A zase ty bradavky...

10
31.10.06 08:59

A zase ty bradavky...

Ahojte, opět otevřu už asi stokrát probírané téma. Mám atopický ekzém, kojila jsem rok a půl, teď už rok ne a nějak mě zlobí jedna bradavka u prsu - občas mě svědí, pobolívá, trošku se i loupe. Před třemi měsíci jsem vytlačila i trošku nažloutlého mléka a svěřila to i svému gynekologovi. Prsa mi vyšetřil pohmatem a prý je to v pořádku. Holky, nemáte některá stejný problém. Někdy mám dojem, že se ze mě v mateřství stal pěkný hypouš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
31.10.06 13:37

ahoj

já už nekojím taky skoro rok a mlíko mám pořád - ted ještě jako bonus i mlezivo:o) pro prtě

svědění bradavek znám… u mě to byla mykoza… (bylo to v prvním těhu)

víc bohužel neporadím… jen že švagrové dávali nějaký prášky na zastavení laktace… (i po roce a půl od nekojení měla mlíko… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.1.15 20:18

Holky, potřebuju radu a tak oživuju diskusi

Kojím 14m syna a asi poslední 3týdny mám bolavé bradavky, jeden dvorec se mi loupe (ne celý). Nevím, co to je, nesvědí to. Občas se mi udělá malá trhlinka. mažu bepanthenem, ale nepomáhá to.
Nemáte některá zkušenost? Co to je? Co s tím?

A další věc - vzhledem k těm bradavkám přemýšlím, že utnu kojení - kojím cca 3-4× denně - ještě před Vánoci jsem kojila klidně 20× za den :roll:, naštěstí se mi to povedlo hodně omezit.
Ale nevím, jak na odstavení - dudlíka nechce, lahev nechce, pije jen z klasického hrnečku. :think:
Dát ho na pár dnů „někam“ nepadá v úvahu-není kam…

Díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.1.15 20:24

@atominnka Kvasinky bych tipla, ony vylucuji zasadite latky, ktere zpusobuji vysychani kuze, je ta kuze krehci, takze nachylnejsi k poraneni a ta poraneni se spatne hoji, protoze tam vlezou.
Nemaji rady kysele prostredi. Kdyz si potres bradavky citronem, muze to zahnat kvadinky i vyresit ten odstav :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
24.1.15 20:26

@atominnka Bepanthen je na nic, mně pomohla mast na bradavky s lanolinem (Avent, Purelan, nebo nejlevnější varianta z dm drogerie) nemusí se omývat před kojením, takže se bradavky zbytečně nevysušují.
A to odstavení bych provedla radikálně, máš-li takové bolavé problémy. Pár dní si pořve, ale velkej už je dost. Zkusila bych třeba říct, že mlíčko už není, a pokaždé to opakovat, on to třeba i pochopí.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
24.1.15 20:26
@Bibi239 píše:
@atominnka Kvasinky bych tipla, ony vylucuji zasadite latky, ktere zpusobuji vysychani kuze, je ta kuze krehci, takze nachylnejsi k poraneni a ta poraneni se spatne hoji, protoze tam vlezou.
Nemaji rady kysele prostredi. Kdyz si potres bradavky citronem, muze to zahnat kvadinky i vyresit ten odstav:

to je chytré :palec:

• Citovat
  • Upravit
3681
24.1.15 20:38

Mne pomohl na popraskane bradavky Lanolin, maji v lekarne, primo se to takto jmenuje, opravdu zazracna masticka. Ale jestli mas kvasinky, tak uprimne nevim, zda to necim mazat, jstl bys to tim naopak jeste nepodporovala :think:. Vzpominam si, ze mi v porodnici sestra rikala, ze z bepanthenu budu mit akorat tak kvasinky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
24.1.15 21:00

Pokud to je opravdu kvasinka, tak na ni nejlépe obyčejnou zinkovou mast - mají normálně v lékárně. bojovali jsme s kvasinkou při dceřině ekzému a toto fungovalo opravdu nejlépe. rozhodně nic mastného - v tom se kvasinky akorát množí. ta zinkovka teda vysušuje, takže se to asi bude loupat ještě víc -to ale k tomu procesu hojení patří a zničí se tím i ta kvasinka.
pak je taky otázka, zda není kvasinka usídlená i uvnitř organismu. pak by to chtělo třeba i protikvasinkovou dietu - zkusit na pár dní vyřadit mléčné výrobky, omezit co nejvíce sacharidy.

no a odstavení? tak to by mě taky zajímalo. dcera 14m, kojím 3× denně - to mi neva. ale v noci vstává tak co 2-3 hodiny. k ránu už nezabere v postýlce vůbec, takže spí se mnou v posteli přicucnutá. zrovna včera jsem zkoušela uspat bez prsa - 30minut houpání, nošení, pak stání nad postýlkou a hlazení. všechno mě bolelo, přece jen už není nejlehčí, ale byla jsem ráda, že jsem to zvládla. každopádně po 5minutách byla vzhůru :roll:
před časem jsem si ji zas zkoušela vzít k sobě do postele, přitulit si ji, ale nedat prso. vydržela řvát od 11 do 2 do rána. nejdřív to pořád vypadalo, že už se uklidní a usne, ale vždy se probralaa bylo to horší a horší. v ty 2 ráno jsem to vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.1.15 21:15

@maffi čau :mrgreen: :mavam: mléčný výrobky nejím, cukr ani bílé pečivo taky moc ne… :think:

@Gorlami no, tak to je mám 100% z toho bepanthenu, páč se tím mažu xkrát denně :zed: :zed:

@Lizzi pořve no :zed: je mi ho líto, chtěla jsem kojit co nejdýl.. ale zase trpět teda nehodlám, ne teď, když je už velkej…

@Bibi239 ty jo, to je chytrý, to zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna