Ach ty prachy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2583
4.9.06 10:29

Pardon, jsem nemehlo, to nemělo být celé zvýrazněné :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
4.9.06 10:47

:D :D Nenicka a Lesina :D :D moc krásně a pravdivě jste to napsaly.

Dnes, první den školy, jsem opět nestačila zírat, co některé matky navlečou na 7-8leté děti 8O 8O Dcerku oblíkám slušně a účelně, ale holt některé výstřelky nosit nebude :cry: Můj názor je, že zkrátka v dnešní době je třeba si dooobře rozmyslet, zda mít rodinu, či ne… a to je moc smutné a ponižující. Psala jsem už v prvním příspěvku na zač. diskuse. Mě se ta anketa - diskuse líbí a děkuji všem, které se vyjádřily. Mějte se dnes všechny moc hezky ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
2733
4.9.06 14:58

no holky, koukám, jak se tahle diskuse rozjela…

Alfie-hlasovala jsem, ale zveřejňovat nic nebudu…

Myslím, že v případě druhého dítěte už jsou ty investice do něj (alespoň v prvních letech života) minimální, vždyť nového nemusí mít téměř nic, vše podědí po starším:kočár, fusak, zavinovačky, oblečení, hračky, autosedačka, postýlku, atd atd…

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
4.9.06 15:17

Ahojda, tak se zdá, že podle diskuze je nás tu většina, kdo si myslí, že dávat do placu výši platu spolu s profesí je příliš a nechce otvírat soukromí tímhle způsobem. Je mi trochu líto Ivči, která byla první, kdo to takhle naplno a přímo řekl a nikdo se jí nezastal. Naprosto správně se ptala, proč to Alfie chtěla vědět. A souhlasim s ní i v tom, že ty údaje vůbec o ničem nevypovídají, protože to bysme musely vzít v úvahu místo zaměstnání, praxi, dosažený vzdělání a já nevim co ještě. Je jasný, že jsou holky, kterým nedělá potíže chlubit se svou výplatou a nevadí jim ani ptát se jiných, kolik berou. Na druhý straně by měly chápat, že to těm tázaným nemusí být příjemný. Dovedete si představit jít za pokladní do Tesca a vybalit to na ni: Pani, za kolik tady hákujete? Já teda ne, umřela bych studem. Prostě chce to respektovat, že lidi mají na finance různej pohled a pro někoho to je velmi soukromá a citlivá věc. A zdá se, že je společenskej trend si tyhle věci nechávat pro sebe, což je jedině dobře.
Jestli chce někdo namítnout, že nemusim do diskuze přispívat, kdo to nechci zveřejnit, tak je vedle jak ta jedle. Jednak ten požadavek na výši příjmů přišel první a ty profese až potom, a pak - já teda nevim jak ostatní - ale já mám ve zvyku diskuze, kam jsem přispěla, i když třeba jen hlasováním do ankety, sledovat, takže myslim, že právo účastnit se diskuze mám taky.
Ivca je možná kapku temperamentní, ale tentokrát s ní opravdu souhlasim. Ona ty svoje argumenty opakovala několikrát a slušně a stejně se setkala s nepochopením. Já bych tedy její trpělivost neměla. A že údajně Alfii rozplakala? A na to přišel kdo, prosim vás? Z jednoho smajlíku? Ehm, když použiju tenhleten 8), tak si taky hned neběžim na:,–(it brejle, nebo vy jo ? :-)

Tímhle vším chci říct, že je dobrý se trochu zamyslet, než začnu slepě bušit do klávesnice. A Alfie je bohatší o poznatek, že ptát se na finance se musí opatrně :-).

Alfie , myslím, že jsi teď hlavně dost zmatená, přemýšlíš o vaší finanční situaci, jestli zvládnete další mimi a kam se vrtneš po MD. S mimísem ti asi neporadim, ale našla jsem ti tenhle užitečnej odkaz http://ktp.istp.cz/…t/overvw.act?lh=0 Je to kartotéka typových pozic, se všemi obory, obvyklými požadavky i jejich průměrným platovým ohodnocením. Podle vzdělání si najdi, co potřebuješ. Snad ti to pomůže.

Tak hodně štěstí!

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.9.06 16:24

Pra:,–(ko, z toho co jsi napsala mě mrazí, protože máš pravdu. Hodně často si tohle uvědomuju, když mám chuť nadávat, jak jsme na tom špatně.
Konečně názor, který má SMYSL, na rozdíl od toho věčného handrkování, jestli ta otázka na prvopočátku byla košer nebo ne.

Neničko, moc vám přeju, ať se z toho vyhrabete. Bohužel skoro na vlastní kůži vím, co takový podraz od někoho, komu věříš, dokáže. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
4.9.06 18:01

Zdravím, já už sem nechtěla, ale vidím, že bych měla, hlavně abych zvedal ruku a přihlásila se s přiznáním, že ten blbec , co napsal, že Ivca Alfie rozbrečela jsem já :lol: :lol: a smějící smajlík k tomu, proto, protože jsem to nemyslela tak doslova, měla jsem to dát do uvozovek… :cry: :cry:

Souhlasím že- Ivca nebyla neslušná, myslím, že se tady řešilo na začátku způsob reakce LINKY, a postupem času se to překulilo na Ivcu :( že- hlasování na začátku je naprd, nic se z toho nedá vyčíst, to tam vůbec nemuselo být, no teď už to Alfie možná ví…a chybama se člověk učí… stačil úplně její příspěvek a dotaz- bez nicneříkající ankety…

Nesouhlasím však stále s tím, s čím jsem nesouhlasila v průběhu diskuze…KAEDE zeptat se konkrétní osoby (pokladní) a davu je rozdíl…Taky bych neměla žaludek se zeptat někoho konkrétně- když s někým z okolí mluvím, a on mi sám od sebe řekne, vydělávám tolik a tolik, tak prosím…(i když mě to třeba vůbec nezajímá). Na tom byla asi založena tahle diskuze propána- kdo chce…Třeba bych ted mohla vlízt do diskuze příkrmy 4-měsíčního dítěte a napsat tam co je vám potom, čím přikrmuju moje děcko, to je jen moje věc…Prostě jen příklad, v čem vidím tu nelogičnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
4.9.06 19:18

Silvic - já si nemyslím, že je totéž ptát se na příjem a na příkrmy dítěte. Obojí je sice Tvoje věc, ale svým způsobem proti Tobě nemůže ty příkrmy nikdo použít :wink: . Ty příkrmy Ti nikdo nezávidí, nikdo nad Tebou nemá pocit lítosti ........................
Já osobně bych prostě dotaz na příjem přirovnala k dotazu: Kolik máte uspořeno na účtu? Jaké je vaše rodné číslo? .............. apod.

Celkem tristní na celé diskusi mi přišlo to, že místo, abych obhajovala svůj názor (a i ostatní měly právo obhájit svůj vlastní), obhajovala jsem jen a pouze ten fakt, že mám prostě jiný názor. Ale to už je jedno, já jsem k tomu řekla, co jsem říct chtěla.

Vlastně teď píšu, protože se Tě chci, Silvic, zeptat, proč jsi mě teda nechala obhajovat skutečnost, že jsem Alfie rozbrečela, když jsi to tak vlastně nemyslela??? Já jsem se k tomu několikrát vyjadřovala. Proč teda až teď píšeš, že to vlastně nebyla pravda, že jsi to myslela s nadsázkou?

Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.9.06 19:54

Ahoj hoky,

díky za podporu, povzbuzuje to :-). Už jsem se chlubila Majdalence. Vzhledem k tomu, že manžel má omezené možnosti a je prací dost vytížený, udělala jsem další krok k lepší budoucnosti já :lol: . Už od doby před těhu mám zaplacený kurz Průvodce po Praze. Šla jsem ale hned od prvního měsíce na rizikové, takže jsem to stále musela odkládat. Letos už jsem to vzala. V sobotu končím 14ti denní intenzivní kurz. Ještě bych to měla dotahnout v němčině - překládala jsem v práci a tlumočila, tak se do toho snad zas dostanu.. Terezka je u mých rodičů. Na čtrnáct dní hlídá moje mamina a pomáhá i ségra občas se přijdou podívat i prababi a praděda… Pokud Tomáš nemá práci (a má toho teď dvakrát tolik), tak je s Terezkou, takže Terezka docela zvládá. Občas si vzpomene na maminku ale má kolem sebe vždycky někoho a něco, co ji rozptýlí. Já to teda snáším hůř, nemůžu si s nimi ani moc telefonovat, protože hned začnu bulet, jak ji tam zaslechnu :-). Takže doufám, že to za utrpení stojí a je to opravdu ten krok k nějakému přivýdělku, mojí seberealizaci a tak vůbec. Dá mi to tedy ještě hodně práce - v Pze se skoro nevyznám, jezdila jsem do práce jen na Zličín :D a jsem původně ze Západních Čech 8O , ale dělám maximum. Pak mě ještě čeká zkouška a pokud ji udělám, můžu směle začít :-)) .. teda ještě se musím osmělit :-). Jednalo by se tedy o záležitost na pár hodin práce třeba v sobotu dopoledne a peníze za to špatné nejsou.

Bože, jak já už chci být ze sraček venku! :-)
Koukám, že jsem dneska i laškovná :-), to asi to sluníčko..

Tak ještě jednou děkuji za Vaše hřejivá slovíčka
Ahojky
Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
4.9.06 20:00

Neničko , pokud bys potřebovala stran průvodcování po Praze poradit, ozvi se mi na SZ. Kdysi jsem to dělala a snad si ještě něco pamatuju :lol: , tak bych Ti mohla poradit ty trasy a tak :lol:
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.9.06 20:18

Ahoj Ivčo,
písla jsem ti SZ. Díky moc, to se mi určitě bude hodit! Kurz mě moc baví, ale praxe je praxe…
Dneska mám asi šťastnej den, nebo co :D

papa
Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
5.9.06 10:55

To je zas diskuze.

Hlasovala jsem, ale nic tu říkat nebudu.
Myslím si taky, že výše financí je věc soukromá, protože dneska jakmile někomu plácnete byť jen kolik jste nechali v hypermarketu, tak ten dotyčný si to v 90 procentech v hlavě přešramotí: Jsou socky, nejsou socky… jsou prachatý…marnotratný…
Prostě ani svým rodičům neříkám, kolik kde necháme a kolik kde získáme.

Pokud máte podprůměrný příjem, tak se většina lidí stydí. A to nemusí dělat někde ve výkopech nebo kanálech. I zodpovědná a náročná práce je bohužel často málo placená.....
Pokud máte víc než ostatní, pak se musíte stydět taky, protože vás okolí považuje za kradaře…
To je holt česká povaha, proto souhlasím s Ivou_K že tohle je nadmíru citlivé téma…

Ale říkat, že dítě a peníze spolu nesouvisí je taky blbost. Lásku dítě nenakrmíte a spoléhat na stát, že vás doplatí je taky nezodpovědnost.
Já říkám, že člověk se musí v první řadě umět uživit sám a to je někdy těžké, i když se chcete rozkrájet.....

Ale nejdůležitější je zdraví. Měla-li bych si vybrat, být zdravá a chudá nebo bohatá a nemocná - beru to první. Já i celá moje rodina…

Založení této diskuze vyprovokovalo to, co jsem čekala.
Jedni tady budou dělat přednost ze své schopnosti vydělat velké a slušné příjmy a jiní si zase budou dělat svatozář z toho, jak jsou chudí, skromní a dobří… :?

Takže se nehádejte, v tomhle se nikdy nikdo neshodne
Přejme si hlavně to zdraví.....a žijeme si snad dobře, no ne? Vezměte si, že spousta lidí žije v chatrčích o hladu, ve stresu ze zvláštních zvyků jejich kmenů, obřízky, mrzačení těl, znásilňování......trpí podvýživou, pokud onemocní, pak nejspíš zemřou…
My si můžeme zajít k doktorovi a pak si doma uvařit báječný čaj, kávu a dát si oběd, večer zalehneme do čistých postelí.....
NiKina :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
5.9.06 12:01

Ahojky Nikino,

co se mého případu týče, rozhodně si nedělám svatozář, moc dobře si uvědomuju, že za to, jak na tom jsem si zodpovídám jen a jen sama a je jen a jen na mě, jak to celé dopadne. Pustila jsem do této diskuze svůj citový průjem, věci, co jinde nelíčím a za které se hlavně stydím. E-mimino je pro mě to místo, kde vím, že i to nejhlubší ze mě můžu sdělit. Možná právě pro tu anonimitu a pro přátelské prostředí.

Pokud myslím na šílené věci, co se dějí všude kolem - ubližování dětem, vůbec všem slabším, na situaci v chudých zemích tak mě to nijak v mém problému nepovzbudí a jako povzbudivý příklad to rozhodně nemůžu akceptovat. Osobně posílám na děti ulice, unicef po desetikorunách a pokud mě zastaví na ulici nějaký kamelot z domova pro opuštěné děti atd. tak prohrábnu všechny kapsy i kdyby tam měly být jen 2 Kč a dám. Je mi pak strašně, že nemůžu dát víc, ale aspoň něco.
Pokud tedy myslím na svou situaci a ještě si přečtu konec tvého příspěvku, tak mi to vyvolá pocit beznaděje, že život a svět je opravdu neskutečně krutej. Říkám si kde je ten Bůh? Proč vůbec dostanou život děti, které musejí zemřít hlady nebo je někdo zabije, znásilní, umučí ještě než vůbec stačí ukázat, jak všechno zvládnou, jací se z nich stanou lidé? Na tomhle vždycky ztroskotá má veškerá víra v dobro na zemi a i víra v Boha, chcete-li, proč tohle dopouští? - moje věčná otázka… A rozhodně mě to nijak nepovzbuzuje v řešení mé situace.

Tolik jen můj názor. Samozřejmě vím, že to myslíš dobře, zůstáváš nad věcí. Nenavážím se do tebe, jen říkám, jak tvůj příspěvek zapůsobil na mě, stejně tak, jak jsi ty okomentovala předchozí příspěvky všech ostatních.

Ve zbytku s tebou však úplně souhlasím.

zdravím
Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
5.9.06 13:34
ivik21 píše: :D :D Nenicka a Lesina :D :D moc krásně a pravdivě jste to napsaly.Dnes, první den školy, jsem opět nestačila zírat, co některé matky navlečou na 7-8leté děti 8O 8O Dcerku oblíkám slušně a účelně, ale holt některé výstřelky nosit nebude :cry: Můj názor je, že zkrátka v dnešní době je třeba si dooobře rozmyslet, zda mít rodinu, či ne… a to je moc smutné a ponižující. Psala jsem už v prvním příspěvku na zač. diskuse. Mě se ta anketa - diskuse líbí a děkuji všem, které se vyjádřily. Mějte se dnes všechny moc hezky ahojky I.

Také jsem včera koukala, co děti nosí. Šli jsme poprvné do školy a syn šel v džínách, tričku, mikině a bundě… prostě normálně slušně a čistě oblečený a měla jsem z toho trochu… nevím jak to říct, takový divný pocit, jako bych nemohla dítě obléknout podle poslední módy. A to na tom zrovna špatně nejsme :! 8O
Naprosto s Tvým příspěvkem souhlasím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.9.06 13:49

OT

Hu, poslední móda 8O - vždyť se v tom děcka válí po zemi, ať mají kalhoty za dvě stovky nebo za tisíc :roll: . Aby se člověk musel cítit rozpačitě, že má sice dítě čisté, úhledné a upravené, ale ne značkové… Fakt zlaté školní uniformy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
5.9.06 15:01

Nenicko vidíš, tvůj příspěvěk mě zasáhl jako příklad toho, že peníze a postavení nejsou všechno. Celé lidské štěstí leží hlavně na zdraví. Protože nemocný člověk peníze nevydělá… :cry:
A to nemluvím o tom, jak trpí psychika. Víš, já si prošla takovým „přehodnocením života“ a vidím, jak mě to velice odlišilo od těch čistě materialisticky založených lidí…
Nesmíš nad tím příliš dumat, jinak ti to bude líto a budeš mít vztek zároveň…Kdo nezná, nepochopí, to v tomhle případě platí dvojnásob..

Ovšem při psaní svého komentáře jsem na tebe nemyslela, to proboha ne… :! proto si to neber osobně. Byl to pouze můj názor, nadhled, shrnutí toho, jak kolem sebe vidím svět..... :wink:

Život není jen o lásce, sama si někdy říkám, že Bůh neexistuje, protože pak by se nemohl dívat například na naše politiky, zloděje a tuneláře, matky, co týrají své děti, chlapy, co týrají své ženy… :x ale to je na jiné téma. Tím jsem se tu zabývat nechtěla.....
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat