Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
11.11.14 11:20

@ji.paja těžko soudit, když nejsem ve vaší situaci, ale ted narychlo bez přemýšlení říkám, že bych asi odmítla, protože si myslím, že zvykat tříletou holčičku bde obtížnější než miminko. Já bych byla prostěpro miminko, ať je to takové přirozenější i pro syna.
Přeju šťastné rozhodnutí. Do kdy máte čas na přemýšlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.14 11:26

@Izzz No vidíš, mě právě přijde mnohem horší ta jedna ledvina než schizofrenie u matky…přeci jen je to věc, která se s největší pravděpodobností neprojeví (koukala jsem do tabulky a riziko, že bude mít matka schizofrenička nemocné dítě je 13%). To se spíš u dítěte projeví jiné věci, o kterých se ani neví…U osvojených dětí je to vždy sázka do loterie.

• Citovat
  • Upravit
288
11.11.14 11:31

@Izzz jojo taky tu tak doma chodím a přemýšlím jaké by to bylo jak bych to zvládla a jkak by to zvládla ta malá jestli vy si na nás zvykla…atd.. no moc času ne přemýšlení nemáme mám zítra ráno zavolat…
ale je zvláštní že když tak vezmu co mě kdo věštil a počítal podle datumů narození tak mě pani říkala že podle datumu narození budu mít příští rok hodně práce…
a jednou jsme z mužem blbnuli a schválně volali do eso tv.. :) a už je to asi tak čtyři roky zpátky a před 14ti dni mě přišla od nich sms žeu mě vidí zajímavé informace a že se to blíží že mám co nejdříve zavolat.. tak jsem se tomu s manželem tak nějak zasmála že zase chtějí peníze… a ted ti mám z toho takový zvláštní pocit…jsem uplně mimo nic dělat mě nejde.. jen přemýšlím… a nevím co vymyslím--- :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 11:34

Jojo to je fakt taky jsem četla že je 13% možnost že se projeví…ale ta ledvina je taky problém, ale moje mamka má od 30.let plastiku obou ledvin a funguje jí jen jedna a zvládá to dobře.. tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.14 11:40

@ji.paja Trochu mi to přijde jako „Srdce by chtělo, ale rozum bliká na poplach.“ ;) Chápu, je to těžké rozhodnutí a tohle váhání a obavy k tomu patří. Přeji šťastné rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
288
11.11.14 11:44

Jojo asi máš pravdu, řekla bych že jsi mě odhadla uplně přesně.. chtěla bych k malému sourozence nechci jedináčka, a říkám si nikdy neví člověk co ho potká u vlastních dětí..at zdravotně tak v chování…prostě kdyby nebyli tyto problémy tak bych vůbec nepřemýšlala a radovala se a chystala.
a zase když bych si mohla představit dát dalšímu dětátku domov :srdce:… a nenechat ho v děcáku… vždyt ono za to nemůže jakou má biolog. matku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 11:45

Děkuji moc za názory a rady aspon v tom nejsem sama…moc díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
11.11.14 11:54

@ji.paja já bych jednu ledvinu neviděla až tak velký problém. dnes má jednu ledvinu popř. problémy s ledvinami kde kdo. spíš ta schizofrenie, ale celkově si myslím že ta malá nemá moc velkou šanci na úspěšnou adopci - jestli si ji teda nevezmete vy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.14 12:00

@ji.paja Ahoj, jen chci zareagovat v tom váhání, pokud zdravotní komplikace nejsou zásadní překážkou a uvažujete o dalším uspořádání, určitě bych si vyžádala nepřímé setkání v DD, kdy by ses tam jen rozhlédla a holčičku obkoukla, myslím, že zásadní ano by padlo, pokud byste si padly do oka, musí tam být i nějaké citové pouto, nejsou všechny děti druhému člověku sympatické, tedy u mě by rozhodlo setkání.

• Citovat
  • Upravit
288
11.11.14 12:04

Tak určitě tam je také problém ta zdravotní stránka, ale tak nějak se to ve mě pere chvíli si říkám joo a za chvilku zase neee je to uplně jiné než u prvního tam jsem brečela radostí.. taky je fakt že byl první ted už jednoho lumpíka máme.. a už zase člověk myslí na něj…
:nevim: je to nějaký zamotaný a složitý… :?: potřebovala bych nějaký impuls, nápovědu…ale kde jí vzít… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 12:06

@Mi24 to máš asi pravdu ona není z našeho kraje…ani ještě nevím odkud… ale to není to podstatné…proč to nemůže být v životě jednoduché… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 12:07

Ono většinou to zásadní ano se říká až když dětátko vidíš a ani to není konečné ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.11.14 15:57

@ji.paja vy jste teda měli v papírech, že přijemete takhle starý děťátko?
Moc mě zajímá, jak se doma dohodnete. Určitě to sem napiš.
Mě jedna ledvina nepřijde jako nic tragickýho. A 13% „šance“ na duševní chorobu mi naopak přijde dost. Já bych se toho bála no. Ale jsem ráda, že jsou lidi co ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 20:16

@Izzz no ted už mám doma manžela tak si lámeme hlavy dvá… a nevíme bude to asi dlouhý večer a dlouhá noc.. uvidíme co vymyslíme, ale určitě dám vědět jaké bude rozhodnutí díky moc ahoj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
13.11.14 00:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat