Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@1Lenka píše:
A nevíš nějakou jejích stránku
Myslis fonf. Najdes to kdyz zadas do vyhledavace Fod praha nebo to napis fond ohrozenych deti telefon a ono to vyjede.
@1Lenka píše:
Dííky
mam jedno dite od nich a vylosovali mi pekny. videla jsem ji az po tom co jsem to podepsala, byla jsem hodne nervozni aby to všechno vyslo. at si deda veme vetsi dite a jezdi s nim na vylety a dela snim takovy ty zajmy co jsou venku, prezpolni beh, myslivci, turisti at nekoho vede jako vzor, to miminko bude tohle potrebovat za spoustu let, nechci ti do toho mluvit jen uvaz jestli by nbyl třeba naplnenejsi, když je mu ted smutno. mam novy jmeno
Nevis jak zmenim to jmeno v zahlavi plzakova, nenaskočilo to tam
@1Lenka píše:
A maji tam foky miminek
maji casopis a tam pribehy deti, miminko potrwebuje ale zenskej element je to u vas mozny?
Zjištíš to na matrice která ti vadávala rodný list, jsou tam jména tvých adoptivních rodičů, ale i jména tvých biologických rodičů.
@Laaja píše:
Já si právě nejsem jistá, jestli to na té matrice bude. Podle mě se adopcí mění a přepisují všechny záznamy.
Záznam se nemaže, na matrice stále zůstavají jména biorodičů.
Přeji pěkný den, prosím o zachování anonymity, protože zatím nechci, aby to někdo ze známých/rodiny atd věděl. Přemýšlíme s manželem o tom, že bychom si adoptovali dítě. Nevím, jestli je lepší adopce nebo pěstounská péče, prostě bychom rádi nějakému dítěti poskytli domov. Nelpíme na tom, aby to bylo miminko či batole, klidně i starší dítě. Chci se jen zeptat, zda tu s tím někdo máte zkušenosti, problém vidím v tom, že jsme dost mladí
Je nám 23 let. Máme dvě malé děti, staršímu budou dva roky. Tak by mě zajímalo, jestli si tu tím někdo prošel, co je potřeba vyřídit, jaké jsou nároky, podmínky atd. Předem děkuji ![]()
Asi ti neporadim, ale jen chci říct že obdivuju lidi, kteří mají vlastní děti a chtějí adoptovat cizí. Přeju hodně štěstí a ať se přání vyplní.
@Anonymní píše:
Přeji pěkný den, prosím o zachování anonymity, protože zatím nechci, aby to někdo ze známých/rodiny atd věděl. Přemýšlíme s manželem o tom, že bychom si adoptovali dítě. Nevím, jestli je lepší adopce nebo pěstounská péče, prostě bychom rádi nějakému dítěti poskytli domov. Nelpíme na tom, aby to bylo miminko či batole, klidně i starší dítě. Chci se jen zeptat, zda tu s tím někdo máte zkušenosti, problém vidím v tom, že jsme dost mladíJe nám 23 let. Máme dvě malé děti, staršímu budou dva roky. Tak by mě zajímalo, jestli si tu tím někdo prošel, co je potřeba vyřídit, jaké jsou nároky, podmínky atd. Předem děkuji
Zrovna u adopce je hodně podmínek
vím, že jsme se o tom nedávno bavily s kamarádkou, a říkala něco o tom, že u adopce zájemci musí mít vlastní bydlení. ![]()
Každopádně jsem našla toto:
http://www.penize.cz/…eka-a-nemine
Tak vám držím palce!!
![]()