Aditiva do nafty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
419
15.8.15 20:17

aditiva do nafty

Ahoj, je tu něko zkušený kdo by poradil či se podělil o zkušenost? Bylo mi od automechanika doporučeno abych k naftě při tankování přidala aditiva. Přidala jsem a jestli jsem špatně naředila nebo nevím proč, ale z výfuku čoud a nechutný smrad, motor karluje jak starej vrak. Čím to? Může mi to zničit auto? Jsem z toho na nervy. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2424
15.8.15 20:35

@Marilyn.M dávkování je napsané na flašce/plechovce… já dávám do benzínu taky aditivum a bez problémů, tak neporadím :nevim:

jinak by ti to naopak mělo zvalitnit PH :think:

snad tu bude mít někdo mechanika doma a poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
15.8.15 20:39

No zatím nic a jsem z toho fakt špatná. auto máme měsíc a vysypali jsme se do něj za 80.000,–, což je pro nás dost peněz. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
15.8.15 20:40

Já použila Dieselex při tankování v Chorvatsku, jen tak pro sichr. A auto nikdy nečoudilo a nečoudí. Občas přidám letní přes rok a zimní přes zimu, ředím odměrku na 10 litrů nafty. Otázka je, kolik jsi toho nalila ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.8.15 20:45

Kolik jsi tam toho nalila? Já přidávám taky do nafty, mělo by se teda hlavně v zimních měsících, ale jelikož to mám k dispozici kdykoli a zadarmo, tak to liju skoro do každé nádrže. Nijak zvlášť to neodměřuji, prostě tam frknu necelou odměrku a je vyřešeno. Prý se to nedá předávkovat, takže i kdyby jsi na nádrž ( já mám 50l asi, možná 55-dávám jednu necelou odměrku) dala ty odměrky 3, tak se prý nic nestane. Já teda ale dávám jen když už mám nádrž na rezervě a tankuju plnou. Pokud tankuju za pár stovek, tak nedávám nic.

Co máš za auto a jak je to staré? To čoudění může být úplně jiné příčiny. A myslím si, že i na 90% bude, než tím aditivem…

• Citovat
  • Upravit
419
15.8.15 20:46

Nalila jsem 35 ml a natankovala jsem 32 l a dnes po čoudícím fiasku jsem dojela ještě dotankovat 14 l. :,( no jsem mamlas, že jsem to špatně naředila, ale tak doufala jsem, že něco v nádrži bylo. netankovala jsem na prázdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.8.15 20:47

@Marilyn.M

Obávám se, zda jste už nekoupili nějaký načatý vrak, který má v prd..motor :think: :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
419
15.8.15 20:50

@Krasavicaa koupili jsme Opla Merivu 1.7 Eco turbo diesel. Tam kde jsem to kupovala, tak tam mi chlap řekl, že když se mi to nebude zdát, tak mám auto přivézt. On ho prodá jinýmu a já si vyberu za ty prachy jiné auto. Tak nevím jestli to nemám radši udělat. Dřív než bude pozdě. jinak jsem s ním naprosto spokojená, ale když se vysere motor, tak se můžu jít klouzat. Ale dávat mu ho s plnou nádrží, tak to se mi taky nechce. Sakra.. Fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.8.15 20:53
@Marilyn.M píše:
@Krasavicaa koupili jsme Opla Merivu 1.7 Eco turbo diesel. Tam kde jsem to kupovala, tak tam mi chlap řekl, že když se mi to nebude zdát, tak mám auto přivézt. On ho prodá jinýmu a já si vyberu za ty prachy jiné auto. Tak nevím jestli to nemám radši udělat. Dřív než bude pozdě. jinak jsem s ním naprosto spokojená, ale když se vysere motor, tak se můžu jít klouzat. Ale dávat mu ho s plnou nádrží, tak to se mi taky nechce. Sakra.. Fakt nevím.

Jak je to starý? Hele mě se to nějak nezdá, že by to bylo tím aditivem :nevim: :nevim: Nedala jsi tam toho nijak moc. Jsem si právě myslela, jestli jsi tam nenalila třeba půl té plechovky, ale takhle :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
419
15.8.15 21:03

@Krasavicaa je z roku 2004. jeden mechanik mi řekl, že se mu nelíbí zvuk motoru, že by to mohly bát nějaké střiky a druhý mi řekl, že je to buď o sto stočené nebo s tím jezdilo prase. no jezdila s tím před námi prý žena.. myslíš, že mu to mám dojít vrátit a dojít s mechanikem vybrat jiné? kdyby se tam vysralo něco jiného, tak to ještě je, ale motor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.8.15 21:12
@Marilyn.M píše:
@Krasavicaa je z roku 2004. jeden mechanik mi řekl, že se mu nelíbí zvuk motoru, že by to mohly bát nějaké střiky a druhý mi řekl, že je to buď o sto stočené nebo s tím jezdilo prase. no jezdila s tím před námi prý žena.. myslíš, že mu to mám dojít vrátit a dojít s mechanikem vybrat jiné? kdyby se tam vysralo něco jiného, tak to ještě je, ale motor..

Nech to zkontrolovat mechanikem ;) Uvidíš co ti řekne, ale myslím si, že tam bude nějak poděl… :think: :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
419
15.8.15 21:16

@Krasavicaa no mechanici to kontrolovali právě předevčírem a bylo mi doporučeno do aditivum, tak jsem to tam nalila a ještě teď je mi, z toho smradu z výfuku, zle. :poblion: je náročné vytáhnout naftu z nádrže? vážně přemýšlím, že požádám mechanika, aby mi tu nádrž přetáhl do kanystru (jestli to jde :oops: ) a auto vrátím do bazaru a s mechanikem tam za ty prachy vyberu jiné.. :roll: ach jo, tohle léto je fakt vysra.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.8.15 21:17
@Marilyn.M píše:

Já sice nejsem mechanik, ale asi bych to vrátila. Chichi, plná nádrž zdvojnásobuje cenu vozidla - to se říkalo u Trabantů :mrgreen: Motor, ten jestli se v.sere, tak je auto v haj.zlu. My takhle dojebali forda z roku 99 - motor (benzín) se zadřel. Koupil to za pár tisíc nějakej autoklempíř a celý motor prej vyměnil a teď s tím jezdí jeho manželka :mrgreen: Ale voser s tou výměnou motoru to bude pěknej, pokud na to nemáš lidi a vybavení, radši se toho elegantně zbavit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.8.15 21:20
@Marilyn.M píše:
@Krasavicaa no mechanici to kontrolovali právě předevčírem a bylo mi doporučeno do aditivum, tak jsem to tam nalila a ještě teď je mi, z toho smradu z výfuku, zle. :poblion: je náročné vytáhnout naftu z nádrže? vážně přemýšlím, že požádám mechanika, aby mi tu nádrž přetáhl do kanystru (jestli to jde :oops: ) a auto vrátím do bazaru a s mechanikem tam za ty prachy vyberu jiné.. :roll: ach jo, tohle léto je fakt vysra.. :zed:

Určitě to jde vycucnout :-) Pokud máš možnost a víte, že je tam něco v nepořádku, tak určitě vrátit. :-) Ne vždy taková možnost je…
Tak to zkus ještě někde protáhnout, najet víc km a uvidíš jak se to bude chovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
15.8.15 21:21
@Gina108 píše:
Já sice nejsem mechanik, ale asi bych to vrátila. Chichi, plná nádrž zdvojnásobuje cenu vozidla - to se říkalo u Trabantů :mrgreen: Motor, ten jestli se v.sere, tak je auto v haj.zlu. My takhle dojebali forda z roku 99 - motor (benzín) se zadřel. Koupil to za pár tisíc nějakej autoklempíř a celý motor prej vyměnil a teď s tím jezdí jeho manželka :mrgreen: Ale voser s tou výměnou motoru to bude pěknej, pokud na to nemáš lidi a vybavení, radši se toho elegantně zbavit :nevim:

:pankac: :pankac: :pankac: Tak tak :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová