Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda by se tu nenašel někdo, kdo by měl zkušenost s adopcí dítěte, když už nějaké máte? Máme vlastního syna a rádi bychom další miminko, aby měl sourozence, ale bohužel již nemůžeme mít další vlastní, a proto zvažujeme adopci. Zajímalo by mě, jestli nevíte, jaký je rozdíl v adopci, když žádné dítě nemáte a když už jo? Našla jsem jen, že to pravděpodobně potrvá déle, ale neumím si úplně představit o kolik. Nebyl by tu někdo, kdo by měl reálnou takovouto zkušenost s adopcí dalšího dítěte?
Předem mockrát děkuji za reakce ![]()
@Mája_-_000 píše: Více
adoptovat dítko kvůli tomu, aby měl jedináček sourozence, je zcestné
Uf..tak to mi připadá jako dost složitá konstelace, do které bych nešla ani za prase. Že byste se vyhnuli porovnávání, láska k vlastnímu je taky úplně jiná..
Jestli chcete pomoct, staňte se pestouny.
Je to ale samozřejmě na vás..
@Svetluska55 píše: Více
oni právě asi jako hlavní důvod nemají, že by chtěli pomoci,
ale aby se bio syn nenudil, což není dobrý důvod pro adopci a myslím, že psychologické testy to odhalí a ani neprojdou jako žadatelé
@Mája_-_000 není lepší koupit psa? A to myslím vážně.
Jako adoptovat dítě kvůli tomu, aby dítě nebylo jedináček je špatný přístup.
Já bych raději byla jedináček. A to myslím vážně.
Ve svém okolí mám hlavně lidi co měli první dítě adoptované a pak případně další vlastní.
Pak znám jeden případ kdy měli děti a adoptovali holku.
V mém okolí žádná adopce nedopadla úplně slavně. ![]()
Někde se ozvaly geny a hledání vlastní rodiny. Jindy možná chyba ve výchově… Nevím.
Určitě jsou případy, kdy to dopadlo zdárně. Nicméně hodně záleží na rodičích dítěte, průběhu těhotenství (alkohol, drogy atd.) a dalším a dalším.
Raději si užívejte jednoho dítěte.
Budete v poradniku na chvostu. Zvýšit šance můžete ochotou přijmout dite, které má zdravotní problem, je z nejake menšiny apod. Ovšem je velkou otázkou, zda to je rozumný postup. Chce to byt k sobě velmi upřímný, zda na to máte a zda to chcete.
O adopci jsem přemýšlela již dříve, není to jen aby měl syn sourozence, je za tím více důvodů a mohu vás ujistit, že o tom přemýšlíme velmi zodpovědně a určitě bychom se i pak poradili s odborníky. Spíše mě zajímalo, jestli někdo nemá s něčím takovým zkušenosti.
Ahoj, protoze pisi o rodine, tak anonymne. Moje sestra adoptovala druhe dite. Pak se jim jeste narodilo treti. Ze laska k vlastnimu je jina, jak tu nekdo pise, tak to je blbost. Adoptovane dite je tvoje stejne jako to dite, co se ti narodilo. Neni v tom rozdil. Taky to jako teta nevnimam a beru vsechny synovce/neter uplne stejne. Rok trvalo nez splnili vsechny nalezitosti a dostali se do „poradniku“, ikdyz to poradnik neni. Vybiraji ke konkretnimu diteti ty nejvhodnejsi rodice. No a po 3 mesicich zazvonil kouzelny telefon a dostali krasne zdrave 5 mesicni miminko. To dite je chytre, hodne, bezproblemove. Uci se dobre. Jsme radi, ze ho v rodine mame. Moje deti ho zboznuji.
@stinga píše: Více
Kdo si adoptuje dite, kdyz vlastne ani zadny dite nechce, jen aby mu pomohl?
Blbost, kazdy chce na prvnim miste pomoci sobe od bezdetnosti. A kdo tvrdi, ze to dela kvuli tiomu decku, ten si lze do kapsy. Mozna tak bych to castecne verila nekomu, kdo si adoptuje petilete chrome cikane. Nebo po zemrele sestre.
I pestouni to delaji do znacne miry pro sebe, pro saturaci sve potreby o nekoho se starat.
Kdo chce jen a jen nesobecky pomahat detem, tak prispiva na ruzne sbirky, provozuje sirotcinec v Africe atp.
Adopce je pro lidi, kteri touzi po diteti, ktere neprichazi.
@Pudloslava píše: Více
To se pleteš. Adopce, pestounstvi, to je právě o té pomoci, a pokud ne, pak to nejsou vhodní náhradní rodiče, a doufám, že psychologické testy jsou natolik propracovaný, že tohle odhalí. I věk je důležitý, mít už svoje děti vychovaný, životní postoj, vztah k dětem.
Se někdy koukni na dokumenty z ČT, jak takové rodiny vypadají (mají několik různých děti). Tady není místo pro to, že to dělám pro sebe.
@Zeoli píše: Více
Tak ideálně by to samozřejmě tak bylo.
Ale reálně je to jak píše Pudloslava.
Nemusí to být pohádka. Někdy se to povede. A je to pak win win ![]()
Proc pohadka? Jasne dite neni jeste dospele. Muze se neco pokazit, ale to nevis ani u bio ditete, jestli vse dopadne ruzove.
@Anonymní píše: Více
za mě je ten příběh vymyšlený celý, z jakého důvodu by rodina, která bez problémů porodí vlastní děti, vůbec žádala o adopci?
za 3 měsíce byli na řadě a dostali zdravé chytré miminko - zdravé krásné miminka nikdo neodkládá, ještě mě teda napadá etnikum - pokud je to jiné etnikum, tak pak tomu všemu lze věřit, kdo je ochoten přijmout jiné etnikum, má přednost před ostatními žadateli