A zase ty státnice

Anonymní
22.1.22 19:40

A zase ty státnice

Ahoj, děvčata, jdu si pro radu a zároveň se i vyzpovídat. Od prosince sedím v učení, tento měsíc to je ale intenzivní. Studuji VŠ a tento měsíc mám státnice. Minulý týden jsem měla první část státnic a obhajobu bakalářky, v úterý mě čeká druhá zkouška a finíto, budu mít titul. Strašně moc to chci už mít za sebou, ale nastal problém a tím je termín - na studijním mě na termín SZZ nezapsali, takže jsem o termínu do čtvrtku nevěděla. Myslela jsem, že to hecnu a těch 40 témat se stihnu za 5 dní naučit (pročítala jsem si je už před měsícem, ale pak je odložila a soustředila se na první zkoušku s tím, že až budu znát termín i na druhou, tak se k tomu vrátím… nečekala jsem však, že se to dozvím takhle pozdě, protože termín na SZZ by se měl vědět alespoň 10 dní předem) bohužel, dlouhodobé učení, únava a do toho malé dítě vzaly za své a já k dnešku umím sotva 10 témat a mám blok. Nic mi neleze do hlavy. Nejdřív jsem si říkala, že tam půjdu s tím málem co umím, že třeba budu mít šťastnou ruku, jenže jak teď nemůžu nic dostat do hlavy, tak už vůbec nemám vůli tam ani jít. Nechci si udělat trapas. Na druhou stranu se mi chce brečet, že i když chci, tak to prostě nejde narvat do hlavy. Šly byste ke zkoušce i tak? Nebo to odložily, hodily se do pohody a šly až 100% připravené na jaře?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
22.1.22 19:45

Tak o termín přijdeš každopádně ne? Bych to šel aspoň zkusit, můžeš se trefit a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.1.22 19:50

Víš kolik lidí skutecne ví a pak má prostě okno ze stresu, jsou zvyklí že se prostě stane že někdo neumí, neboj se a zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
22.1.22 19:57

Kdykoli jsem honila učení, měla jsem pocit, že v té hlavě nic nemám a jsem úplně dutá. Stačí se vyspat a hned to bude růžovější ;). Poznatky se potřebují v hlavě uložit, aby tam zakotvily. Pokud jsi témata pročítala a máš pocit, že je umíš, tak bych asi termín zkusila a uvidíš… Pokud nehraješ na červený diplom a bude Ti stačit 3, tak pokud Tě komise bude znát a jsi u nich dobře zapsaná, kolikrát to není jen o tom, co umíš, ale jsou shovívavější… (Můj známý takhle kupříkladu dělal státnice z historie, vytáhl si jediné dvě otázky, které neuměl, totálně se zablokoval a neřekl tam pomalu ani vlastní jméno. Předseda komise ho ale měl rád, takže řekl, že měl určitě jen blok, a dali mu trojku…)

Každopádně držím pěsti, jestli půjdeš teď nebo v budoucnu, ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
22.1.22 20:05

Zkus to. Nauč se co půjde a jdi to zkusit. Pokusu je vždy víc, tuším, že tři? U každé zkoušky i státnic jsem vždy i přes intenzivní učení měla pocit, že nevím vůbec nic a jsem úplně duta… Ber to jako trénink, i kdyby to nevyšlo, svět se nezbori. Jsou horší věci. Tak to teď nevzdavej a zkus. Držím pěsti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2680
22.1.22 20:21
@DV_JANA píše:
Víš kolik lidí skutecne ví a pak má prostě okno ze stresu, jsou zvyklí že se prostě stane že někdo neumí, neboj se a zkus to.

Taky bych to riskla. A když by to nevyšlo, vymluvila bych se, že byl špatný poslední měsíc, rodina covid, dítě nespalo, horečky atd. a prostě jsi neměla prostor na učení.
Sice lež, ale kdo by to řešil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.22 23:50

Děkuju za rady. Dneska jsem to nechala být, naučila jsem se jen jedno téma, ale zítra a v pondělí na to sednu a uvidím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová