Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@colafit píše:
@kate02 ano, tohle jsem napsala a ano, momentálně mě tohle pěkně štve. Nicméně se to vztahovalo k příspěvku zakladatelky, ne k tobě, takže nechápu, co pořád řešíš.![]()
Řeším to, že i já dávám dítě do školky na dopoledne… A nevidím rozdíl v tom, jestli je to dítě, co jde domů po obědě moje, nebo autorky toho původního dotazu… ![]()
Ale ona je klasika radši upravovat původní tvrzení, než si stát za svým…
a nějak mě to tady nepřekvapuje… ![]()
@kate02 přečti si úvodní příspěvek této diskuse a posuď, zda je to tvůj případ. Pokud ano, tak se můj příspěvek vztahuje i na tebe. Ono k premise - brát dítě po obědě domů, musíš přidat další premise - jak často, jak se dítě chová ve školce, atd. a pak můžeš dělat závěr. Základní pravidla logiky, a ty jak se zdá se na emiminu taky moc neuznávají.
Pokud jde o obecné konstatování, tak ano štvou mě rodiče, co dávají děti do školky na dopoledne, protože to ovlivňuje děti, které tam zůstávají (i to moje). Bohužel s tím nic neudělám, tak mě to může tak maximálně štvát. A popravdě řečeno, být matka samoživitelka, které se dítě nedostane do školky kvůli dítěti, které chodí 3× do týdne na půl dne, tak zuřím úplně a je mi úplně jedno, že to je školská instituce a ne hlídací zařízení.
Ježiši - není tohle každého věc, jak si dává a taky bere dítě do školky??? ![]()
![]()
mám kamarádky, některé si nechávají dítě vyzvednout v poledne babičkou, protože dítě prostě v poledne neusne a prudilo a budilo a stahovalo ostatní.
Já tam malou nechávala, protože jsem nechtěla mamku posílat, má to daleko, ale moje dítě samozřejmě taky nespalo, já byla v práci, takže učitelka měla co dělat, aby ji udržela tak, aby nerušila ostatní…
dyť je to proboha fuk.
No a kámošky dítě zase spí v poledne jako špalek
TA SE MÁ a nemusí nic řešit ![]()
já si vždycky připadala jak idiot, protože mi bylo líto učitelky, že tam vlastně celý polední klid musí být jak pružinka, aby moje dítě ještě se dvěma kámoškama jí nerozhodily celej polední klid, protože se jim prostě nechtělo spát… auuuu
no časem si ta moje ratolest zvykla, že prostě bude LEŽET A MLČET, ono je to taky k něčemu dobrý… chudák úča.
Jé ale jedno je teda fakt:
když jsem JÁ blahé paměti chodila do školky, JÁ JSEM TAK STRAŠNĚ ZÁVIDĚLA TĚM, CO CHODILI „PO-O“!!!
já nešla NIKDY ![]()
na druhé straně mě to do života nepoškodilo, ty, co chodili po-o to taky nepoškodilo, nikomu se nic nestalo, a vy si, ženský, zbytečně dáváte brouka do hlavy
berte si dítě, jak vám to vyhovuje a jak to školka umožňuje podle řádu, ostatním dopřejte totéž a vším ostatním si nekažte den ![]()
Tak děti se prostě v životě musí naučit, že nebudou mít všichni všechno stejný, někdo jde po O, někdo ne, někdo jede na dovolenou k moři, jinej ne, někdo nejí rajskou jinej ne, někdo dojídá, jinej nedojídá, některé děti rodiče peskují a jiné dítě má to samé dovoleno…to je život.
Tady u nás ve školce rozšířili školku o další třídu, ale je málo místa na spaní, takže maminky na mateřské si musí brát děti po obědě. Stejně tak se očekává, že v období svátků a prázdnin tam děti nebudu cpát a nechají si je doma. Učitelky si taky potřebují vybrat dovolené. Beru to, nevadí mi to, samozřejmě pkud by matka byla nemocná nebo cokoliv, tak na tom trvat nebudou…
Syn chodil do školky první rok cca 3× týdně na dopoledne, měl špatnou učitelku, tak jsem to nehrotila, nqavíc jsem se s maldší dcerou vůbec nevyspala a nebyla schopná 54× týdně vstát… Ale syn nebrečel, nevynucoval si nic, jen se mu moc nechtělo, ale když bylo třeba, tak šel…místo nikomu nezabíral, protože přednost mají primárně pracující matky.
Dneska už chodí v pohodě, má taky mnohem lepší učitelky. Takže já mám s chozením 3× týdně na dopoledne dobrou zkušenost.
Tak asi tak, napsala jsem svůj názor, nikomu nezakazuji, nepřikazuji, jak má nebo nemá dávat své dítě do školky.
Pokud jde o děti, tak ano budou si muset zvyknout, že v životě nic není stejné. Škoda, že mnozí dospělí si pořád ještě nezvykli, že někdo se má líp a někdo hůř a chce po státu, aby se měl stejně jako ten, kdo se má lépe. Ale zpět k tématu, já jsem nepsala, že je to nepřekonatelný problém pro mé dítě, ona je to spíš komplikace pro mě, že to musím vysvětlovat, utěšovat.
@colafit
no… Občas se ocitneme v situaci, že musíme lítostivému dítku vysvětlovat. To je úděl nás matek, no…
To se poddá…
Zkus to nějak navléknout.
Já jsem teda šla na malou takto: např.: že teta (učitelka - u nás se říkalo „teta“) je hrozně ráda, že tam bude i po obídku, a že já přece přijdu v půl třetí a že si tam dá ještě svačinku, a hlavně: já byla prostě v práci… takže jsem malou jednou vzala i k nám do práce a ukázala jsem jí, co tam dělám…
a že prostě po obídku přijít nemůžu.
A taky že tam ještě ta kamarádka je i po obídku a tak dále
však si poradíš - já třeba malovala s dcerou odpoledne (když měla náladu teda ![]()
) co tam odpoledne dělali atd…
nějak je namotivovat.
ono se jim to pak bude hodit, jestli ti bude chodit do družiny, tak tam bude odpoledne.
jů a naše malá měla výbornou vychovatelku v družině, ta vedlejší třída měla semetriku, tak to byl u nás pánbu doma, protože to už radši si nepředstavuju, jak bych vysvětlovala, že paní vychovatelka řve jak tur ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@kate02 ano, tohle jsem napsala a ano, momentálně mě tohle pěkně štve. Nicméně se to vztahovalo k příspěvku zakladatelky, ne k tobě, takže nechápu, co pořád řešíš.