Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Určitě vám podám čerstvé zprávy, až budeme mít návštěvu za sebou. Jídelní stůl máme, sporák taky, záchod funkční, … uf. Už aby to bylo za náma
.
U nás byla a usadili jsme ji v pokoji, máme spojený obývák s jídelnou a kuchyní. Seděli jsme u stolu, dostala teplý čaj, na stůl jsem dala kousek pečené placky (pani si ani nevzala) a probírala s námi naše CV. Bydlíme v paneláku a ani se nešla podívat do koupelny, neřku-li dál do bytu. Moc se jí libila rekonstrukce bylu, tj. byla nadšená, jaký máme velký pokoj (no, je to 5×6 m)
Ahoj holky, tak paní z OSPODu zrovna odešla. Mám dobré pocity - až bych řekla, že skvělé! Už jsem psala v jiné diskusi, že jsme vlastně „těhotní“ (nemyslím, že by naši žádost měli zamítnout), akorát, že si počkáme o trošku dýl, než bude mimís u nás. Ale nevadí vůbec. Moc se těším!!
Paní si ani neprošla celý byt, jenom z obýváku nahlédla do ložnice, a jinak jsme seděli celou dobu v obýváku. Už v chodbě řekla, že to máme doma moc hezké, tak mě to potěšilo
Hezky jsme si povídali, zkrátka pohoda. Nic, plná dojmů jdu dneska poprvé jísta a pak hurá do práce.
(teď mě tak napadá - doufám, že jsme vyplnili všechno ,co jsme měli
)
To je dobře že jsi kladně naladěná,pokud jsi něco nevyplnila,tak se ti ozvou neboj.
Já vím, ale jsem taková stresařka… ![]()
Jsem ráda, že máme za sebou další krok. Jinak mi paní z OSPODu vysvětlila, jak je to s přímou adopcí, že bychom si v podstatě sami museli najít někoho, kdo by měl zájem nechat svoje dítě někomu jinému, že oni zprostředkovávat přímou adopci nesmí. Tak jsem zase o něco chytřejší. Myslela jsem si, že to je v rámci zaškrtnutí kolonky v dotazníku - přímá, nepřímá.
Je to i zaškrtnutí v kolonce…přímá nepřímá adopce.Jde o to aby to na sociálce věděli.
tak takový formulář jsme neměli.
Je ale dost možné, že nejsou všude stejné - v našem státě myslím normální
. Jenom lejstra o potvrzení příjmů tady pro ostravské pracáky jsou každý jiný. Když mi to lidi nosí, tak jen kroutím hlavou. ![]()
Tenhle formulář budtete vyplňovat až na konci všech psychotestů a různých sezení
Ahoj holky,chci jen napsat to co teď prožívám.Jak jsem psala ze začátku,máme přímou adopci,synovi bude v únoru 9 měsíců.Soud o zrušitelnou adopci proběhl v prosinci i když žádost jsme dávali ve 3 měsících syna. Takže jsme byla stále bez nároku na vyplácení jakéhokoli příspěvku…mateřské.Dnes jsme se konečně dozvěděla,že jsme 8 měsíců byla na neplaceném volnu.Mateřská se mě začně vyplácet až od rozhiodnutí soudu.
matiz2610 píše:
Ahoj holky,chci jen napsat to co teď prožívám.Jak jsem psala ze začátku,máme přímou adopci,synovi bude v únoru 9 měsíců.Soud o zrušitelnou adopci proběhl v prosinci i když žádost jsme dávali ve 3 měsících syna. Takže jsme byla stále bez nároku na vyplácení jakéhokoli příspěvku…mateřské.Dnes jsme se konečně dozvěděla,že jsme 8 měsíců byla na neplaceném volnu.Mateřská se mě začně vyplácet až od rozhiodnutí soudu.
Tak to je síla. Pokud jsi neměla příjmy, tak snad po tobě i mohou chtít, abys zaplatila odvody.
od 25.10.2010 do 26.1.2011 jsme marodila a do 19.5. 2011 jsme pracovala na plný úvazek.Od 20 . 5. jsem na neplaceném volnu.MD jsem nastoupila 16.1.2012
Tak tomu opravdu říkám masakr. Tak to je, když člověk státu ulehčí a vezme si pod svá křídla dítko, které by stát až do 18 let musel živit. Mám v tom zmatek. Kdo ti teda vyplatí těch 9 předcházejících měsíců?
nikdo,mám manžela a ten se o nás musí postarat.Proto jsme v předchozích příspěvcích psala,že kdo chce adoptovat ať už teď šetří peníze,protože i když si vezmeš dítě z kojeňáku,tak budeš bez peněz než proběhne soud.A jak vidíš tak zpětně ti to nedají