Aditiva do nafty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
419
15.8.15 21:21

@Gina108 no v pondělí brnknu tomu mechanikovi jestli by si vyšetřil jeden den čas a dojel se mnou auto vyměnit. jen aby se to nepoděl. l. do té doby a nebo aby bylo vůbec za co vyměnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.8.15 21:48

Jestli ti bylo někým řečeno, že tam je možná problém se vstřiky, tak je dost možný, že ta aditiva s sebou spláchla bordel z nádrže a celýho palivovýho potrubí a dostalo se to do těch vstřiků, ne-li do čerpadla :? No, kdyby to šlo, vrátila bych to určitě :think:

• Citovat
  • Upravit
18305
15.8.15 22:09

@Marilyn.M A u jaké benzinky jsi tankovala? On je dost rozdíl mezi naftou a naftou (stejně jako mezi benzinem a benzinem). Třeba ruku do ohně dám za paliva OMV, Aral a Shell. U ostatních je to třeba i o sanitaci přepravních silničních cisteren (některé z nich vozí na střídačku naftu i benzín, i když by se to dít nemělo…)
A jak to popisuješ, tak mně přijde, že se ti tam mohla dostat nafta s vyšším obsahem parafínu (kromě teda té možnosti, že je v háji motor).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.8.15 22:15
@Jura007 píše:
@Marilyn.M A u jaké benzinky jsi tankovala? On je dost rozdíl mezi naftou a naftou (stejně jako mezi benzinem a benzinem). Třeba ruku do ohně dám za paliva OMV, Aral a Shell. U ostatních je to třeba i o sanitaci přepravních silničních cisteren (některé z nich vozí na střídačku naftu i benzín, i když by se to dít nemělo…)
A jak to popisuješ, tak mně přijde, že se ti tam mohla dostat nafta s vyšším obsahem parafínu (kromě teda té možnosti, že je v háji motor).

Nerada tě vyvádím z omylu, ale kéž by :roll: Třeba např. ta MaxMotion z OMV je s. ačka největší pro motor nebezpečná. To rozežírá nádrž. Shell má na krku taky pár zabordelených nádrží, včetně naší :zed: A s těmi cisternami.. Ti dovozci nerozlišují jestli jedou vypráznit cisternu na OMV nebo EuroOil apod. Oni jezdí po všech benzínkách v okolí, dokud nemají prázdno a pak akorát pro další várku :zed: Kéž by se dalo říct, že některý benziny mají naftu lepší (benzin taky, ale ten nenadělá zas tak moc velkou neplechu), mají ji všichni stejnou :roll:

• Citovat
  • Upravit
18305
15.8.15 22:19

Aha, díky. Neznám právě nikoho, kdo má špatnou zkušenost s OMV nebo Aral. Shell (teda bývalý, na kraji Brna) si jeden čas odrazoval zákazníky arogantní obsluhou - no už nepatří do sítě Shell… :mrgreen: Ale jinak díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.8.15 22:20

A znám firmu, co jezdí výhradně pro OMV a cisterny má striktně rozdělené nafta-benzín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.8.15 22:23
@Jura007 píše:
A znám firmu, co jezdí výhradně pro OMV a cisterny má striktně rozdělené nafta-benzín.

Tak to doufám, že to nevozí smíchaný v kupě :mrgreen: To už by byl vrchol :cert: Ale chápu, jak to myslíš.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
15.8.15 22:25

Aral nevím, ten tady asi ani nemáme, když o tom tak přemýšlím :think: OMV mám z první ruky, jsem tam pracovala. Shell u nás teď odrazuje neskutečným smradem na prodejně :poblion: :nevim: No a jak říkám, bordel v tom mají taky.

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
15.8.15 22:34

@RadkaCh

Jakou benzinu doporučuješ ty? A můžeš tu kvalitu a nekvalitu nějak více rozvést, když na benzině děláš? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
15.8.15 22:47
@Krasavicaa píše:
@RadkaChJakou benzinu doporučuješ ty? A můžeš tu kvalitu a nekvalitu nějak více rozvést, když na benzině děláš? :kytka:

Já žádnou nedoporučuju, tankuju podle momentálni intuice :lol: O Shell už jsem řekla, sami jsme museli čisti nádrž a potrubí od bordelu. Na žádný už nepracuju, rodičákuju, tam jsem byla krátce. Tohle vím přímo od majitele (resp. provozovatele OMV). Zrovna ten MaxMotion, jak jsem psala, tak ten si tak těžce poradí s mrazem, že si poradí i s gumovými částmi motoru - rozleptává je - to je pak celkem problém, když už je ta nádrž zanesená bordelem, protože, jak už jsem tady psala, se to tím hodně koncentrovaným aditivem spustí a dostane až do motoru.

• Citovat
  • Upravit
2889
17.8.15 12:29
@Marilyn.M píše:
Ahoj, je tu něko zkušený kdo by poradil či se podělil o zkušenost? Bylo mi od automechanika doporučeno abych k naftě při tankování přidala aditiva. Přidala jsem a jestli jsem špatně naředila nebo nevím proč, ale z výfuku čoud a nechutný smrad, motor karluje jak starej vrak. Čím to? Může mi to zničit auto? Jsem z toho na nervy. :,(

A co jsi tam dávala a kolik? Nějaký detergent na čištění? Správné množství? Možná to rozpustilo bordel všude a ten se teď pálí a dělá ten bordel. Zavezla bych to zpět tomu mechanikovi, ať to vyčerpá, to asi nebude tak těžký. Já bych se bála jakýchkoliv aditiv do nafty, je to dost citlivý na dávkování a další podmínky a bála bych se, že to udělá větší bordel než byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.9.17 12:17

Aditiva do nafty určitě ano

Jak to dopadlo? Jinak tohle nebude aditivy. Problém bude samotný motor 1.7 od Isuzu, který je opravdu poruchový. A viděl bych již na výměnuPokud máte svoje auta rádi, určitě jim aditiva dopřejte. Osobně doporučuji značky BG, ProTec nebo VIF. VIF je na pravidelné užívání naprosto nejlepší, nejen výsledky, ale především cenou. Osobně dávám 2-3× tolik větší dávku, než je doporučeno a i tak to vychází do 50 haléřů / litr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová