Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já z toho měla hrůzu, dokonce jsem se rozbrečela po testu a to jsme se snažili fakt dlouho. Pak jsem samovolně potratila a bylo to ještě horší, došlo mi nad jakýma blbostma jsem přemýšlela.. Když se pak povedlo znovu, brala jsem to úplně jinak.
A co chce chlap? Vy jste se domluvili, že se budete společně snažit a když se vám to podařilo, tak mu řekneš, že to dáš pryč?
@bigl vlastně ano
naštěstí je ohleduplný a když mu říkám své pocity, tak mě nijak neshazuje
Miminko není nějaká věc, co můžeš vyhodit, když z ní máš „špatný pocit“. Aktuálně to jsou jenom pocity. A na základě pocitů chceš rozhodovat o životě a smrti svého dítěte?
Už je zkrátka tady, tak jaképak rozmýšlení… Hele my ženské jsme hrozně emocionální bytosti, ale rozhodovat se podle aktuálních pocitů často nebývá dobrý nápad. Pak bys stejně tak mohla mít zase pocity lítosti a stesku po tom malém, kdybys na ten potrat šla. Přeji Tobě a tvému miminku ať to spolu zvládnete ![]()
Abych to shrnula - přemýšlíš o interupci, přestože jste se snažili o otěhotnění?
@free333 já se těšila a se vším jsem byla v pohodě, dokud jsem neviděla ten pozitivní test. Nejvíce vztahu s malou. Máme spolu krásný vztah a jsme na sebe dost fixované. Teď jí nebudu moci nosit, plavat s ní, jezdit na kole. Až by se mimčo narodilo, tak bych jí také ochuzovala. Už by jsme prostě neměli tak klidný život. Já nejsem za své pocity ráda ale mám pocit, že ho prostě nechci
@Anonymní píše: Více
A proč by si s ní ty věci nemohla dělat?
A to, že pak nebude mít tvou 100% pozornost, není na škodu
A ona nechce sestřičku - bratříčka?
Plavat i jezdit na kole můžeš i ted a pak do party přiberete Miminko.
Myslím, že malá bude mít radost.
Jen jí porid sourozence. Navíc je uz na cestě, nerozhodujes se, zda otehotnis. Jsi těhotná a dostala jsi strach ze změny. Pochopit se to dá, ale jít na potrat kvůli tomuto mi prijde velmi nestastne
Kde všude nosíš 4 lety dítě? Vždyť má nohy. Ostatní činnosti můžeš dělat i v těhotenství, jen na to kolo bych byla opatrná. Jestli je na tebe hodně fixována tak jí to jen prospěje do budoucna. Dítě už je na cestě. Máš je prvotní šok, to přejde. Tvoje pro potrat jsou úplný nesmysly.
A ještě neco. Pokud pujdes na potrat, těžce to zasáhne tvůj vztah s manželem. S tím pocitej
To jsou všechno výmluvy. Děti budeš mít ráda stejně, jen se prostě o tebe budou muset dělit. Kolo, plavání atd můžeš klidně dělat dál. Jsou mu 4, zas tak moc ho asi netaháš, není to mimino.
@JancaS84 píše: Více
Na kole jsem jezdila až do porodu. Doktorka s tím neměla nejmenší problém. Říkala mi, že pokud je těhotenství normalni, můžu dělat skoro všecky sporty.
Ahoj holky,
vím, že tohle je dost citlivé téma ale je tu některá, která prožila něco podobného?
Mám doma 4leté dítě. Dříve jsem další dítě už nechtěla, první bylo dost náročné. Ovšem, pak jsme začali nějakou dobu o druhém mluvit a nakonec jsme tomu nechali volný průběh. Těšila jsem se ale nejakou to přišlo. // na testu a já mám z toho jen špatný pocit. Pocit, že mimčo nechci.
Prošla jste si tím některá? Šli jsme na potrat? Jak vám pak bylo? Nebo nešli a dostavila se z toho radost?