Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás jen chtěla vidět alespoň kout pro dítě, kde bude mít postýlku a kde skříň na oblečení
Aha a chtěla jsem se zeptat zda nevadí když jsem si rozpulila obyvák mám ho dost velkej a mám tam ložnici a obyvák rozdělenej sedačkou myslíš že sociálce nebude vadit že to není přepažený nějakou stěnou či sádrokartonem???holce sme totiž dali ložnici z který jsem jí udělala krásnej pokojíček… ![]()
Myslíím že by to nemělo vadit, každý máte svou postel a o to jde
Ahojky, zajímá mě do kolika let můžu dostat mimčo k adopci a co to znamená, žádat o vyjímku. Chceme s manželem žádat a tak scháním jakékoli info. Jak to probíhá, jak dlouho to vše trvá, jak probíhají psychotesty, jaké jsou možné překážky atdatd. Děkuji všem za jakoukoli informaci.
Nevím jestli myslíš kolik má být tobě let, nebo za jak dlouho dostanete dítě. Běžte na OSPOD ve vašem městě a tam vám dají všechny tiskopisy…potvrzení lékaře, od zaměstnavatele, vy vypíšete proč chcete adoptovat…to odnesete zpátky a pak čekáte kdy vám zavolají z krajské sociálky na první psychotesty, pak půjdete na školení žadatelů a pak na pohovor s psychologem…no apak čekáte na dítě. Nám od vyzvednutí papírů až po polsední pohovor vše trvalo 11 měsíců
Díky moc za radu. Myslela jsem vpodstatě obojí. Kolik má být mě let, i jak dlouho to všechno vyřizování trvá. Je mi 43 a manželovi 26 a tak mám obavy, jestli v tom nebude nějaký problém. Před dvěma lety jsem o mimčo přišla a teď už prý mít nemůžu. Ale strašně moc bysme je chtěli. Tak bych ráda věděla jestli mám aspoň malinkatou šanci, že by to mohlo klapnout. Díky
Pokud se nic nezměnilo, tak adoptovat dítě můžeš do 40 let, pak můžeš mít dítě v pěstounské péči. Měli jsme v našem kurzu paní té bylo 42 a jejímu manželovi 28 let a dítě do adopce nemohli dostat jen do pěstounství. Já to stihla jen tak, když jsme podávali žádost, tak mě bylo skoro 39 let
A myslíš, že by mohl mimčo adoptovat jen manžel? Prosííím řekni že jo, že to jde. Ať mam aspoň nějakou naději. ![]()
Adoptovat dítě může jen manželský pár. Mohli byste, ale podstoupit přímou adopci, kde nemusíte projít vůbec žádným školením ani psychotestama. Zkrátka si najdete „maminku“,která vám po porodu dá dítě k adopci. Pokud o tohle máte zájem, tak mě do SZ napiš mail a já se ti v mailu pokusím vysvětlit o co jde.My jsme také adoptovali dítě přímou adopcí
@majka139 Nevím, odkud jsi, ale v Praze jsou jiná pravdla, než zmiňuje Matiz. I když je ti přes 40, tak můžeš žádat o adopci. Jen je tu takové pravidlo, že nechtějí, aby věkový rozdíl mezi matkou a dítětem byl větší než 40 let. Takže ve Vašem případě byste nejspíš dostali 3-4 leté dítě. Zase by to mohla být výhoda, protože většina lidí chce dítě do 1 roku, takže vy byste nemuseli tak dlouho čekat. Ale je pravdou, že vyřízení papírů a projití si kurzem trvá cca 1 rok.
Také tady neplatí, že si o adopci mohou žádat jen manželské páry. My jsme měli na kurzu i samotnou paní, která řádala o adopci. Ale tak nějak pocitově si myslím, že rychlejší to budete mít, když si požádáte oba dohromady.
Pomohla jsem ti trochu?
@matiz2610 hmmm, teď jedna holčina z jiné diskuze, také ze středočeského, dostala po cca 2 letech po podání žádosti holčičku. jak jste se nakonec rozhodli vy?
Capelucita my jsme se rozhodli pro přímou adopci. V dubnu 2010 jsme dostali potvrzení, že jsme prověření žadatelé o adopci a čekali… koncem října si nás našla bio matka a nabídla nám přímou adopci…v květnu 2011 se nám narodil syn. V registru žadatelů jsme byli až do července 2012 a do té doby pro nás nebylo v d+ětském domově žádné dítě.
@matiz2610 to je teda taky bodel. Ale gratuluju k synovi. Od švagrové velká kamarádka má z přímé adopce dvojčata.
Ahojky, moc děkuji za každé info. Určitě jsi mi hodně pomohla. Bydlíme u Roudnice nad Labem, což je do Prahy kousek, ale spadáme pod Litoměřice. No každopádně vidím, že to není úplně ztracené, že snad nějakou šanci máme. Ještě jednou moc díky.