ADHD u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7008
22.2.15 22:35
@Freudstein píše:
Bohuzel vo tomhle moc nevis, proto to nepochopis. Urcite ne na gramy, to leda ze by dotycnej byl uz hodne moc zavislej. Vzdy kupujes na mg - mikrogramy. Ano leci ale jak u koho, na kazdyho danej lek pusobi jinak.
:-D No není to trochu přehnané tvrzení? Vycházím jen z toho, že účinné látky v Ritalinu jsou mikrogramy v řádech desítek (konkrétně zhruba 0,5 mikrogramu na 1kg tělesné hmotnosti), kdežto dávka amfetaminu se počítá spíš na stovky, ne? Teda když vycházím z toho, když si člověk koupí za 1000Kč a je toho zhruba 1g a většina lidí, které jsem znala, to měli na den a celé to průběžně zužili. Jsem z míst, kde bylo hodně smažek, má nejbližší kamarádka do toho spadla, chtěla jsem to pochopit, tak jsem s ní trávila čas, nesoudila. Kamarádka už je 15 let čistá a já si útržkovitě pamatuju to, co jsem tu psala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.2.15 00:32
@Almatka píše:
Jen teda, máš pravdu, že každý se liší. Zatímco někdo se je třeba není schopný soustředit vůbec, někdo se soustředit dovede, třeba když ho něco moc baví - tam je taková ta oklika s tím dopaminem, kdy se uvolňuje u zábavných a nových věcí, ale u rutinních prostě ne…ale přesný mechanismus neznám.

U tej pokojskej jsi mela taky stesti, ne vsude to tak asi bude kor v CR.
Proto kamos nikdy nepochopi proc hledam radsi takovy podivny prace nez abych nekde delal v tovarne za tech jistych XY na hodinu :)
A kazdymu jde taky jina prace, zvlast u tech ukecanych lidi je to jinak.
Presne tak to je, s tim mam dost problem, casem to v danej byt novej praci udela stereotyp a prestava to postupne bavit. Me proto docela i bavil asi skoro rok ten obchodak. Bylo to mozna tim ze clovek jel pokazdy s jinym kolegou do terenu, jel jinam, jiny prostredi, vsude ruzny lidi. Dokonce nekde i jiny mesto / dedina. Jen me uz proste casem nebavilo taky zvonit na zvonky. Call centrum taky nevadilo, asi proto, ze tam slo cumet do netu, nikdo to neresil a hlavne ze byla udelana smlouva.

Takze souhlasim, asi mit praci volnejsiho typu, kde bud neni nakej pedant a nebo praci kde clovek nejak cestuje. Treba recepcni, na noc to byla parada pac tam zas clovek odreagoval filmem, cumel do kamery a ruzne tak. Copy centrum ale nakonec byla tragedie. Ze zacatku ok, potom uz to preslo do stylu, vyjedou vykresy, skladas, skladas, vyjedou dalsi, skladas. Sem tam delas pro klienty diplomky aby to melo vazbu, napis a to uz me prestalo jit a bylo to krive. Mohl jsem se z toho po…a to jsem to chtel mit dobre a hezky. Slo to pomalu :( Nakonec me propustily, s tim ze se neco stalo asi se mnou kdyz tu praci kazim a nemuzou si me tam dovolit.

A ano takovej clovek je nekdy i dost vybusnej. Treba nekde ok a jinde v call centru kdyz me nadrizenej rekl ze do netu necumet, tak jsem ho poslal do p… a potom nas voba volal hlavni sef ze tohle nejde.
Alespon jsem rad ze jsem presne na tyhle charaktery, popis toho prisel ze vim co to je a odkud to je. Az potom jsem pochopil i minulost, clovek zapomene a nikdy by to nenapadlo.
Byl jsem s tim za matkou, aby me rekla na tohle nazor, precetla clanek i na tech novinkach a uznala ze tomu tak je. Ze me to klidne muze dolozit pac ma ty papiry od soudu na tohle. Tudiz bych s tim mohl klidne jit ke „cvokari“. Jen ja nerad chodim po doktorech, proto sice uz me to napadlo ale nikdy jsem tak nedosel.
Ted byse me to i hodilo, nevadi me ze budu mit nakej zaznam lecby, ale kdybych treba nekde zapomel ci neco tak budu mit aspon doklad. Skoda ze jsem nenasel nikde ted tu kauzu tim panem.
Melo to bejt udajne, ze zapomel prijit na urad na UP se hlasit, urad ho vyhodil a pan prisel vo penize. Jenze potom se ukazalo ze ma najakou takovou nemoc, diky kterej zapomel, doktor mu dal papir a museli ho snad vzit zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.2.15 00:38
@Almatka píše: :-D No není to trochu přehnané tvrzení? Vycházím jen z toho, že účinné látky v Ritalinu jsou mikrogramy v řádech desítek (konkrétně zhruba 0,5 mikrogramu na 1kg tělesné hmotnosti), kdežto dávka amfetaminu se počítá spíš na stovky, ne? Teda když vycházím z toho, když si člověk koupí za 1000Kč a je toho zhruba 1g a většina lidí, které jsem znala, to měli na den a celé to průběžně zužili. Jsem z míst, kde bylo hodně smažek, má nejbližší kamarádka do toho spadla, chtěla jsem to pochopit, tak jsem s ní trávila čas, nesoudila. Kamarádka už je 15 let čistá a já si útržkovitě pamatuju to, co jsem tu psala.

To se potom uz vysvetluje :mrgreen: Ja to zas bral u konkretni latky jako je napr piko, kokes to clovek i koupi klidne pul gecko a to mas tech 500mg pac na vic nema i penize. Alespon ja to dostal vzdy od kamosky a to byla cara, coz o gramech nemuze bejt rec.
Jinak ano to 1g ty lidi koupej, ale normalnimu to vydrzi docela dlouho pokud neni smazka.
A potom jsou tu exoticky veci jako treba Fencyklidin a tam je clovek rad za 250mg na toz aby ziskaval gramy (cena je obrovska). Stejne pokud nejsem pravidelnej uzivatel nebudu si kupovat napr herak jeden gram. Takze jsem to bral takhle, vychazel jsem s predpokladu ze to nekdo bere nekdy ale ne denne.
U takovych lidi je to proste moc, to pak chapu ze tam se pocita na ty gramy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
23.2.15 00:41
@aspagi píše:
mikrogramy? a kolik stoji mikrogram huleni? :mrgreen:

tak huleni jsem zas nemyslel, tady je to spis vo tech stimulantech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
23.2.15 10:21
@Freudstein píše:
To se potom uz vysvetluje :mrgreen: Ja to zas bral u konkretni latky jako je napr piko, kokes to clovek i koupi klidne pul gecko a to mas tech 500mg pac na vic nema i penize. Alespon ja to dostal vzdy od kamosky a to byla cara, coz o gramech nemuze bejt rec.
Jinak ano to 1g ty lidi koupej, ale normalnimu to vydrzi docela dlouho pokud neni smazka.
A potom jsou tu exoticky veci jako treba Fencyklidin a tam je clovek rad za 250mg na toz aby ziskaval gramy (cena je obrovska). Stejne pokud nejsem pravidelnej uzivatel nebudu si kupovat napr herak jeden gram. Takze jsem to bral takhle, vychazel jsem s predpokladu ze to nekdo bere nekdy ale ne denne.
U takovych lidi je to proste moc, to pak chapu ze tam se pocita na ty gramy :lol:

To já snad už ani nepotřebuju vědět:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.15 18:04

Kamarádka už je 15 let čistá a já si útržkovitě pamatuju to, co jsem tu psala.

--- proč útržkovitě? Tos taky byla na fetu? :-D

--- Jsem z míst: jaké že místa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
24.2.15 20:45
@jan.westhuserlt píše:
Kamarádka už je 15 let čistá a já si útržkovitě pamatuju to, co jsem tu psala.

--- proč útržkovitě? Tos taky byla na fetu? :-D

--- Jsem z míst: jaké že místa?

Tak netýkalo se to mně, tak si to nepamatuju a odkud jsem? Není to jedno? My tomu říkali ghetto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
13.3.15 03:04

Nove info k ADHD…
Dnes jsem napsal na uvedeny kontakt co zde byl doktorce Papezove z UK. Jako jak to vypada s tim programem pro ADHD, pripadne zda by me poradila jestli tam nekde muzu dochazet a pod. Dal jsem popsal… dozvedel jsem se ale ze snad do leta to ted nebude? Pokud to tak plati, co byste mi momentalne doporucila? Najit si nejakeho psychiatra tady v Praze, se kterym mohu ADHD a problemy prokonzultovat?
Nic moc potesujici zprava :(

Vážený pane,
program jsme museli z kapacitních důvodů zastavit. Informace jsou na webových stránkách nepozornidospěli. cz.
Zatím u nás není diagnóza ADHD v dospělosti ani jednoznačně uznávána a nejsou psychiatři, kteří by se přímo jen na ni specializovali. Zeptejte se svého psychiatra, ke kterému chodíte.

a ten web to taky jasne nepopisuje treba tohle je pro me usmevny :lol:
„– hyperaktivní jedinec už nepadá ze židle, nepředbíhá ve frontě na oběd, ani nevbíhá bez rozhlédnutí do vozovky“ -jasne hlavne ze se me to deje porad :roll:

„mohou cítit, že jejich výkon neodpovídá jejich schopnostem, mohou opakovaně selhávat ve vztazích, v zaměstnání i ve studiu“ - selhal jsem davno, porad dokola.

Ted nazor jak to chodi at to tady vedi ostatni.
Zminil jsem to taky na Uradu prace. Pani me rekla, jestli si to clovek treba jen nevsugeruje, protoze precte clanek / pripadne vi ze rodice maj nejake soudni rozhodnuti z minulosti. Vi prej co je ADHD a neresila to moc. Rekla zda jsem s tim uz nekde byl?
Tak jsem rekl pravdu ze ne. Rekla me ze me povi cim to je, kdyz nekdo dyl nemuze najit praci. Je to proste v IMAGE! :? Jako ze hodne zalezi na tom jak kdo vypada. Proste treba dlouhy vlasy? Je jedno ze jsou sepnuty, umyty, dobry… proste i kdyby ten clovek jen sedel zavrenej v kanclu za pc, takovyho cloveka do prace by nevzala.
Dnes to ani neni ostatne IN tak proc to jako prej mit? Vic to nebude rozebirat, at si zajdu klidne za panem doktorem co je poradce na UP zaroven je psycholog UP. Rekne me to stejny, je treba proste zmenit image, vzhled a rekne ze proste vlasy dlouhy ne uplne to stejny. Dnes proste na tom zalezi.

Ja jsem pritom praci driv delal, zajmavy bylo ze napr i na pozici obchodaka jsem delal dost smluv jako prodejce, nikdo to neresil. Dnes se to asi resi vic. Navic nechci uz nic tak brat bez smlouvy a chodit skoro nacerno se slibama.
Takze ADHD ne! Chce to mit spravnej uces a budete v poho :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.15 09:14

Ale jo, to, že dneska nezáleží na kvalitě a schopnostech, ale na obalu je pravda.

Jeden dělá že dělá, reprezentuje, a oddřou to za něj jiní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
14.3.15 09:25

@Freudstein ono to, že je někdo psycholog, neznamená, že se umí vyjadřovat. Bohužel. Ten program bude běžet zase od září. Já jsem před nějakými 10 lety byla už jako dospělá u dětského psychiatra, který mě malinko navedl jak si pomoct, ale je jich tak zoufale málo, že nestačí ani pro děti, natož aby brali dospělé. Možná tak nějaká soukromá praxe. Mně naštěstí hyperaktivita lehccee ustoupila. Naposledy jsem vlítla pod auto někdy v 17 letech.

Co se dlouhých vlasů týče, tak nejsou dlouhé vlasy jako dlouhé vlasy. Já je mám u chlapů ráda, líbí se mi, ale jsou prostě lidi, co s tím vypadají divně, ale tak to je se vším. Můj muž vypadal s dlouhýma vlasama dost dobře:-) Můj tatínek zase vypadal divně v krátkých a to to přitom byl fakt pěknej a pohlednej chlap.

Co vlastně hledáš za práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
14.3.15 09:40

@Freudstein vlastně většina chlapů podle mě vypadá líp s dlouhejma vlasama :think: A nebo máme nešikovný kadeřníky, že neumí stříhat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.3.15 00:39
@Almatka píše:
@Freudstein ono to, že je někdo psycholog, neznamená, že se umí vyjadřovat. Bohužel. Ten program bude běžet zase od září. Já jsem před nějakými 10 lety byla už jako dospělá u dětského psychiatra, který mě malinko navedl jak si pomoct, ale je jich tak zoufale málo, že nestačí ani pro děti, natož aby brali dospělé. Možná tak nějaká soukromá praxe. Mně naštěstí hyperaktivita lehccee ustoupila. Naposledy jsem vlítla pod auto někdy v 17 letech.

Co se dlouhých vlasů týče, tak nejsou dlouhé vlasy jako dlouhé vlasy. Já je mám u chlapů ráda, líbí se mi, ale jsou prostě lidi, co s tím vypadají divně, ale tak to je se vším. Můj muž vypadal s dlouhýma vlasama dost dobře:-) Můj tatínek zase vypadal divně v krátkých a to to přitom byl fakt pěknej a pohlednej chlap.

Co vlastně hledáš za práci?

Dekuju za info, tak bych se pak prihlasil klidne predem do toho programu :)
Pod auto asi ne, jen jak rikala pritelkyne abych vlitl pod tramvaj, k tomu taky nemam daleko kdyz s nekym jdu :D
Jsem vic roztekanej porad a chaotickej.

Vlasy nejsou jako vlasy toz pravda. Zalezi i na dylce vlasu. Me rikal jasne kdysi jeden od security. Jsem to mel sepnuty a hned ti koukne na zada a rekne co ty vlasy? Pak vysvetlil ze mu to nevadi ale zakaznikovi jo. Dal ze kdyby to bylo kratsi ale po pas to je problem uz. To jsem chtel i pod zadek uplne ale to me tak vic nenarostlo.
U me na vopak, me kratky vlasy neslusej to rikala uz i jasne pritelkyne ani sepnuty moc ne. Prej mam hlavu pak jak brambor :D

Prace – nic moc uz nehledam, kdyz uz neco tak klidne se prihlasim. Dnes je to uz v koncich ty prace.

Solidnejsi firma ma toho moc, hodne male firmy jsou samej podvod zalozenej na voko. Treba zalozeno kdyz kouknes roce 2013, uspesna zavedena firma s nevim jakou tradici. Pak zjistis na miste ze je to spis vojeb. Me rikala ted jedna ta me chtela i vzit. Smlouva – no to budu chodit pri pracaku ze me pustej klidne. Sama od sebe me to rekla. Kdyz jsem rikal ze tohle uz dnes ne, ze to proste chodej i kontroly, tak prej to bych se domluvil s reditelem ze to by DPP nakej dal. Prvni mesic zakladni fix a pak uz fix neni. Potom zalezi kolik lidi u zvoneni po bytech premluvis. Potom treba ze vsichni jsou v exekuci ze je to tam normalni :D
Jsem to musel nejak zakamuflovat pro pracak, do toho jsem nechtel jit :D

1/ IT Helpdesk jsem hodne hledal. Takovy to ze ti zavola zakaznik a ty mu poradis s pc. Copak voto k pohovoru se dostanes, ale dnes je to casto formou Assessment centra. Nekde se to neprojde kvuli jazykum, chtej tam dobrou AJ po tel nejlip B2 upper intermediate. Jinde zas to je ruzny.
Treba Alza prikladem by me i vzal. Jednou to neproslo diky jazyku. Po druhy zas ze na operatora mam prokazatelnou praxi. Bylo to na aktivni linku. Jenze to zas ne, ze ten prodej veci – sluchatek nebyl tak ok, tak ze me nabidnou pasivni. Jenze ja to podelal. Samozrejme roztrzitost, takze jsem rekl no jeeee ja vic hledal tu pasivni linku, takze to by bylo lepsi a to bych chtel! Co myslis? Personalista zabouch desky a rekl ze se rozmyslej :D

Priklad 2/ UPC to hledalo a hleda porad. Jsem sel na operatora. Byl jsem tam ruzne 4× v ruznych dobach. To bylo kdysi na hodku, pak treba jako Assessement centrum – 2h. Ted uz to bylo 6hodin. Fajn nova personalistka, rikala ze jsem se ji libil a ze to umim. Udelal jsem ty potrebny cviky svych zavad, proc se lod potapi, koho bych sezral / zabil na pustem vostrove atd. Proc to nedopadlo? To prej netusi, tam zalezi na tom co bere lidi do tymu a ten vic rozhoduje. Muze to bejt neco osobni.

Jinde me i firma vzala IT SW byl to operator optimalizace web SEO. Jenze v byte. Tam tri lidi ze kterych jsem pak dostal ze nemaj smlouvu. Byl jsem tam asi tri dny z toho. Porad sliby ze smlouva bude a nic. Do dnes z toho mam problemy.
Jinej clovek me chtel vzit ze bych zas jezdil k reditelum, vedoucim a resil jim web a tohle SEO. Jenze pak zas resil ten vzhled, ze hodne lidi je moc konzervativnich.

Jeste jsem dva mesice delal treba verejnou sluzbu, to bylo to posledni to me dalo UP. Bylo to referent nezamestnanosti :D Smlouva hned, proste paradani prace. Jen vedouci a reditelka UP rikala ze proste na dyl to nejde. Musis tam mit asi znamosti aby prace byla aspon na rok. Me to dali potom, co tehdy nebyly kostata, ze to prej se musi taky schvalit jako naky zametani. Predstava ze dnes nekdo muze jit zametat je jen lidi co to neznaj :D
Me to nabidla diky IT, ze asi s pc umim dobre ale potom se zacali kroutit. Jako ze to pc nemaj, ze to neni zas ted volny a ze by meli asi to zametani. Nakonec kdyz si to tak prehazovali, dal jsem jim tam pracovni omezeni na tezky prace a prasny prostredi. Takze me pak ten pc sehnat museli :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.3.15 00:45

Delal jsem jinak i recepcniho, to byla jina doba. Dnes uz to nejde, chtej dost drsne ty jazyky a vadil by urco zas vzhled. Pani na UP me to sem tam dava, nestezuji si, jsem ji rikal ze klidne. Call centrum mam praxi, mel jsem i bonus za nejlepsiho operatora. To bylo jeste na full time, za smlouvu 200kc prodej. Hral jsem tam u toho i hry, surfoval po netu. Jenze to nevadilo, to jeste to slo a slapalo tou dobou tyhle produkty. Dnes to mas 60/h a za smlouvu 10kc nebo naky body a dpp. Casto u tech malich nedostanes ani tejden smlouvu.

Delal jsem i obchodaka, taky rok a slo me to. Jenze to bylo na cely dny, tehdy manager to tak neresil. Dnes uz to neni. Navic dnes by kazdej resil zas vzhled a nebo je to smecko kdy to delas nacerno. To jsem i jednu dobu tak delal, akorat pak s tim problemy. Platove to tak extra nakonec neni, uvist to nikde poradne clovek nemuze. Diky tomu jsem pak nemohl nastoupit do jednej prace na IT, pac chteli z tej prace co jsem tak super delal samozrejme mit radne placeny vse a mysleli osvc. Jenze prace toho typu se neda ani delat na osvc, to by clovek byl vic hladovej nez sytej. Aby nebylo ze jsem nakej pruderni, co nezkusi praci a resi nekde jen smlouvu. Dnes uz jsem starsi takze to resim a zasnu jak firmy napisou bludy. Treba to ani neni v souladu se zakonem. Pokuty 2 mega, nemoznost pracovat jinde na furt taky neni vyjimka.

Od UP jsem mel jeste kurz co pro ne dela firma. Je to financni gramotnost a socialni kompetence :mrgreen: Proste povidani vonicem. Tam prisel reditel co byl sam v exekuci, nakonec se priznal ze tomu tak nerozumi. Takze jsem tam prednasel ja o PayPalu a kryptomenach sranda kopec :lol: Tak mam dalsi kurz co me urad zaplatil. Misto aby kdyz uz dali nakej kloudnejsi nejlip neco na jazyky. Skoda ze na to neprispejou. Ja si i platil skolu ale pak uz jsem na to nemel penize moc. Hlavne ze ty prachy z EU prolejou na kraviny typu Job ClubMix nebo tyhle finance :roll: I kdyz ziskat kurz neni sranda, pani me cpala na security a chybel certifikat. UP to zamitlo a pritom cena toho byla nak 2000kc. Tudiz bludy typu urady maj na uchazece 50 000czk a jak muzou se lepsi vzdelat je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
1.8.15 13:57

Prosim znate nekoho kdo se spezializuje na ADHD jako Psychiatr v Praze? :)
Kdyz kouknu, vyjede me hromada cvokaru, ale nepoznam kdo na tohle vic je a kdo moc ne.
Cetl jsem takove ty clanky, kde clovek prijde a spis to bagatelizuji, poslou ho pryc atd.

Taky je krasny co pisou na webu nepozornidospeli.cz ale kdyz dole maj vetu ze tam neni mozny chodit, je to cloveku co ma problem k nicemu.

„V současné době máme termíny vyšetření obsazeny. Nové klienty nyní nemůžeme přijímat.
V případě akutních potíží prosíme vyhledejte psychiatrickou ambulanci v místě bydliště“

„Skupina je určena pro pacienty, kteří již u nás absolvovali vstupní vyšetření“
Smula, kdyz maj plno tak tezko tam muzu chodit :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.16 07:39

ADHD a jeho příčiny

ADHD má několik příčin, které je potřeba odstranit. I v dospělém věku se dá na tom zapracovat.
Nevím, odkud jste - vyhledejte někoho, kdo pracuje např. s metodou EFT, která Vám pomůže odstranit emocionální bloky získané od narození a přes selhávání ve škole ( proto třeba nejste schopný mluvit ).
Dále potřebujete odstranit unilaterální činnost mozku, to se dá kdykoliv v životě ( viz. edu- kinezilologie dle Dr. Denissona ), dotrénovat seriální funkci levé hemisféry mozku, abyste mohl vrtat a zbavirt se dyspraxie. Nechte se vyměřit někde na EAV přístroji ( např. Supertronic ) a nasaďte si cílenou fytoterapii, která Vám může velmi pomoci. Kombinace těchto metod úžasně pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí