Chci to! Co chcete vy?

21.1.22 02:09

Chci to! Co chcete vy?

Tak mě tu při nočním pročítání těch více či méně úsměvných témat napadlo založit jedno trochu filozofické.
(blbostí je tu dost tak se jedna navíc ztratí)

Kdybych si mohl přát jednu věc od života, co by to bylo?

Poněkud překvapivě, všemu rozumět. Smyslu života, vesmíru, proč je svět jaký je, proč v něm vidím spoustu utrpení když čistě fyzikální svět nezná emoce a je harmonický, co to je život, co to je smrt… :nevim:

Co byste si přáli vy? Máte něco, co se vám v hlavě často vrací a co byste opravdu chtěli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1637
21.1.22 02:26

Asi to bude znít jako klišé, ale chtěla bych zdraví, zdraví pro moje děti. Mám trochu strach z budoucnosti…Ta myšlenka co bude až vyrostou, hlavně ten mladší, až si uvědomí, že je malinko,,jiný”, protože zatím to nevnímá…
Tato myšlenka se mi často vrací a připadám si někdy jako srab, protože tu myšlenku pořád zaháním a nechci na to myslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3778
21.1.22 04:21

@Petája Jak je jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
21.1.22 04:47

Chtěla jseml zdraví a zbavit se trvalých následků, ale to se mi podařilo :jazyk:, takže už nechci nic a s pokorou přijmu vše co přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16993
21.1.22 05:05

Chci klidny spokojeny zivot pro sebe a svou rodinu. Je spousta veci, ze kterych mam v dnesni dobe strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.1.22 05:47

Přál bych si být super bohatý, až bych z toho brečel. 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
21.1.22 05:59

Chci se chovat zodpovedne tak, abych se nemusela stydet podivat se detem do oci, az budu opoustet svet - to se tyka ekologie. Chtela bych mit dost odvahy chovat se tak, jak poznam, ze je spravne.
A stale citim velky dluh vuci tretimu svetu. Asi nezvladnu vyjet nekam na zahranicni humanitarni misi, budu resit jen posilanim penez prislusnym organizacim. Rada bych nasla odvahu poslat vic a nebat se, co bude za par let se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80043
21.1.22 06:03

Zdraví. Pak zdraví. No a myslím ještě zdraví. A spokojený klidný život pro děti. A pro sebe. No a pak ještě trošku zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
21.1.22 06:10

Jedna věc se vybírá těžko. Co je důležitější než zdraví, svoboda…moci pracovat a za práci brát adekvátní plat, moci vychovávat děti v míru a bezpečí… Kdyby toto vše bylo pokryto, tak bych možná chtěla být jasnovidec ve smyslu, že bych neznala budoucnost, ale pomáhala bych policii, když by se třeba ztratilo dítě, mrkla bych do karet, koule nebo někomu do zadku to je jedno :D a viděla bych a hned by se zachránilo. Na druhou stranu bych ale díky této schopnosti mohla být jednak pořád v zápřahu a druhak v ohrožení, takže asi je dobře, že mé schopnosti jsou naprosto přízemní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
21.1.22 06:11
@kubajedendva píše:
Přál bych si být super bohatý, až bych z toho brečel. 😃
:lol: Možná bys fakt brečel. Začali by se kolem tebe motat lidi, co by se tvářili jako kamarádi, ono být nechutně bohatý není určitě jednoduché 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.1.22 06:52

No já zcela otevřeně přiznám, že mám vše důležité, co potřebuji - skvělou rodinu, zdraví, peníze, dobré přátele, selský rozum (doufejme :mrgreen: ) a životní optimismus. Takže moje přání možná bude kapku přízemní, ale vůbec by mi nevadilo zbavit se genů od táty - lenosti a pohodlnosti a s tím souvisejících zdravotních potíží, které s věkem stopro přijdou. Fuj, to je filosofie po ránu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
21.1.22 06:55

ZDRAVÍ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
21.1.22 07:11

Pokud to má být jen jedna věc, tak budu sobecká - vlasy. I když je možné, že když si budu přát zdraví, narostou mi i ty vlasy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
21.1.22 07:28
@Pudloslava píše:
Chci se chovat zodpovedne tak, abych se nemusela stydet podivat se detem do oci, az budu opoustet svet - to se tyka ekologie. Chtela bych mit dost odvahy chovat se tak, jak poznam, ze je spravne.
A stale citim velky dluh vuci tretimu svetu. Asi nezvladnu vyjet nekam na zahranicni humanitarni misi, budu resit jen posilanim penez prislusnym organizacim. Rada bych nasla odvahu poslat vic a nebat se, co bude za par let se mnou.

Asi to cítím podobně - chci se chovat, tak…abych se za sebe nemusela stydět a předat co nejvíce svým dětem, aby v tom pokračovaly.
At už je to v otázce ekologie, vztahů a celkové zodpovědnosti za své chování vůči sobě, druhým nebo světu.
Zdraví, nemoce, osudy…neřeším - jednou je určená nějaká linka, něco máme dáno, jsou rozdány karty a musíme s tím pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12592
21.1.22 07:36
@Pan Svobodomyslny píše:
Tak mě tu při nočním pročítání těch více či méně úsměvných témat napadlo založit jedno trochu filozofické.
(blbostí je tu dost tak se jedna navíc ztratí)

Kdybych si mohl přát jednu věc od života, co by to bylo?

Poněkud překvapivě, všemu rozumět. Smyslu života, vesmíru, proč je svět jaký je, proč v něm vidím spoustu utrpení když čistě fyzikální svět nezná emoce a je harmonický, co to je život, co to je smrt… :nevim:

Co byste si přáli vy? Máte něco, co se vám v hlavě často vrací a co byste opravdu chtěli?

Jasně, že zdraví a lásku. Ale ještě bych si přála mít možnost cestovat v čase do minulosti..vidět jak co vznikalo, budovalo, zanikalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová