Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6901
15.8.13 16:21

Ahoj anonymní, určitě máš šanci, o dítě si můžeš požádat i sama. Zajdi si na pověřený úřad na odbor sociálních věcí, tam dostaneš hromadu papírů k vyplnění. Když potom žádost vrátíš zpět, soc. pracovnice tě navštíví doma, u nás chtěli i posudek z práce a z obecního úřadu. Ona vše pak předá na krajský úřad, kde už si tě pozvou na pohovory, psychotesty a přípravku. Tohle má každý kraj trochu jiné, takže to tady nebudu přesně rozepisovat. To je asi tak v kostce vše, nás teď v září čeká přípravka a snad to už bude vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
15.8.13 21:55
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz ke všem zkušenějším. jsem vdova, je mi 40.Miminko jsme nestihli a já se nějak násilně s mužem, se kterým bych nežila, jen účelově o těhotenství pokoušet nebudu. I z důvodu věku bych volila adopci, pěstounství atd. Mám šanci? Žiji sama, jsem materiálně zajistěna, jsem psycholožka, vyrovnaná, zdravá, vystudovala jsem i dětskou pedagogiku, včetně péče o problémové děti. mám šanci? Jak nejlépe postupovat? Nevadí mi dítě s handicapem atd. Děkuji za radu

Ahoj anonymní, mám velkou prosbu. Jestli jsi přihlášená na emiminu, mohla bys mi, prosím, poslat SZ (soukromou zprávu)? Potřebovala bych s něčím poradit. Budeš moc hodná, jestli se mi ozveš :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jirka id
16.8.13 12:10

To jsem se

• Citovat
  • Upravit
jirka id
16.8.13 12:10

Toho moc nedozvědclě

• Citovat
  • Upravit
1Lenka
4.9.13 14:02

Prozba

Ahoj děvčata můj děda chce adoptovat miminko protože mi umřeli mí rodiče před 17 lety a sem jedinaček a sem sama nevíte nějaké webové stránky kde se muže adoptovat malé miminka jestli ano tak se mi ozvěte tady nebo na emil to je ***@seznam.cz . Prosíííííííím

• Citovat
  • Upravit
105
7.9.13 17:48
@Peťa02 píše:
Tak to já mám asi štěstí, své děti miluji a vůbec nelituji toho, že jsem si je vzala, spíš naopak, strašně nám obohatili život. Problémy jsou skoro v každé rodině a to i s vlastními dětmi. Neočekávám od svých dětí bůhví jaké výkony a spíš počítám s tím horším a oni mě vždycky překvapí. Tak jako ve škole, kdy jsem si říkala, že jim to asi nepůjde, ale že to nevadí a že budu ráda, když vychodí základku. No a stal se pravý opak, jsou to zatím spíše jedničkáři, mají spoustu kamarádů, učitelky si je chválí a učí se sami, nenutím je a když dochodí základku a nebo dokonce se i vyučí, budu štěstím bez sebe. Také se mi moc líbí, jak sami od sebe vyjadřují své pocity, že nás mají moc rádi, toho si vážím úplně ze všeho nejvíc a že se můžeme o všem bavit. Od malička ví, že jsou adoptovaní, nikdy bych je nenechala v takové nevýhodě, aby to na ně někdo vybafnul a ona se vždycky nějaká taková dobrá duše najde. No ale abych byla úplně upřímná, tak to samozřejmě nejsou jenom andílci, dokáží pěkně zazlobit, až by vás z toho trefil šlak. Oni ty hranice poslušnosti mají trošku posunuté, tak je dobré s tím počítat. Vžycky zajdou trochu dál než ostatní děti. Také mají často problémy se spaním a jídlem a někdy jsou trochu opožděné ve vývoji, ale není to pravidlo. Ale skoro všechny jsou velmi hlučné a rádi se vztekají a jak se rozjedou, tak pak nejdou zastavit :lol:, mně to nevadí, ale návštěvy utíkají :D . Ale děti z toho nakonec vyrostou. Horší jsou ale netolerantní lidé ve vašem okolí, kteří mohou dětem nadávat nebo jim jinak ubližovat. To bude samozřejmě ubližovat také vám, tak je dobré se na to připravit a připravit i děti. Jak já říkám důkladně se proti blbcům obrnit. Možná nás ještě v budoucnu čekají drogy, lži, krádeže, možná nám i utečou a už je nikdy neuvidíme, ale stejně je mám strašně ráda a kdybych se měla znovu rozhodnout, tak to udělám úplně stejně.

nádherně řečeno :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
plzakova21
7.9.13 17:58

My rikame detem ze si nemusi zaslouzit nasi lasku,, nemusi proto udelat nic budeme je milovat vzdy. vzdy je to tak dojme ze jsou lepsi a lepsi mame jedno vlastni jedno adoptovany a reknu vam ze neni rozdil je to problem nas dospelich byla to moje nejvetsi rposba abych nedelala rozdil. dnes ma muj syn partnerku a ja ji miluju taky je ro vec rozhodnuti. vsichni na lasku cekame ale kdybycho vedeli ze je to dar kterej mame dat my tak bychom premysleli jinak

• Citovat
  • Upravit
712
7.9.13 20:24
@plzakova21 píše:
My rikame detem ze si nemusi zaslouzit nasi lasku,, nemusi proto udelat nic budeme je milovat vzdy. vzdy je to tak dojme ze jsou lepsi a lepsi mame jedno vlastni jedno adoptovany a reknu vam ze neni rozdil je to problem nas dospelich byla to moje nejvetsi rposba abych nedelala rozdil. dnes ma muj syn partnerku a ja ji miluju taky je ro vec rozhodnuti. vsichni na lasku cekame ale kdybycho vedeli ze je to dar kterej mame dat my tak bychom premysleli jinak

nerikam ze nezlobily, ale musime byt jejich smerovaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.13 13:48

Máme adoptované děcko, které jsme si přivezli, když mu byl rok a pul.
nevidím rozdíl, zda je to ado nebo bio, milujeme ho, je pro nás všechno.
výchova je stejná jako u bio dětí. je to náš miláček. tak doufám, že se nechytí v 15 nějaké party..ale to může bohužel i bio dítě. takže takhle člověk nemůže přemýšlet. museli jsme povinně absolvovat předadopční kurzy, kde nás hodně informovali zasvěcení pracovníci a bylo to dobře, děti jsou v první chvili jiné, nesmějí se, jsou apatické..no to je protože tu lásku neznají, u nás bylo vše do půl roka v normálu.
jsme rádi, že jsme se takto rozhodli. už nikdy bych nepodstupovala IVF, které mě stálo plno nervů a peněz a bolesti.

• Citovat
  • Upravit
14396
8.9.13 13:57

@1Lenka nevím, kolik je tvému dědovi, ale věřím, že pokud bude chtít pomoci nějakým dětem, svou cestu najde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
8.9.13 14:01
@Anonymní píše:
Máme adoptované děcko, které jsme si přivezli, když mu byl rok a pul.
nevidím rozdíl, zda je to ado nebo bio, milujeme ho, je pro nás všechno.
výchova je stejná jako u bio dětí. je to náš miláček. tak doufám, že se nechytí v 15 nějaké party..ale to může bohužel i bio dítě. takže takhle člověk nemůže přemýšlet. museli jsme povinně absolvovat předadopční kurzy, kde nás hodně informovali zasvěcení pracovníci a bylo to dobře, děti jsou v první chvili jiné, nesmějí se, jsou apatické..no to je protože tu lásku neznají, u nás bylo vše do půl roka v normálu.
jsme rádi, že jsme se takto rozhodli. už nikdy bych nepodstupovala IVF, které mě stálo plno nervů a peněz a bolesti.

moje dcera byla mnohem mladsi takze takze to bylo lehounke dodnes vime ze ona nas tolik obohatila. kdyz se divam na obe deti nedelam rozdil. Roky nas nenapadne ze prisly kazdej jinak. Tolik jsme radi, ze ji mame. Milovane deti ve spatnych partach nekonci, protoze se sveruji rodicum a veri jim, proto jsme jim rekli ze to nema vliv na nasi lasku k nim, jestli si ji zaslouzi. oni za nama chodi pro radu., ale nam to nekdo tenkrat poradil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
8.9.13 14:04
@Capelucita píše:
@1Lenka nevím, kolik je tvému dědovi, ale věřím, že pokud bude chtít pomoci nějakým dětem, svou cestu najde. :mavam:

neni moc dobry nahrazovat stratu ditete ditetem to delaj lidi se zviratama a lip se tak snazi bolest, ale strata nekoho koho milujes se musi probolet. at do tobo z tohoto duvodu nejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
8.9.13 22:27

@plzakova21 jestli jsem dobře četla, ta ztráta byla před 17 lety. To už nebude tak čerstvá bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
8.9.13 22:36
@Capelucita píše:
@plzakova21 jestli jsem dobře četla, ta ztráta byla před 17 lety. To už nebude tak čerstvá bolest.
@Capelucita píše:

ja jsem dite nestrali omlouvam se jestli jsem to takhle napsala, dite jsem adoptovala jen tak ze jsem chtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Lenka
9.9.13 15:30

Jo a poradila bys mi na jakých webových stránkách je ta adopce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat