Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
526
10.9.12 18:34

U nás jen chtěla vidět alespoň kout pro dítě, kde bude mít postýlku a kde skříň na oblečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
10.9.12 20:11

šárka

Aha a chtěla jsem se zeptat zda nevadí když jsem si rozpulila obyvák mám ho dost velkej a mám tam ložnici a obyvák rozdělenej sedačkou myslíš že sociálce nebude vadit že to není přepažený nějakou stěnou či sádrokartonem???holce sme totiž dali ložnici z který jsem jí udělala krásnej pokojíček… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
20.1.13 18:19

Myslíím že by to nemělo vadit, každý máte svou postel a o to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.1.13 18:34

Ahojky, zajímá mě do kolika let můžu dostat mimčo k adopci a co to znamená, žádat o vyjímku. Chceme s manželem žádat a tak scháním jakékoli info. Jak to probíhá, jak dlouho to vše trvá, jak probíhají psychotesty, jaké jsou možné překážky atdatd. Děkuji všem za jakoukoli informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
20.1.13 18:41

Nevím jestli myslíš kolik má být tobě let, nebo za jak dlouho dostanete dítě. Běžte na OSPOD ve vašem městě a tam vám dají všechny tiskopisy…potvrzení lékaře, od zaměstnavatele, vy vypíšete proč chcete adoptovat…to odnesete zpátky a pak čekáte kdy vám zavolají z krajské sociálky na první psychotesty, pak půjdete na školení žadatelů a pak na pohovor s psychologem…no apak čekáte na dítě. Nám od vyzvednutí papírů až po polsední pohovor vše trvalo 11 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.13 00:51

Díky moc za radu. Myslela jsem vpodstatě obojí. Kolik má být mě let, i jak dlouho to všechno vyřizování trvá. Je mi 43 a manželovi 26 a tak mám obavy, jestli v tom nebude nějaký problém. Před dvěma lety jsem o mimčo přišla a teď už prý mít nemůžu. Ale strašně moc bysme je chtěli. Tak bych ráda věděla jestli mám aspoň malinkatou šanci, že by to mohlo klapnout. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
21.1.13 06:38

Pokud se nic nezměnilo, tak adoptovat dítě můžeš do 40 let, pak můžeš mít dítě v pěstounské péči. Měli jsme v našem kurzu paní té bylo 42 a jejímu manželovi 28 let a dítě do adopce nemohli dostat jen do pěstounství. Já to stihla jen tak, když jsme podávali žádost, tak mě bylo skoro 39 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.1.13 12:15

A myslíš, že by mohl mimčo adoptovat jen manžel? Prosííím řekni že jo, že to jde. Ať mam aspoň nějakou naději. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
21.1.13 13:02

Adoptovat dítě může jen manželský pár. Mohli byste, ale podstoupit přímou adopci, kde nemusíte projít vůbec žádným školením ani psychotestama. Zkrátka si najdete „maminku“,která vám po porodu dá dítě k adopci. Pokud o tohle máte zájem, tak mě do SZ napiš mail a já se ti v mailu pokusím vysvětlit o co jde.My jsme také adoptovali dítě přímou adopcí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
16.3.13 15:27

@majka139 Nevím, odkud jsi, ale v Praze jsou jiná pravdla, než zmiňuje Matiz. I když je ti přes 40, tak můžeš žádat o adopci. Jen je tu takové pravidlo, že nechtějí, aby věkový rozdíl mezi matkou a dítětem byl větší než 40 let. Takže ve Vašem případě byste nejspíš dostali 3-4 leté dítě. Zase by to mohla být výhoda, protože většina lidí chce dítě do 1 roku, takže vy byste nemuseli tak dlouho čekat. Ale je pravdou, že vyřízení papírů a projití si kurzem trvá cca 1 rok. :( Také tady neplatí, že si o adopci mohou žádat jen manželské páry. My jsme měli na kurzu i samotnou paní, která řádala o adopci. Ale tak nějak pocitově si myslím, že rychlejší to budete mít, když si požádáte oba dohromady. :mavam: Pomohla jsem ti trochu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
16.3.13 18:23

Jsem ze středočeského kraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.3.13 20:38

@matiz2610 hmmm, teď jedna holčina z jiné diskuze, také ze středočeského, dostala po cca 2 letech po podání žádosti holčičku. jak jste se nakonec rozhodli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
19.3.13 20:45

Capelucita my jsme se rozhodli pro přímou adopci. V dubnu 2010 jsme dostali potvrzení, že jsme prověření žadatelé o adopci a čekali… koncem října si nás našla bio matka a nabídla nám přímou adopci…v květnu 2011 se nám narodil syn. V registru žadatelů jsme byli až do července 2012 a do té doby pro nás nebylo v d+ětském domově žádné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.3.13 20:54

@matiz2610 to je teda taky bodel. Ale gratuluju k synovi. Od švagrové velká kamarádka má z přímé adopce dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.3.13 16:23

Ahojky, moc děkuji za každé info. Určitě jsi mi hodně pomohla. Bydlíme u Roudnice nad Labem, což je do Prahy kousek, ale spadáme pod Litoměřice. No každopádně vidím, že to není úplně ztracené, že snad nějakou šanci máme. Ještě jednou moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí