Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
991
14.6.12 20:11
Ahoj, nemusíte být svoji…jen budou brát tebe jako samožadatelku. A s tím bydlením to neřeš, opravdu se toho může tolik změnit do té doby než uděláte přípravku, než budete zařazeni mezi uchazeče a než to mimi dostanete ;)
@kovarovakobyla píše:
Ahojte,
jsem rozhodnutá zažádat o adopci, ale mám dva „strachy“ první je, že nejsme manželé, ale chceme se vzít příští rok. Nevíte jestli musíme být manželé už v době podání žádosti? Druhou starost i dělá dům, který rekonstrujeme a nejsme si jistí jestli hos spíš neprodáme. Jak toto řeší sociální pracovnice?
Děkuju za zkušenosti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
14.6.12 22:26

Jenomže jestliže tě budou brát jako samožadatelku, tak když se potom vezmete, tak manželovi nemusí být dítě svěřeno.|Alespoň takhle nám to říkali v Praze. Takže je lepší být manželé a nebo se s nima dohodnout, že skutečně už máte termín svatby a aby vás brali jako pár

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.12 09:23

Holky díky moc za informace. Vlastně svatbě nám nic nebrání, jen jsem ji chtěla mít na jaře :D a zažádat na podzim, ale buď teda přesuneme svatbu na podzim nebo žádost na jaro :) Musím už v té věci něco podniknout protože jinak skončím v blázinci… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
15.6.12 09:28

Hele, my jsme šli pro papíry v květnu, odevzadli je o prázdninách, něco se začalo dít na podzim, na jaře byla svatba a ještě před svatbou jsme měli vše ukončené (ty testy a pohovory) a pak jsme všude volali a posílali oddací list…tak pokud to tak moc nehoří tak počkej do jara. Nevím jestli víš, že adopce je také podmíněna věkem. No a já měla už skoro před věkem kdy ještě můžu být adoptivní matka, tak proto jsme zažádali o výjimku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
15.6.12 09:32

Mám kamarádku, která je adoprovaná a je úplně v pohodě. Nikdo by nepoznal, že není svých rodičů, je jim podobná. Je jedináček, teď je na VŠ a je v pohodě. Po svých pravých rodičích pátrat nechce. Potom vím o jedné cigánce, která je opět jedináček v bílé rodině a je taky úplně v pohodě, na VŠ, přitom pracuje…Ale znám i opačný případ, znám jednoho kluka, co ho rodiče adoprovali a je to sígr a bitkař. Geny se hold nezapřou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
7.8.12 22:22

šárka

Dobrý den chtěla bych se zeptat..příští rok si mám vzít do péče svoji malou sestřenku, ted ji má v péči babička ale už to nezvládá tak sme se dohodly že od dalšího školního roku si jí vezmu já..vim že to bude asik složitější skrz soud a socialku ale holka je tu u mě zviklá a chce jít sem…můj dotaz zní zda nebude soudu vadit když mezitim otěhotnim..jinak s přítelem chodíme oba do práce takže sama na vše nebudu..prosím o radu.. :( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
8.8.12 20:09

Nevidím důvod proč by mělo vadit, že si pořídíte svoje dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.8.12 22:49

šárka

Taky si myslim že by to neměl bejt nějakej problém..jen přítel se bojí aby se to uřadům a sociálce nelíbilo jelikož bydlíme v bytě 2+1 ale máme možnost časem ho vyměnit za 3+1..svim způsobem by malá měla aspon,,sourozence´´´je přeci jen malá a osamělá…:) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
10.8.12 21:46

Šárka: Vy si asi neteř vezmete do pěstounské péče, viď? Myslím, že jste oba s přítelem moc fajn a věřím, že žádný problém u soudu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
10.8.12 22:30

Není to neteř ale sestřenka..:D ale to je jedno…malou mooc zbožnuju a udělala bych pro ní všecičko na světě..jj do pěstounské péče protože adoptovat můžou jen manželé nikoliv pár…doufám že s tim nebudou mooc starosti..:) nikdy sem si dítě do péče nebrala tak netušim co a jak ale snad to zvládnem…a mooc děkuju že si myslíš že sme faj…myslim že by to udělal každej na mim místě..teda každej co by mu záleželo na malí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
11.8.12 07:00

Adoptovat můžou manželé, ale taky jednotlivec…zeptej se na to na sociálce ve měst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
11.8.12 10:58

Ptala sem se na to..ta sociální pracovnice mi řekla že si ji adoptovat nemůžem ale můžem si jí vzít do péče..a já budu její opatrovník..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.12 09:12

Ahoj, četla jdem Váš příspěvek takže soudím že z vlastních zkušeností mi odpovíte :-) četla jsem spousty příspěvků o tom jak žadatelé chystají pokojíčky pro dítko, je to samozřejmě přirozené, ale napadá mě je opravdu podmínkou aby dítě mělo svůj vlastní pokoj? Jak to pak funguje když dětí je doma více?

• Citovat
  • Upravit
56
9.9.12 11:11

Ahojky když je dětí víc tak samozřejmě mají svůj pokojíček všichni společně..tam jde spíš o to aby dítě které si adoptujete mělo svojí postel a svoji skřín na věci…a je jedno zda je v pokojíčku jedno nebo tři děti… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
10.9.12 18:07

Nás se teda sociální pracovnice ptala, zda máme připravený pokojíček pro děťátko. Já jsem se dost ohradila, že by mi přišlo dost divný, kdybych měla všechno nachystáno, když nemáme dítě. Přišlo by mi to jako psycho (ale to už jsem jí neřekla :)). Prostě jsme se pak dohodli, že v bytě máme místost, která bude v budoucnu využívána jako dětský pokojíček a k tomu pak bude vhodně dozařízena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí