazili všichniva ve zdraví
)
Já už přebaluju v kočárku, kde má kšandy. Jinak ho honím po gauči s holým zadkem.
Takže se neboj…nejsi v tom sama. ![]()