Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
9.3.11 11:55

Ahoj,já jsem měla dědečka který byl v sirotčinci ještě za války.A to co povídal bylo strašné .Lidi si je vždy brali domů,ale jen na práci .A pak je vraceli .O bytí a ubližování nebyla nouze.Děda pak jak měl děti ,tak by jim snwsl modré z nebe.Ale to byla jiná doba.Mám syna ve školce a chodí s ním do třídy čtyři děti ze zdejšího dd.tři jsou sourozenci a jedno má jiné rodiče.holky oni jsou tak krásní ,blondaté holčičky a kluk .Denně je tam vodí jiná vychovatelka .A musím říct ,že každá se k nim chová jinak .Některé teda hrozně .Malý vyprávěl ,že oni při jídle ,mají vše rychle snědené a přidávají si .Kdoví čím si prošli.Nejhorší je ,že stačí aby rodič jevil sem tam zájem a děti se dd nedostanou .určitě by jim bylo líp někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.11 07:39

Ahoj zajímalo by mne od kdy je možná adopce (co se týče věku rodičů)? Jestli je možné dát dítě např. páru, kterému je 22 let??

• Citovat
  • Upravit
526
19.10.11 09:56

Ahoj,mám svoje biologické děti..syna 18 let a dceru 14 let.Vždycky jsem chtěla 4 děti.Bohužel já již děti mít nemůžu.Jsem podruhé vdaná a můj nynější muž děti chtěl mít,tak jsme adoptovali miminko.........Tvoji rodiče jsou na otázku kdo jsou moji bio rodiče připravení a jen čekají jestli tě to zajímá nebo ne.Prošli jsme spoustou přednášek a psychotestů.Pokud svoje rodiče máš ráda a je ti s nima krásně,tak i oni cítí tvojí lásku a nebude je rmoutit že se na to ptáš.Jen si rozmysli jestli opravdu potřebuješ svoje bio rodiče znát.Přeju ti hodně štěstí do života. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
19.10.11 09:58

Ano je to možné.Musíte být ale manželé.Než budete zařazeni jako schopni adopce…proběhnete papírováním,školením,psychotesty..to vše trvá cca rok a potom budete čekt asi tak 2 - 2,5 roku.Pokud nepůjdete do přímé adopce.Já s manželem jsme adoptovali letos v květnu mimčo - a byla to přímá adopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťa02
7.1.12 00:13

Ahoj,
nevím, jestli toto téma je ještě aktuální, ale myslím, že mám docela bohaté zkušenosti s adoptovanými dětmi, tak bych se mohla o to podělit s rodiči, kteří nad adopcí uvažují, ale ještě by se rádi o tom dozvěděli něco víc. Je toho docela dost, co bych mohla o tomto tématu napsat. To by se sem ani nevešlo, to je opravdu tak na knihu. :D Tak by bylo lepší, kdyby měl někdo konkrétnější otázku, abych věděla na co se zaměřit. Hodně lidí spíše zajímá výchova a chování těchto dětí do budoucna, ale i jiné problémy s adopcí spojené. Tak pokud by měl někdo zájem, ráda odpovím, pokud budu vědět. :D

• Citovat
  • Upravit
526
7.1.12 14:31

Tak už máme adopci i s rozsudkem…syn má naše příjmení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
7.1.12 15:09

Ahoj holky, my jsme v počátku kolotoče spojeného s adopcí. Příští týden budu volat paní z OSPODu a domlouvat si návštěvu u nás doma. Jak dlouho jste čekaly na mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
7.1.12 15:13

Jelikož jsme měli přímou adopci tak po ukončení toho „kolotoče“ jsme čekali rok.Kolotoč jsme ukončili na konci dubna 2010 a syn se narodil v květnu 2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
7.1.12 15:35

Přímá adopce je, že si mimi berete rovnou po narození?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
7.1.12 16:17

Ano,přímo z porodního sálu :) .Znáte matku dítětěe a matka zná vás (neznáte se jako kamarádky,ale víte kdo dítě porodila ona ví kde vy bydlíte)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťa02
7.1.12 16:33

Ahoj,
my jsme čekali u každého dítěte jinak. Bylo to od 3 měsíců až po 5 let od vyřízení všech potřebných schválení. U posledního dítěte jsme čekali jen ty tři měsíce, to byla opravdu rychlovka :D . Ale ani jedno dítě není přímá adopce, tam ta doba je kratší, ale zase nemáte jistotu, že to dítě opravdu dostanete, matka si to přece jen může rozmyslet a to asi pak musí být pro všechny těžké.
Přímá adopce je, že si dítě berete v tom úplně nejmenším možném věku, ale většinou to hned po narození určitě není.

• Citovat
  • Upravit
526
7.1.12 16:36

Byla jsme u porodu a syna si opravdu odnesla z porodního sálu k ošetření a potom jsme spolu byly na pokoji a šly po 5 dnech domů.U přímé adopce si bio matka vybere rodiče ještě před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťa02
7.1.12 16:53

Ano matiz2610, to je určitě individuální, každý případ je asi jiný. Měla jste velké štěstí, že jste si broučka mohla chovat hned jen, co se vyklubal na svět :lol: . Mé kamarádky takové štěstí neměly, u jedné se matka rozmyslela. Ta druhá čekala asi týden nebo dva, než si miminko přivezla domů.

• Citovat
  • Upravit
1076
7.1.12 17:25

No, my jsme se s manželem domluvili, že bysme si vzali dítko do dvou let věku a i s nějakým lehčím postižením - myslím spíš fyzického rázu, tak uvidíme, jak dlouho to bude trvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
7.1.12 17:27

Teď jsme měli soud a matka si to nerozmyslela,je to pravda že do prvního soudu žijete v nejistotě…synovi je 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí