Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@poradna jinak fytoterapie? Zdráhám se tomu věřit…spíš bych třeba věřila fyzioterapii, máte k fyzioterapii nějaké poznatky? ráda budu ve spojení…
Vhodné metody k řešení ADHD: bodová metoda a cvičení MUDr. Kleplové, neurovývojová terapie INPP, odstranění unilaterální činnosti mozku - vzdělávací kineziologie a všechna cvičení vedoucí k dozrání motorických reflexů ( viz. reflexní motorika ).
Fytoterapie jen cíleně nasazená po vytestování ( třeba př. Supertronica jen s bioinformační složkou
Dlouhodobě mám u sebe podezření na ADD. S karanténou se to jen zhoršuje. Ráda bych to začala řešit. Mám ale otázku. Má smysl to v dospělosti řešit, nebo to je zbytečné? A kde to řešit? Bojím se, abych se nedozvěděla, že „se mám víc snažit a můžu si za to sama“.
Podezření na ADHD mám i u syna a tam jsem se dozvěděla, že mu mám dát na zadek a bude po ADHD… Takže bych nerada dopadla stejně se sebou.
@Anonymní píše:
Dlouhodobě mám u sebe podezření na ADD. S karanténou se to jen zhoršuje. Ráda bych to začala řešit. Mám ale otázku. Má smysl to v dospělosti řešit, nebo to je zbytečné? A kde to řešit? Bojím se, abych se nedozvěděla, že „se mám víc snažit a můžu si za to sama“.
Podezření na ADHD mám i u syna a tam jsem se dozvěděla, že mu mám dát na zadek a bude po ADHD… Takže bych nerada dopadla stejně se sebou.
Dej si taky na zadek
.
@Makca87 píše:
Dej si taky na zadek.
To navrhnu manželovi
Ale nevím, jak to pomůže.
@Anonymní píše:
To navrhnu manželovi![]()
Ale nevím, jak to pomůže.
@Makca87 já právě nejsem akční. Ono ADD není o akčnosti. Neustále nic není hotové a mám to celý život, jen se to za poslední rok zhoršilo.
@Anonymní píše:
ne nemůžeš si za to sama, je to vrozené a dědičné. A speciálně když se potřebuješ naučit zacházet se synem.
A prášky v dospělosti mohou hodně, hodně pomoci.
Mrkni na
http://www.nepozornidospeli.cz/
https://www.feminismus.cz/…generaci-zen
a případně v angličtině na specifiku přetrvávajících poruch pozornosti u žen.
Budeš se muset o fous víc snažit, ale správným směrem. Kromě léků je potřeba nastavit režim takový, aby sis ulehčovala fungování mozku, pro který dnešní doba není dělaná a taky se snažit přeučit všechno to co ti natloukli do psychiky znepokojení pedagogové a rodiče, totiž že je chyba v tobě, že jsi špatná, nedokonalá a „musíš se víc snažit“.
Výhodou je, že poslední dva, tři roky patří poruchy pozornosti u dospělých k těm zajímavým tématům na lednové konferenci o psychofarmakách, takže by větší část psychiatrů měla vědět co a jak.
kdyžak se ozvi do pošty odkud jsi, vymyslím za kým tě poslat.
(nechala jsem se otestovat asi před 5 lety a hádej co - bylo tam! Perzistetní ADD - užívám 25mg CBD, protože stratera mi nic nedělá a na ritalin jsem příliš zkompenzovaná a nechávám si ho jako zálohu, jestli se rozjedu. Stejně tak se dají v případě rozjetých psychických potíží použít i antidepresiva se stimulačním účinkam a fugnují dost dobře.)
@Anonymní píše:
@Makca87 já právě nejsem akční. Ono ADD není o akčnosti. Neustále nic není hotové a mám to celý život, jen se to za poslední rok zhoršilo.
Tak to jsi celá můj chlap
. Plot už stavíme rok, atd. ![]()
@Makca87 píše:
Tak to jsi celá můj chlap. Plot už stavíme rok, atd.
To pořád není totéž. ![]()
@Anonymní píše:
Doporučuji psycholožku. Stačí si zajít k doktorce pro žádanku a psycholog je zdarma. Začni to řešit. Já to znova budu víc řešit, až přestanu kojit, nicméně chodím k psycholožce, moc mi pomáhá se pochopit. Období hrozné lenosti a prokrastinace se mi střídá s okamžiky nadšení do nějaké činnosti, nic nedokončím, neustále zapomínám, hledám věci, odbíhám od rozdělané práce… Děs. Ale ta psycholožka mi pomohla si srovnat některé věci v hlavě.
![]()
@AlinaJ píše:
Doporučuji psycholožku. Stačí si zajít k doktorce pro žádanku a psycholog je zdarma. Začni to řešit. Já to znova budu víc řešit, až přesranu kojit, nicméně chodím k psycholožce, moc mi pomáhá se pochopit. Období hrozné lenosti a prokrastinace se mi střídá s okamžiky nadšení do nějaké činnosti, nic nedokončím, neustále zapomínám, hledám věci, odbíhám od rozdělané práce… Děs. Ale ta psycholožka mi pomohla si srovnat některé věci v hlavě.![]()
To je přesné a musím mít přesný režim, jinak klidně nedám dětem najíst.
I triviálním úkolům a úkonům věnuju víc energie. Při nových úkolech jsem zničená…
@Anonymní píše:
To je přesné a musím mít přesný režim, jinak klidně nedám dětem najíst.
I triviálním úkolům a úkonům věnuju víc energie. Při nových úkolech jsem zničená…
Mám to stejně. Jsem na sebe přísná, ale občas stejně den stejně dopadne jinak, než si představuju. Muž se mi občas směje a dost mi pomáhá, velmi dobře snáší moje občasné výbuchy… Donutil mě zkusit odbornou pomoc u psycholožky. Protože viděl, jak se sama se sebou trápím a přes veškerou snahu mám ve všem chaos ![]()
ADHD/ADD je často dědičné, takže je možné, že ho máš a syn to podědil. Většina lidí z něho nevyroste a symptomy má i v dospělosti. Jsou metody, jak se s tím naučit žít… terapie, sociální rehabilitace… A na zadek bych dala těm, co mají blbé kecy a prd o tom ví ![]()