Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1Lenka
9.9.13 15:36

Víš dědovi je 64 let a on neví jestli to ještě jde

• Citovat
  • Upravit
2118
9.9.13 15:39
@1Lenka píše:
Víš dědovi je 64 let a on neví jestli to ještě jde

to je legrace? At si děda počká na vnouče ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Lenka
9.9.13 15:43

Víš děda už bydlí sám já jsem na intru a babička zemřela před 2 lety tak chce adoptovat miminko

• Citovat
  • Upravit
1Lenka
9.9.13 15:45

Víš děda už bydlí sám já jsem na intru a babička zemřela před 2 lety tak chce adoptovat miminko

• Citovat
  • Upravit
2118
9.9.13 15:45
@1Lenka píše:

hmmm tak mu porad at si najde raději přítelkyni, mohou spolu chodit třeba do divadla apd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Lenka
9.9.13 15:48

Víš děda už nechce vlastní je prý na už moc starý tak chce adopci

• Citovat
  • Upravit
2118
9.9.13 15:50
@1Lenka píše:
Víš děda už nechce vlastní je prý na už moc starý tak chce adopci

já tu nemyslela na jeho vlastní potomky, ale na nějakou babču a s ní chodit po zábavě, ne s ní dělat děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Lenka
9.9.13 15:53

Aha

• Citovat
  • Upravit
14396
9.9.13 15:55

@1Lenka A kolik je tobě?

Děda to asi nebude myslet moc vážně, víš? Jinak, abys byla v obraze, tak jsou vlastně dva druhy adopce: buď si osvojíš děťátko nebo jsi jeho pěstounem. Osvojení je „na celý život“, pěstouni se o děti starají, ale ty se mohou kdykoli vrátit do původních rodin.

Pro oba případy se musí jít na Obecní úřad, odbor sociální péče. Obávám se, že osvojení u případě tvého dědy nepřipadá v úvahu, panuje tam pravidlo, že mezi dítětem a rodičem by měl být věkový rozdíl max. 40 let. U pěstnouství netuším.

Chápu, že se tvůj dědeček cítí osaměle. Ale možná by bylo lepší, kdyby se angažoval jiným způsobem. Pokud má rád děti, mohl by dělat někde trenéra nebo vést skautské oddíly, či něco podobného. :) Také by mohl být v klubu českých turistů a věnovat se značkování turistických cest, to je jedno, asi by se ale potřeboval dostat víc mezi lidi. Ani ta případná kamarádka by nebyla špatná.

Měj se moc hezky a jestli máš nějaké další dotazy, tak se klidně ozvi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Lenka
9.9.13 16:02

Děda nechce už vztah je tu adopci

• Citovat
  • Upravit
1Lenka
9.9.13 16:02

Děda nechce už vztah je tu adopci

• Citovat
  • Upravit
1Lenka
9.9.13 16:17

Díík

• Citovat
  • Upravit
1Lenka
9.9.13 16:27

A neví té nějaké webovou stránku kde děda muže adoptovat miminko

• Citovat
  • Upravit
712
9.9.13 16:48
@1Lenka píše:
A neví té nějaké webovou stránku kde děda muže adoptovat miminko

Zavolej si na Fod fond ohrozenych deti praha a domluv se aby vam poradili. Vidim v tom veku problem, kdyz bude mit miminko tak ono ho bude potrebovat v puberte a on nemuze zarucit ze bude cile a pod. Ale muze si vzit do pestouncky pece vetsi dite. Mame kolem sebe lidi mam pestounckou peci a pak je dobry byt v nejakym klubu tech rodicu. Oni si pak moc pomahaj. Prosim promyslete to aby to bylo mimi. o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
9.9.13 18:01
@plzakova21 píše:
Zavolej si na Fod fond ohrozenych deti praha a domluv se aby vam poradili. Vidim v tom veku problem, kdyz bude mit miminko tak ono ho bude potrebovat v puberte a on nemuze zarucit ze bude cile a pod. Ale muze si vzit do pestouncky pece vetsi dite. Mame kolem sebe lidi mam pestounckou peci a pak je dobry byt v nejakym klubu tech rodicu. Oni si pak moc pomahaj. Prosim promyslete to aby to bylo mimi. o
chtela jsem napsat ze nevi jestli bude čilej a v pohode, promin
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect