Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Nevychází ti na dobu těhotenství říční preventivní prohlídka? Mně vycházela, chtěl mi to dělat, odmítla jsem. Každopádně ani pozitivní výsledek nutně neznamená operaci, hlavně když jseš těhotná. Mně tenkrát doktork říkal, že kdyby to bylo pozitivní, tak se to hlida a řeší po porodu.
@Eva2610 no právě, že jsem byla tady u toho gynekologa poprvé když jsem si nechala potvrdil těhotenství, asi v6tt a stery mi dělal, napadlo mě jestli to není ta Cervikometrie? Pardon jestli melu blbosti, jak říkám, jsem z toho vyplasena😄
Jsem těhotná po třetí a vždycky na začátku těhu mi dr. dělala stěry a myslim, že ve 3 trimestru pak znovu.
U me taky probehl ster, cytologie, kdyz prisla doba pravidelne kontroly (cca druhy trimestr). Ted jsem nastupovala do porodnice do prenatalni poradny a tam chteli vedet, kdy a jak mi vysledky dopadly.
Ani by me nenapadlo jej odmitnout, vzhledem k nejake prevenci/kontrole, co do rakoviny.
Normálně mi taky zrovna kolem 10. týdne dělali stěry z čípku na cytologii a teď i stěry na bakterie, žádný problém jsem po tom neměla, upozornili mě, že může být drobné krvácení, protože je čípek prokrvený, ale není to od dělohy, takže netřeba obav. Nenapadlo by mě ani to odmítnout, je to prevence, kdyby bylo něco špatně, raději to chci vědět, ať se můžou provést taková opatření, jaká jsou možná
Ahoj
jsem poprvé tehotna, dnes jsem byla v 10.tydnu na kontrole, dostala jsem prukazku, vše odpovídá, ale doktor řekl, že mi za 3 měsíce chce udělat stěry cipku, že kdyby byl problém, musela bych na operaci…je to normální, že se takhle dělají stery? Nevite co to znamena? jsem z toho celá vyplasena, moc jsem mu nerozuměla a nechtěla jsem ho zdržovat, máte s tím některá zkušenosti?