Adopce druhého dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.3.25 21:14
@stinga píše: Více

Pisu anonymne, protoze pisi o sestre a neprislo by mi to ok, psat tady bez anonymu, kdyz to neni moje dite. Jinak tady pisi bezne bez anonymu. Prvni dite slo bez problemu a druhe uz neslo, takze adoptovali a pak se scela neocekavane povedlo treti prirozene(obcas to tak byva). A ano, dostali krasne zdrave dite jineho etnika(ne romske). Nezalezelo jim, jestli dostanou dite zelene nebo fialove. Chteli dite zdrave a co nejmensi. Matka se ho vzdala uz v porodnici, pak bylo par mesicu u prechodne pestounky a pak slo rovnou do rodiny. Zadny ustav :palec:.

• Citovat
  • Upravit
12.3.25 21:17

Souhlasím. A hlavně si vážně nedovedu představit, že bych adoptované dítě milovala stejně, jako svého syna. Možná ze strany pisatelky, jakožto tety, to jde. Prostě je teta pro všechny. Ale mateřská láska? Podle mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.25 21:18
@Anonymní píše: Více

Ale tak to je super, že miminko bylo od začátku někde v rodině a ne v ústavu. Aspoň mělo tu lásku a pozornost od mala a to udělalo určitě hodně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80318
12.3.25 21:20
@Anonymní píše: Více

jo, děkuji za upřesnění, jiné etnikum to vše vysvětluje, takhle to dává logiku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18258
12.3.25 21:25
@Zeoli píše: Více

Primární impuls je obvykle touha po dítěti. Pak se k tomu ideálne to vnímání adopce jako pomoci dítěti přidá. Myslím tím pomoci, kterou tu dítě bude dlouhodobe potřebovat, ne jen „ujmeme se dítěte bez rodicu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18258
12.3.25 21:26

Pleteš se, odkládá. Nejsou jich tucty, ale děje se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80318
12.3.25 21:27
@bertoldina píše: Více

už napsala, že to bylo dítě jiného etnika, i když ne romské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18258
12.3.25 21:36
@Barevné klubíčko píše: Více

Já to vidím naživo, že to jde. A jsem si jista, ze biodite by dotyční nemilovali jinak.
Ovsem všichni nejsou nastavení na adopče, to tak je a je to v pořádku. Stejně tak zájemci o adopci mají různé požadavky a nepřijmou zpravidla jakekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18258
12.3.25 21:38

Ano, to vysvětluje, že ho dostali. Ale spíš jsem myslela, že i zdravá krasna mimina dávají rodiče do adopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80318
12.3.25 21:40
@bertoldina píše: Více

a nestává se v těchto případech spíše, že si dítě vezme někdo ze širší rodiny?
ale jo, zase chápu, že se to ta širší rodina nemusí ani dozvědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.3.25 21:42

@Mája_-_000 co když se pak děti nebudou snášet? a nemusí hned, i po několika letech se ta cizí krev, geny mohou projevit.

A co třeba takové dedictví, dělily by jednou to tvoje a adoptované stejným dílem? :think:

Ten pes se nejeví vůbec jako špatný nápad, tedy pokud na to máte podmínky, tzn. domek se zahradou a vztah ke zvířátkům. Pes v bytovce je pruda pro všechny zúčastněné - venčit před prací, honem z práce/školy dom protože zase pes, nemluvě co doma samotné štěně udělá za rotyku…a to vše furt dokola třebas dalších 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
12.3.25 21:43

no protoze chteji pomoci :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80318
12.3.25 21:43
@Ahep píše: Více

jo, adoptované dítě by dědilo stejným dílem jako biologické, jsou na stejné úrovni podle zákona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
12.3.25 21:45
@Zeoli píše: Více

to ti je zajimave, ze tak moc chteji pomahat zrovinka neplodne pary a chteji pomahat predevsim miminum.
Hele ve svete je rozdil mezi tim, co se slusi rikat a co je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18258
12.3.25 21:46

Nemusí se to dozvědět a nebo nechce jít proti rozhodnutí rodičů, nekdy na to naopak tlaci. Nebo širší rodina není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová