Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
Potřebujeme radu, byly jsme několikrát u DR. Ale ta vždy jen odsekne s tím, že to přejde a pořádně si nás ani nevyslechne.
10.11 se nám narodila dcerka a od 2 dne ji trápilo bříško, byla plně kojena a já jsem jedla jen to, co se při kojení může a nebude to mimčo nadýmat. Jenže problemy tady byly pořád, tak jsme se rozhodli, že zkusíme na den UM, zvolili jsme z DM a průser. Nejen že malá měla zácpu, ale pak hned průjem a strašně moc plakala a podle toho, co jsme četli na netu to vypadá, že bude mít ABKM. Přešli jsme na Nutrilon Allergy care a naprosto skvělý účinek.. Jenže jen na 2 týdny, teď se všechny ty problémy vrátily. Respektivě jde o to, že malá se normálně vykaká i vyprdí, ale pak se začne kroutit a hodně, fakt hodně brečet. Jediné co jí pomůže aby se jí ulevilo je r. Rourka, kdy z ní jde trošku „vzduchu“ a pak jen voda. Samozřejmě jsme zkoušeli cvičit, nahřívat, masírovat, esspumisan i babycalm k tomu fenyklový čaj a odvar z kmínu. Nemáte s tím někdo zkušenost prosím?
Tak nezbývá než vyzkoušet amonikyselinovou formuli (např. Nutrilon Neocate), pokud je podezření na ABKM, tak by jej psala PLDD.
@Doctus Děkujeme, v úterý chci volat doktorce, aby nám napsala recept. Mně spíš šlo o to, jestli někdo neví, proč má ve stolici, respektive její stolice je jen voda a hlen. Ať hledáme co hledáme tak fakt nic. Doktorka se na ni pomalu ani nepodívá, když jsem ji řekla, že máme podezření na ABKM tak mi řekla, že si myslí, že to ABKM nebude, protože se s tím za svých 30 let praxe setkala jen jednou :/
Ahojky..nám je teď 4 měsíce ale že začátku jsme zažívali podobnx křeče. Chce to prostě přetrpět a bude líp, miminku se začne vše zvětšovat a usazovat.. postupem křeče odejdou. Aspoň u nás ti tak bylo 👍 hodně sil přejeme
@Kačenka 87
Ahoj😁
Kdyby šlo jen o nás, tak to vem čert. Ale.. Chudák to malé mimčo, my ji vždycky položíme na přebalovák, použijeme rourku a ona se začne tak smat a něco povídat..Jak kdyby byla vděčná, že jsme jí pomohli.. Stejně mazec, žijeme ve 21 stol. A doktoři řeknou, že to musíme přetrpět.🤦🏼♀️
@Eliss016 píše:
@Doctus Děkujeme, v úterý chci volat doktorce, aby nám napsala recept. Mně spíš šlo o to, jestli někdo neví, proč má ve stolici, respektive její stolice je jen voda a hlen. Ať hledáme co hledáme tak fakt nic. Doktorka se na ni pomalu ani nepodívá, když jsem ji řekla, že máme podezření na ABKM tak mi řekla, že si myslí, že to ABKM nebude, protože se s tím za svých 30 let praxe setkala jen jednou :/
Na jejím místě bych se tímto nechlubil, tím jen říká, že není dobrý diagnostik.
@Eliss016 píše:
@Doctus Děkujeme, v úterý chci volat doktorce, aby nám napsala recept. Mně spíš šlo o to, jestli někdo neví, proč má ve stolici, respektive její stolice je jen voda a hlen. Ať hledáme co hledáme tak fakt nic. Doktorka se na ni pomalu ani nepodívá, když jsem ji řekla, že máme podezření na ABKM tak mi řekla, že si myslí,že to ABKM nebude, protože se s tím za svých 30 let praxe setkala jen jednou :/
To je jako zdůvodnění??? ABKM to nebude, protože se s tím nesetkávám. Tobě ten argument doktorky nepřijde divný? Proč nezměníte doktorku?
A že bys byla na bezmléčné dietě a kojila, to už jste vzdali?