Adopce dítěte prarodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44341
18.8.20 13:10
@Trish123 píše:
Mně to přijde, že ta dcera jej nechce dát rodičům právě proto, že by měla dítko pořád na očích.
U prarodičů by mu nic nechybělo.
Holky, nevíte, jestli jej může dát k adopci bez vědomí otce?

Pokud otec nebude vědět, že je otcem, tak ano. Ale pokud matka nebude chtít otce uvést a ten se soudně bude domáhat svých práv, tak ne. Ten otec má na dítě právo a je tam nějaká lhůta, kdy se může domáhat svých práv, od doby, kdy se dozvěděl, že je otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
18.8.20 13:15
@Jana206 píše:
Pokud otec nebude vědět, že je otcem, tak ano. Ale pokud matka nebude chtít otce uvést a ten se soudně bude domáhat svých práv, tak ne. Ten otec má na dítě právo a je tam nějaká lhůta, kdy se může domáhat svých práv, od doby, kdy se dozvěděl, že je otcem.

Co jsem slyšela, tak otec dítěte zájem má.
Byl by ochotný se o něj postarat, ale dívčina o tom nechce ani slyšet.
Tam mi nějak přijde divná právě ta dcera.
Všichni se snaží situaci vyřešit, ale ona má pořád něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
18.8.20 13:19
@Trish123 píše:
Všichni se snaží situaci vyřešit, ale ona má pořád něco.

Dcera není způsobilá k právním úkonům, nezmůže nic. Může se jen vztekat kolem sebe a kopat do těch, kdo jí chtějí pomoci, ale z právního hlediska nebude moci jít se svým dítětem ani na procházku, pokud nedá souhlas jeho zákonný zástupce. Ten otec je plnoletý?
Kdyby to byla moje dcera, tak ji prostě srovnám do latě a udělám to, co považuji za nejlepší. Myslím při takovém chování. Doufám, že se mi povede dcery vychovat tak, že kdyby se toto stalo, budou rozumně spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.8.20 13:21
@Trish123 píše:
Všichni se snaží situaci vyřešit, ale ona má pořád něco.

Vážně divná? Ona to chce celý uzavřít a jít dál a všichni okolo jí nutí, co nechce. Přitom to, co chce udělat je i to nejlepší řešení pro dítě. To dítě dostane dva milující rodiče a bude vyrůstat v klidu. Když si dítě nechají rodiče nebo otec, bude to dítě žít v podivným uspořádání, kdy ho máma nechce a přetahují se o něj prarodiče s otcem. To bude super dětství… :roll: Ať laskavě přestanou myslet všichni sami na sebe a začnou myslet na tu holku a to dítě.

• Citovat
  • Upravit
Janli
18.8.20 13:23

@Jana206 no, já fakt doufám, že tvoje dcery jako nezletilý neotěhotní. Tohle mi přijde šílený…

• Citovat
  • Upravit
12805
18.8.20 13:26
@Janli píše:
Vážně divná? Ona to chce celý uzavřít a jít dál a všichni okolo jí nutí, co nechce. Přitom to, co chce udělat je i to nejlepší řešení pro dítě. To dítě dostane dva milující rodiče a bude vyrůstat v klidu. Když si dítě nechají rodiče nebo otec, bude to dítě žít v podivným uspořádání, kdy ho máma nechce a přetahují se o něj prarodiče s otcem. To bude super dětství… :roll: Ať laskavě přestanou myslet všichni sami na sebe a začnou myslet na tu holku a to dítě.

a kde máš jistotu, že ho dostanou milující rodiče? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
18.8.20 13:29

@Trish123 A ano, pár sestnactiletych matek v okolí v průběhu let mám. Ale tam šlo o rozumné holky, dítě si chtěly nechat a zároveň i dostudovat, uvitaly pomoc rodiny. Některým pomáhaly vlastní babičky uz v důchodu, maminka ještě pracovala.
Taky mám v okolí případ, kdy porodila dospělá osoba s duševním onemocněním, lehkým. Zila s rodiči a o sebe je schopna postarat se i samostatně, na mentální úrovni puberťáka, takže ji nešlo hlídat tak, aby se to nestalo. Jezdila do spec. školy a potom do stacionáře. Dítě mají v péči prarodiče, přesnou právní úpravu nevím. Ale babička dítěte nastoupila na 2 roky na RD za dceru, babička je učitelka v MS a, dítě šlo ve 2 letech do školky s babickou. Ta holčička už je ve škole, ale já této rodině hrozně fandím. Moc se mi líbí, jak se prarodiče o obě holky starají a snaží se, aby měly vztah i mezi sebou. Nechavaji jim prostor jen pro sebe jen za letmeho dohledu.
Babička učí svou dceru, maminku holčičky, jak si budovat autoritu, nikdy ji neshazuje. I když maminka holčičku miluje a hodně jí dovolí, jsou spolu spíš jako sestry. Holka už je ve škole, takže po mamince i slušně drzkuje, babička ji srovná tak, aby posílila i autoritu své dcery jako matky.
Ta nemocná maminka tráví, dřív i teď, část dne ve stacionari, kde se dopravuje sama. Umí dojet i veřejnou dopravou, to nikdy nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
18.8.20 13:31
@Janli píše:
@Jana206 no, já fakt doufám, že tvoje dcery jako nezletilý neotěhotní. Tohle mi přijde šílený…

Ty si to res jak chceš, ale já bych se vlastního vnoucete nikdy nevzdala. Dcery ví, že kdyby se to stalo, tak jim pomůžeme tak, aby mohly dostudovat.
Kdyby chtěla jít na potrat, k tomu bych souhlas dala, ale k adopci ne.
Jinak diskuze není o mě a nikoho jsem se o radu neptala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
18.8.20 13:36
@drewlet píše:
a kde máš jistotu, že ho dostanou milující rodiče? :roll:

Je možné, pravděpodobné, že skončí v milující rodině. Ale mohou se rozjet u toho adopt. deprese, které budou strašit až do dospělosti. Krev není voda. Přijde doba, kdy by dítě hledalo své kořeny.
Deprese a spousta duševních poruch má kořeny v raném dětství a projevuje se později. Znam konkrétní případ, dospělá osoba důchodového věku to řeší dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
18.8.20 14:42

Samozřejmě je adopce taky řešení a jistě pro dítě lepší, než být hozeno do popelnice.
Každý správný rodič chce přece svému dítěti pomoci.
Umím si představit, jak těžké je to i pro tu dívku.
Dá se říct, že je sama proti celé rodině.
Třeba se do porodu sama rozhodne, že si jej nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
18.8.20 15:48
@martina.se píše:
Není.. Je nezletilá.. Neměla souložit, kdyz to neumí.. Nemá o čem rozhodovat, je to malé děcko.. Jen ať vidí následky.. Třeba ji to jednou dojde..

A to dítě ať taky vidí následky? Třeba matku, která s ním nechce mít nic společného? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9468
18.8.20 16:09
@Kubula.K píše:
A to dítě ať taky vidí následky? Třeba matku, která s ním nechce mít nic společného? 8)

Dítě následky uvidí, ať už bude adoptované cizími, nebo prarodiči. Holka to měla řešit dřív, takhle to za ni vyřeší její zákonní zástupci, jak uznají za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59485
18.8.20 16:42
@drewlet píše:
a kde máš jistotu, že ho dostanou milující rodiče? :roll:

Asi tak, to si jen lidi myslí že adoptivní rodič je pro to dítě to nejlepší. tady ale pokud i otec dítěte bude mít o dítě zájem pokud je teda dospělý, ale zase o vnouče můžou stát jeho rodiče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
18.8.20 16:49
@Markéta80 píše:
Asi tak, to si jen lidi myslí že adoptivní rodič je pro to dítě to nejlepší. tady ale pokud i otec dítěte bude mít o dítě zájem pokud je teda dospělý, ale zase o vnouče můžou stát jeho rodiče :lol:

však jo. Adopce není zárukou, že dítě najde milující rodiče a bude se mít dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.8.20 16:52
@Kubula.K píše:
A to dítě ať taky vidí následky? Třeba matku, která s ním nechce mít nic společného? 8)

Dítě bude mít náhradní rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová