Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer vespolek.....
Tohle téma mě velice zajímá, takže - s dovolením - sem občas nakouknu… A jinak obdivuju všechny, kteří mají tu vůli překonat všechny překážky a do adopce se pustí… ![]()
Musíme,co nám zbývá.To mám z prvního manželství 19 letého syna a ten studuje na soukromé střední škole.
To je radost, fakt že jo. Nezbývá, než držet palce, aby páni od soudu s rozhodnutím nijak neotáleli.
No to už naštěstí máme za sebou.Žádost k soudu jsme podávali 22.8.,1 stání jsme měli 31.10.,soudkyně rozhodnutí odročila na 21.12. a to orzhodla ,že Ondra je osvojenec a má naše příjmení a já můžu na MD.Rozsudek namyl právní moci až 16.1.
Ze sociálky v Praze mě vzkázali přes mojí účetní v práci,že na MD nastupuji ode dne kdy se dítě narodilo a peníze mě vyplatí zpětně.To mě řekli 23.1. Dnes mě volala paní účetní,že je změna,že na MD nastupuji až rozsudkem a tudíž mě nic zpětně nedají.Tak jsem od narození dítěte do 16.1. byla na neplaceném volnu a tudíž jsem nemohla a nemůžu mít žádné peníze. Teď mě vypočítávají MD ,doufám že z platu co jsme měla před narozením dítěte.Aby mě neřekli,že jsme 8 měsíců doma a že dostanu nějakou směšnou částku
Matiz: tohle musí být nějaká nová právní úprava, protože jsem někde četla, že by ti to měli vyplatit zpětně. Nechceš si raději někam na tu sociálku zavolat?
Volala jsme,psala jsem záleží na rozhodnutí jak oni uznají za vhodníé
No nevím, mělo by na to být myšleno v zákoně. To nemůže záležet na osobním rozhodnutí té které úřednice......
z toho by ses picla před chviličkou mě volali,že musím mít papír od doktorky z gynekologie ,žádost o mateřské dávky.
matiz2610 píše:
No to už naštěstí máme za sebou.Žádost k soudu jsme podávali 22.8.,1 stání jsme měli 31.10.,soudkyně rozhodnutí odročila na 21.12. a to orzhodla ,že Ondra je osvojenec a má naše příjmení a já můžu na MD.Rozsudek namyl právní moci až 16.1.
Ze sociálky v Praze mě vzkázali přes mojí účetní v práci,že na MD nastupuji ode dne kdy se dítě narodilo a peníze mě vyplatí zpětně.To mě řekli 23.1. Dnes mě volala paní účetní,že je změna,že na MD nastupuji až rozsudkem a tudíž mě nic zpětně nedají.Tak jsem od narození dítěte do 16.1. byla na neplaceném volnu a tudíž jsem nemohla a nemůžu mít žádné peníze. Teď mě vypočítávají MD ,doufám že z platu co jsme měla před narozením dítěte.Aby mě neřekli,že jsme 8 měsíců doma a že dostanu nějakou směšnou částku
Matiz, jakto, ze to nabylo pravni moci takhle pozde? Vy jste se u soudu nezrekli odvolani? My si pro papiry sli osobne, abychom to urychlili cca za tyden po soudu.
Jinak to, ze by davali MD zpetne si nemyslim. Pokud se tedy neco nezmenilo. Ale drzim pesti, at ti to spocitaji z produktivniho obdobi!
Zřekli jsme se odvolání a i přestot to trvalo takhle dlouho…no ot by ses z toho zbláznila.Teď už jakou dobu čekáme na rodný list
eňula píše:
Ahoj holky, tak paní z OSPODu zrovna odešla. Mám dobré pocity - až bych řekla, že skvělé! Už jsem psala v jiné diskusi, že jsme vlastně „těhotní“ (nemyslím, že by naši žádost měli zamítnout), akorát, že si počkáme o trošku dýl, než bude mimís u nás. Ale nevadí vůbec. Moc se těším!!
Paní si ani neprošla celý byt, jenom z obýváku nahlédla do ložnice, a jinak jsme seděli celou dobu v obýváku. Už v chodbě řekla, že to máme doma moc hezké, tak mě to potěšiloHezky jsme si povídali, zkrátka pohoda. Nic, plná dojmů jdu dneska poprvé jísta a pak hurá do práce.
(teď mě tak napadá - doufám, že jsme vyplnili všechno ,co jsme měli)
Milupa píše:
ahojky,my jsme si dávali žádost o adopci v r.2007 v srpnu,v říjnu toho roku jsme šli na ivf-povedlo se a v červnu r.2008 se nám narodila dcera.Od února 2008 jsme začli dělat přípravku,takže vlastně těhotná…V únoru 2009 nám přišel papír,že jsme zařazeni mezi uchazeče o adopci,ale protože se nám narodila dcera,tak jsme to museli odložit do jejich dvou let-museli jsme.Říkali nám to na sociálce.V červenci 2010 jsme to znovu obnovili a stáále čekáme..
eňula píše:
Ahoj holky, tak paní z OSPODu zrovna odešla. Mám dobré pocity - až bych řekla, že skvělé! Už jsem psala v jiné diskusi, že jsme vlastně „těhotní“ (nemyslím, že by naši žádost měli zamítnout), akorát, že si počkáme o trošku dýl, než bude mimís u nás. Ale nevadí vůbec. Moc se těším!!
Paní si ani neprošla celý byt, jenom z obýváku nahlédla do ložnice, a jinak jsme seděli celou dobu v obýváku. Už v chodbě řekla, že to máme doma moc hezké, tak mě to potěšiloHezky jsme si povídali, zkrátka pohoda. Nic, plná dojmů jdu dneska poprvé jísta a pak hurá do práce.
(teď mě tak napadá - doufám, že jsme vyplnili všechno ,co jsme měli)
My na první čekali 4 roky a teď jsme čekatelé na druhé dítě-čekáme 2 roky.
![]()