Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,já jsem měla dědečka který byl v sirotčinci ještě za války.A to co povídal bylo strašné .Lidi si je vždy brali domů,ale jen na práci .A pak je vraceli .O bytí a ubližování nebyla nouze.Děda pak jak měl děti ,tak by jim snwsl modré z nebe.Ale to byla jiná doba.Mám syna ve školce a chodí s ním do třídy čtyři děti ze zdejšího dd.tři jsou sourozenci a jedno má jiné rodiče.holky oni jsou tak krásní ,blondaté holčičky a kluk .Denně je tam vodí jiná vychovatelka .A musím říct ,že každá se k nim chová jinak .Některé teda hrozně .Malý vyprávěl ,že oni při jídle ,mají vše rychle snědené a přidávají si .Kdoví čím si prošli.Nejhorší je ,že stačí aby rodič jevil sem tam zájem a děti se dd nedostanou .určitě by jim bylo líp někde jinde.
Ahoj zajímalo by mne od kdy je možná adopce (co se týče věku rodičů)? Jestli je možné dát dítě např. páru, kterému je 22 let??
Ahoj,mám svoje biologické děti..syna 18 let a dceru 14 let.Vždycky jsem chtěla 4 děti.Bohužel já již děti mít nemůžu.Jsem podruhé vdaná a můj nynější muž děti chtěl mít,tak jsme adoptovali miminko.........Tvoji rodiče jsou na otázku kdo jsou moji bio rodiče připravení a jen čekají jestli tě to zajímá nebo ne.Prošli jsme spoustou přednášek a psychotestů.Pokud svoje rodiče máš ráda a je ti s nima krásně,tak i oni cítí tvojí lásku a nebude je rmoutit že se na to ptáš.Jen si rozmysli jestli opravdu potřebuješ svoje bio rodiče znát.Přeju ti hodně štěstí do života. ![]()
Ano je to možné.Musíte být ale manželé.Než budete zařazeni jako schopni adopce…proběhnete papírováním,školením,psychotesty..to vše trvá cca rok a potom budete čekt asi tak 2 - 2,5 roku.Pokud nepůjdete do přímé adopce.Já s manželem jsme adoptovali letos v květnu mimčo - a byla to přímá adopce.
Ahoj,
nevím, jestli toto téma je ještě aktuální, ale myslím, že mám docela bohaté zkušenosti s adoptovanými dětmi, tak bych se mohla o to podělit s rodiči, kteří nad adopcí uvažují, ale ještě by se rádi o tom dozvěděli něco víc. Je toho docela dost, co bych mohla o tomto tématu napsat. To by se sem ani nevešlo, to je opravdu tak na knihu.
Tak by bylo lepší, kdyby měl někdo konkrétnější otázku, abych věděla na co se zaměřit. Hodně lidí spíše zajímá výchova a chování těchto dětí do budoucna, ale i jiné problémy s adopcí spojené. Tak pokud by měl někdo zájem, ráda odpovím, pokud budu vědět. ![]()
Ahoj holky, my jsme v počátku kolotoče spojeného s adopcí. Příští týden budu volat paní z OSPODu a domlouvat si návštěvu u nás doma. Jak dlouho jste čekaly na mimi?
Jelikož jsme měli přímou adopci tak po ukončení toho „kolotoče“ jsme čekali rok.Kolotoč jsme ukončili na konci dubna 2010 a syn se narodil v květnu 2011
Ano,přímo z porodního sálu
.Znáte matku dítětěe a matka zná vás (neznáte se jako kamarádky,ale víte kdo dítě porodila ona ví kde vy bydlíte)
Ahoj,
my jsme čekali u každého dítěte jinak. Bylo to od 3 měsíců až po 5 let od vyřízení všech potřebných schválení. U posledního dítěte jsme čekali jen ty tři měsíce, to byla opravdu rychlovka
. Ale ani jedno dítě není přímá adopce, tam ta doba je kratší, ale zase nemáte jistotu, že to dítě opravdu dostanete, matka si to přece jen může rozmyslet a to asi pak musí být pro všechny těžké.
Přímá adopce je, že si dítě berete v tom úplně nejmenším možném věku, ale většinou to hned po narození určitě není.
Byla jsme u porodu a syna si opravdu odnesla z porodního sálu k ošetření a potom jsme spolu byly na pokoji a šly po 5 dnech domů.U přímé adopce si bio matka vybere rodiče ještě před porodem.
Ano matiz2610, to je určitě individuální, každý případ je asi jiný. Měla jste velké štěstí, že jste si broučka mohla chovat hned jen, co se vyklubal na svět
. Mé kamarádky takové štěstí neměly, u jedné se matka rozmyslela. Ta druhá čekala asi týden nebo dva, než si miminko přivezla domů.
No, my jsme se s manželem domluvili, že bysme si vzali dítko do dvou let věku a i s nějakým lehčím postižením - myslím spíš fyzického rázu, tak uvidíme, jak dlouho to bude trvat…
Teď jsme měli soud a matka si to nerozmyslela,je to pravda že do prvního soudu žijete v nejistotě…synovi je 7 měsíců.