Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi líto, ale myslím, že ho nic nezastaví. Je mu asi vše jedno. Volala bych tu Policii taky.
Tý vado… Nezačíná mu demence? Ovšem i kdyby ano, stejně asi nic neuděláte… Asi jedině volat tu policii. Nebo co sanitku, že by ho odvezli na psychiatrii?
Pokud jen nadava a nevyhrozuje, tak s tim asi nic neudelate. Jen porad dokola volat policii.
Asi bych dedovi pres jeho dr. zaridila nejakou hospitalizaci. A nebo volat policii, pak podavat trestni oznameni za ruseni verejneho klidu, stalking, tyrani manzelky apod. Aby mel soudne zakazano se priblizit.
Opakovaně bych volala policii že obtěžuje, když se to bude pořád dokola opakovat, tak se to bude muset nějak řešit. Obávám se ale, že dědovi bude asi nějaká pokuta, zákaz atd jedno. Rozumná domluva asi nehrozí že? Hlavně atˇse babička nevrací.
Asi se s tím moc udělat nedá. Možná zkusit jeho lékaře a nějakou hospitalizaci na psychiatrii. A co před tím domem řve?
@Platanka píše:
Tý vado… Nezačíná mu demence? Ovšem i kdyby ano, stejně asi nic neuděláte… Asi jedině volat tu policii. Nebo co sanitku, že by ho odvezli na psychiatrii?
Záchranka není dobrý nápad. Svého času jsem s ní jezdila a pamatuju si případ, kdy se takto příbuzní snažili zbavit babičky. Když jsme to prohlédli, tak jsme volali policii na ty, kteří záchranku volali. Pokud děda není ohrožen na životě, tak se to může obrátit proti nim.
@Kolicek95 píše: Řešit to jako domácí násilí a stalking, jiná cesta asi není.Záchranka není dobrý nápad. Svého času jsem s ní jezdila a pamatuju si případ, kdy se takto příbuzní snažili zbavit babičky. Když jsme to prohlédli, tak jsme volali policii na ty, kteří záchranku volali. Pokud děda není ohrožen na životě, tak se to může obrátit proti nim.
No já jsem myslela, jestli dědovi nepropukla nějaká psychická choroba, to přece není normální, takové chování, jestli byl předtím ok
Záchranka by ho odvezla na psychiatrii a kdyby tam vyhodnotili, že je mimo a nebezpečný sobě i okolí, třeba by ho hospitalizovali.
Zakladatelka psala, že to začalo po operaci, naší babičce po operaci začal alzheimer (teda ale ona nikdy nebyla agresivní, naše zlatá babička).
Jinak záchranku bych k agresivnímu a psychicky nemocnému člověku klidně volala, co by ne? (asi by teda měli pri zásahu spolupracovat s policií, to je jasný)
@divine woman stojí na cestě a řve věci typu že je kur.., že se má okamžitě vrátit domů, nebo si pro ni dojde. Že je to lidská hyena, protože se ani o manžela nepostara.
A takhle tam stojí a řve i 3 hodiny. Pak si sedne a čeká, zda někdo z nás přijde. K večeru zas odchází pryč.. Už to neobtěžuje jen nás, ale i sousedy.
Dcera se bojí i hrát si na zahradě, předtím si hrála za domem na houpačkach, ja na ni přes prosklenou kuchyň viděla a aspoň jsem navarila nebo uklidnila. Teď ven nechce vůbec a už vůbec ne sama. Bojí se jít i nasednout do auta, když jedeme do obchodu. I přes to, že v tu chvíli před barákem nikdo není
@arinecka píše:
Opakovaně bych volala policii že obtěžuje, když se to bude pořád dokola opakovat, tak se to bude muset nějak řešit. Obávám se ale, že dědovi bude asi nějaká pokuta, zákaz atd jedno. Rozumná domluva asi nehrozí že? Hlavně atˇse babička nevrací.
I kdyz budou policii volat porad dokola, tak max. domluva nebo pokuta, vic se to resit nebude. Tady se jezdi min. 2× tydne na opilou a policiste ji bud domluvi nebo odvezou na zachytku, coz se strizlivym dedeckem nepojedou. A to taky vyrvava, nadava vsem okolo a moci do kasny nebo na chodniky.
A nikdo z rodiny na něj nemá páku? Co jeho děti? Nikdo mu neřekne, že babičku vyhodil, ať jde domů?
@Platanka píše:
No já jsem myslela, jestli dědovi nepropukla nějaká psychická choroba, to přece není normální, takové chování, jestli byl předtím okZáchranka by ho odvezla na psychiatrii a kdyby tam vyhodnotili, že je mimo a nebezpečný sobě i okolí, třeba by ho hospitalizovali.
Zakladatelka psala, že to začalo po operaci, naší babičce po operaci začal alzheimer (teda ale ona nikdy nebyla agresivní, naše zlatá babička).
Jinak záchranku bych k agresivnímu a psychicky nemocnému člověku klidně volala, co by ne? (asi by teda měli pri zásahu spolupracovat s policií, to je jasný)
Jaro chápu, ale než bych se uchýlila k takovému kroku, dobře bych si pročetla právní problematiku s tím související. Mně přijde divné, že s tím policie nic nedělá. Podle mě je to stalking jak vyšitý, i sousedí to potvrdí. Zakladatelko, a co vám to policajti řekli, když jste je volali?
@Kolicek95
Nám neřekli nic, dědu jen odvezli. Od manželovy mamky jsme pak slyšeli, že ho jen odvezli domu, domluvili mu a že mu nejspíš dali pokutu. Děda tvrdi že nedali. Ona si myslí že ano, takže ani toto nevíme ![]()
Děti ma jen 2. Syn bydlí v Německu a mamka od manžela už nad ním taky zlomila hůl, pokusil se napadnout i ji
@Kolicek95 píše:
Jaro chápu, ale než bych se uchýlila k takovému kroku, dobře bych si pročetla právní problematiku s tím související. Mně přijde divné, že s tím policie nic nedělá.Podle mě je to stalking jak vyšitý, i sousedí to potvrdí. Zakladatelko, a co vám to policajti řekli, když jste je volali?
V pohodě. Ta to začne řešit, až jí ten netvor zabije.Pak to budou řešit 2 roky v klídku a několik soudních znalců se napakuje. Prostě banánostán, kde funguje jen podpora gaunerů a normální občan nemá šanci na nic.
S manželem jsme spolu 10 let. Máme 5ti letou dceru. Asi 3 roky zpět jsme postavili rodinný dům. A nastěhovali k sobě i manželovoi babičku. Ta má 81 let. Nastěhovali jsme ji k sobě z důvodu, že manželův děda je opravdu nesnesitelny. Je mu 87 a prodělal 3 operace, ale po těch operacich se stal opravdu nesnesitelny. Jasně, že není žáden mladík, ale taky babička nebyla jeho služka. Po této operaci si vzal do hlavy že je vážně nemocný (i když tak vážne to s ním neni) a zacal svou manželku psychicky tyrat.
Začalo to tím, že snídaně musela být na minutu přesně v 6:30 jinak byl strašný kravál, řval, házel po ni vecma a nadával ji. Oběd musel být přesně na 12 a večeře přesně v 18:30 mezitím svačiny, které musely být hned ve chvíli, kdy si usmyslel. Časem se to zhoršovalo, začal ji bit a došlo to tak daleko, že ji vyhodil i z domu, protože dům stavěl on tudíž je podle něj jeho
(právníkama to babička řešit nechtěla. Trvalo by to dlouho a ona chce ve svém věku už klid) Vzali jsme ji tedy k sobě.
Ona je hodná až moc, je milá. Naši dcerku ma fakt hodně ráda, snaží se nám i pomáhat.
Problém je ale opět děda. Nesnese, že manželku nemá doma i přes to, že ji vyhodil. Bydlíme cca 20 km od něj, ale on každý den i ve svém věku k nám chodí zvonit a řvát před barák. Vysvětlit se mu nedá vůbec nic. Prostě stojí před domem a řve a jak smyslu zbavený. Každý den, nekdy ob den. Ale 4× týdne minimálně.
Chudák babička kvůli tomu je stále smutná, protože ji přijde, že nás tím obtěžuje.
On nedochází ani na požádání. Maximálně se postaví za náš pozemek abychom mu nemohli nic říci.
Minulý týden to zašlo už tak daleko, že manžel na něj zavolal policii. Ovšem ani to nepomáhá. Stále k nám chodí vyřvavat.
Co tedy můžeme udělat proto, abychom mu v tomto chování zarazili? Případně kolikrát bychom na něj museli zavolat policii aby to mělo pro něj větší následek, než případnou pokutu a domluvu?