Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je tu někdo, kdo užívá Zoloft 50 mg denně? Vysadila jsem HA a snažíme se o mimi, doktor mi řekl, že AD Zoloft jsou z nejvíce užívaných v těhotenství, ale i tak mi to hlodá..Za jak dlouho jste otěhotněli po vysazení HA? ![]()
Krásný den ![]()
@enyeny Ahoj, končím osmý týden těhotenství a beru denně Sertralin 75mg. To je totéž co Zoloft, stejná účinná látka, dokonce mi ho teď dali, protože můj Sertralin má výpadek. Když jsme začínali léčbu, říkala jsem, že plánuji v dohledné době zkusit otěhotnět, tak se volil lék i s ohledem na to. Gynekolog o medikaci ví a taky mě ujistil, že v pohodě.
Vůbec se toho neboj ![]()
Jinak já otěhotněla hned první nechráněný cyklus, ale HA jsem nebrala už dlouho předtím.
@Hazentla tak to jsi mě uklidnila
já se pořád bála, aby to případně mimouškovi neublížilo, protože v letáku je to popsaný docela hrozivě.. ale doktor mi řekl to samý
jinak gratuluju, že ti to tak hezky a rychle vyšlo
![]()
V letáku jsou strašný hrůzy. Což je docela sranda, u léků na úzkosti ![]()
I tady najdeš spoustu referencí, kolik holek už to v těhotenství bralo a žádná nepsala, že by byl problém.
Navíc matka v uzkostech nebo depresi taky není pro mimino nic moc. Buší jí srdce, stoupá tlak, stresové hormony v krvi…
Jo, byli jsme rychlí, až jsme koukali
Snad bude mrňousek prospívat, ve středu máme další kontrolu.