Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Větší šanci bude mít pokud si zažádá o pěstounskou péči. Jedná se o děti, které nejsou právně volné, tudíž nejsou vhodné do adopce. Adopce je samozřejmě právně možná, ale v praxi je to hodně ojedinělé. Každý pár bude mít před ní přednost, protože v zájmu dítěte je mít plnou rodinu. Na miminko může zapomenout rovnou.
Pokud by jí nevadilo dítě jiného etnika, tak tam je šance i na hodně malé dítě.
Sama jsem adoptovana ale vůbec to tak ne vnímám.. Nejlepší je říct to dítěti hned od zacatku
Založila jsem skupinu na FB pro všechny maminky a tatínky, co mají doma adopčátko, nebo o adopci teprve uvažují či čekají na kouzelný telefon. Chtěla bych, abysme si zde mohli předávat rady a zkušenosti s adopčátky, úřady a institucemi. Podílet se o radosti i starosti s našimi dětmi
https://www.facebook.com/…00441976842/
Jinak nám 19.6 zazvonil téměř po třech letech kouzelný telefon, že jsme byly vybráni pro děvčátko jako vhodní osvojitelé. Byly jsme moc šťastní ![]()
@mysycka Pise mi to, ze obsah je momentalne nedostupny:-( Jinak gratuluji k holcicce - predpokladam, ze uz ji mate doma? Nam zazvonil telefon v utery a v patek uz byl syn s nami doma, uz je to skoro dva roky ![]()
@mysycka obsah nedostupný…nám zazvonil telefon po měsíci od schválení…mimčo máme doma od pátku
@Izzz píše:
@mysycka obsah nedostupný…nám zazvonil telefon po měsíci od schválení…mimčo máme doma od pátku
To je super, blahopřeji ![]()
@zupe LB kraj, ale přeskočili jsme všechny, protože jsme byli ochotni přijmout dítě, které není ještě právně volné
Holcicku mame doma v dobe kdy nejsme v praci. Delame kratky, dlouhy tyden takze ji mame docela casto. Dneska mi volali z OSPODu, ze soud bude 4.9 tj 2 mesice od podani navrhu na svereni ditete do pece, neskutecna rychlost ceske justice
.
IZZ - myslim, ze Vas pribeh o velmi rychle zvonicim kouzelnem telefonu jsem cetla na adopce.com - nemyliml-li se
. Jsem rada, ue uz mate maleho u sebe at vse probiha jak ma
.
Jinak my podavali zadost o osvojeni 9.2011 takze jsme cekali skoro tri roky, ale ted vime ze se dlouhe cekani vyplatilo ![]()
Ohledne skupiny na FB, uz by to melo byt ok, budu rada, kdyz se tam vsechny potkame ![]()
Ahojky já s manžílkem podala žádost 9.2.14, 28.5. u nás byla sociálka, v červnu nám přišel informační dopis z kraje a teď čekáme na výzvu na psychotesty…