Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Citrusek Najdi si info na adopce.com nebo adopce.cz?
Není to tak jednoduché, jak si asi představuješ. Musíš si požádat o adopci na odboru sociální péče, oni Vás pak navštíví a pokud dají doporučení, pošlou to na okres. Z okresu Vám zařídí proškolení, návštěvu kojeňáku apod a taky rozhovor s psychologem a pak zváží, zda jste vhodnými adepty. Tohle trvá asi rok. Pak si dáte kritéria, která byste chtěli u Vašeho miminka a pak budete čeka. V praze je to odhadem cca další rok a půl.
Neplatí se nic. S miminky po narození to není tak jednoduché, protože mají často ještě nevyřešené rodinné vztahy, ale pokud řekneš, že chceš mimi do půl roku, tak je to asi jednodužší.
Pokud budeš chtít přímou adopci,nemusíš být žadatelkou přes sociálku
Ahoj všem,
S dovolením sem budu nakukovat a držet Vám všem pěsti, ať adopce vyjdou…
Máme doma jak bio, tak adoptivní dceru, ale protože je černoška, kterou jsme si přivezli přímo z Keni, kde jsme celý adopčni proces absolvovali, nemůžu se moc do Vaší diskuze asi zapojit
Přesto se však zeptám, zda tady není maminka, která má doma taky dítko jiného etnika?
Díky a držte se! ![]()
@MaWe píše:
Ahoj všem,S dovolením sem budu nakukovat a držet Vám všem pěsti, ať adopce vyjdou…
Máme doma jak bio, tak adoptivní dceru, ale protože je černoška, kterou jsme si přivezli přímo z Keni, kde jsme celý adopčni proces absolvovali, nemůžu se moc do Vaší diskuze asi zapojit
Přesto se však zeptám, zda tady není maminka, která má doma taky dítko jiného etnika?
Díky a držte se!
Já znám paní ta má sourozence-černoušky.Vživotě jsem tak krásné děti neviděla
.Ale dostali je v ČR.S paní se neznáme jen jsem ji viděla asi 3× v životě
.
@Marka76 píše:
Já znám paní ta má sourozence-černoušky.Vživotě jsem tak krásné děti neviděla![]()
.Ale dostali je v ČR.S paní se neznáme jen jsem ji viděla asi 3× v životě
.
no to jsi mi pomohla
![]()
Ahoj, držím vám všem palečky a pevné nervy s papírováním na našimi úřady…
Naši mě mají od 13 měsíců, co se semnou dělo do té doby vůbec netuším… prý mi řekli, že jsem adoptovaná před tím něž jsem šla do první třídy, ale z toho jsem nevěděla ani hlavu ani patu. Z vyprávění vím, že jsem se s něma ani nechtěla bavit…teprve nedávnem jak mi zemřel táta tak mamka mi řekla, že jsem adoptovaná… byla to pro mě kruté chvíle,kdy jednak člověk ztratí někoho kdo byl pro něj vším a pak to, že ty které jsem považovala za své bioligocké rodiče nejsou mými biologickými rodiči… něco málo pak jsem si o své biologické rodině našla… ale dál v pátrání jsem nepokračovala i když člověk má tolik otázek ale nechci nikomu ublížit (něco málo vím, a jsem velice velice ráda, že jsem skončila u té rodiny co mám)…
jsem strašně ráda, že jsem se dostala do surpové rodiny a jsem jim tim nesmírně vděčná že díky ním, jsem měla možnost poznat tolik míst a prožít překrásné dětství
já myslím, že nezáleží zda dítě je adoptované či nee,ale hlavně jak je člověk vychová kolik jim dá lásky…
Hanko,
moc krásně napsané ![]()
Je fajn slyšet někoho mluvit i pozitivně ![]()
Hanka_hanula: mě by velice moc zajímalo, jak adoptovaný člověk může vypátrat biologické rodiče. Toiž, dělám si rodokmen a setkal jsem se s tím ve formě dotazu, na který jsem nedokázal odpovědět..... Tak proto by mě to zajímalo. Jestli můžeš, napiš mně prosím soukromou zprávu..... ![]()
@Naushika píše:
@matiz2610 Ahoj,mohla bych Te poprosit o nějaké základní informace o adopci?Zatím vím jen kde si vyzvednout tiskopisy,ale jinak vůbec netuším co nás čeká a co se posuzuje,mohla byses prosím pokusit nějak to shrnout na co se připravit?Děkuju předem.
poslala jsme ti SZ,napiš mě na mail
@Marka76 píše:
Tak nevím.Ale když jsme podávali žádost tak to orazily ůředním razítkem s datumem.Řekli nám že je to platné datumem podání-a měli jsme to uvedené i v papírech.Asi to dělají u Vás jinak![]()
.Možná podle kraje
Ahojte,
jsem rozhodnutá zažádat o adopci, ale mám dva „strachy“ první je, že nejsme manželé, ale chceme se vzít příští rok. Nevíte jestli musíme být manželé už v době podání žádosti? Druhou starost i dělá dům, který rekonstrujeme a nejsme si jistí jestli hos spíš neprodáme. Jak toto řeší sociální pracovnice?
Děkuju za zkušenosti
Ahoj, my jsme v době vyřizování všech papírů nebyli manželé, ale museli jsme slíbit, že se vezmem, jinhak vám dítě nedají. Podmínka je manželství, ale na tohle ti rovnou odpoví na OSPOD jak si půjdete pro papíry. Pokud je teď dům obyvatelný a když k vám přijde pracovnice ze sociálky a budete mít to co máte mít, tak ot neřeší. Vždyť když budete čekat na dítě tak se můžete ještě několikrát přestěhovat.
@matiz2610
Děkuji za info a ještě papíry jste dostali na krajském úřadě a nebo na obecním úřadě v místě bydliště?
Jestli máte sociálku na obecním úřadě tak tam. U nás není tak jsme museli do města na městský úřad. Hodně štěstí ![]()