Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vy co jste zažily abrupci placenty v těhotenství, kdy a jak jste rodily v dalším těhotenství? Díky
Já osobně ne ale tchýně ano..v jejím šestém těhotenství na přelomu 7 a 8m..dítě zemřelo -narodilo se živé ale asi už hodně přidušené…prý tehdy 3 dny čekali a dávali infuse a transfuze než přišel primář a řekl že musí okamžitě na sál…další těhotenství bylo po asi 5 letech..dvojčata, rodila normálně spodem…bylo to před skoro 40 lety…
Osobně jsem naštěstí nezažila, kamarádka podruhé rodila císařem, v termínu.
@Anonymní píše: Více
Děkuji za odpověď. No my se teď s lékaři bavíme o 37+0. Jeden lekář by i neviděl problém v 38+0, ale já nevím. Měla jste v těhotenství nějaké komplikace? Já teď vše v pořádku, ale bezproblémové těhotenství bylo i před tím, kdy jsem měla akutní celkovou abrupci v 31tt a miminko nepřežilo
Začala se mi odlučovat placemta 33+5tt, okamžitě akutní císař, dítě naštěstí zdravé. Druhý porod přirozeně ve 38+3tt, vše v pořádku i během těhotenství i porodu. Prý se to stáva, u mě příčina nezjištěno, u druhého jsem nebyla ani víc sledována. Porod po dvou a čtvrt roce
@Milu86 píše: Více
U mě poprvé špatné, velmi předčasný porod, dítě neprezilo. Podruhé jsem byla hodně sledována a dohoda byla že 38+0 si řekneme jak dál, asi vyvolání, já začala rodit přirozeně v noci před kontrolou. No jako byla jsem na nervy a já bych preferovala i dřív, ale doktoři tvrdili že když jinak je to bez komplikací cele těhotenství, tak není důvod. Císaře mi nabízeli, ale z psychických důvodu, jestli to zvládnu. Nechtěla jsem a zvládla, druhé dítě mělo zas úplně jiné komplikace při porodu, nadávala jsem si že jsem cisar odmítla.
@Tanado1229 Děkuji za zkušenost, já musím na císaře, kvůli T řezu na děloze při té abrupci. Také u mne příčina nezjištěna
@Anonymní píše: Více
Já na císaře musím, kvůli T řezu na děloze. Díky za tvou zkušenost. Já se právě bojím kývnout na 38+0 abych se nerozrodila dřív a z plánovaného císaře nebyl akutní. Ale 37+0 pořád váhám jestli není brzy. V pátek budu 35+0
@Milu86 píše: Více
Stejně budeš vím dál víc ke konci nervózní, aby se zas něco nestalo a 37+0 je zcela vpoho, já si oddechli 36+0, že teď už je mi jedno, kdy to bude. A radši trošku dřív v klidu, než řešit rozjetý porod, rupnuti jizvy a tak.
@Tanado1229 píše: Více
Já si taky myslím že v tomhle případě 37+0 by bylo lepší, to už je dítě skoro donoseny, aby z toho nebylo drama. Kamarádka měla na 37+0 plánovaného třetího císaře, taky se nesměla rozrodit přirozeně, měla tenkou jizvu. Všechno v pořádku. Dítě úplně zdravé, už je mu přes rok.