Adopce druhého dítěte

12.3.25 16:47

Adopce druhého dítěte

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda by se tu nenašel někdo, kdo by měl zkušenost s adopcí dítěte, když už nějaké máte? Máme vlastního syna a rádi bychom další miminko, aby měl sourozence, ale bohužel již nemůžeme mít další vlastní, a proto zvažujeme adopci. Zajímalo by mě, jestli nevíte, jaký je rozdíl v adopci, když žádné dítě nemáte a když už jo? Našla jsem jen, že to pravděpodobně potrvá déle, ale neumím si úplně představit o kolik. Nebyl by tu někdo, kdo by měl reálnou takovouto zkušenost s adopcí dalšího dítěte?
Předem mockrát děkuji za reakce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80112
12.3.25 17:25
@Mája_-_000 píše: Více

adoptovat dítko kvůli tomu, aby měl jedináček sourozence, je zcestné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
12.3.25 17:50

Uf..tak to mi připadá jako dost složitá konstelace, do které bych nešla ani za prase. Že byste se vyhnuli porovnávání, láska k vlastnímu je taky úplně jiná..
Jestli chcete pomoct, staňte se pestouny.
Je to ale samozřejmě na vás..

• Citovat
  • Upravit
80112
12.3.25 17:55
@Svetluska55 píše: Více

oni právě asi jako hlavní důvod nemají, že by chtěli pomoci,
ale aby se bio syn nenudil, což není dobrý důvod pro adopci a myslím, že psychologické testy to odhalí a ani neprojdou jako žadatelé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
12.3.25 18:05

@Mája_-_000 není lepší koupit psa? A to myslím vážně.
Jako adoptovat dítě kvůli tomu, aby dítě nebylo jedináček je špatný přístup.
Já bych raději byla jedináček. A to myslím vážně.
Ve svém okolí mám hlavně lidi co měli první dítě adoptované a pak případně další vlastní.
Pak znám jeden případ kdy měli děti a adoptovali holku.
V mém okolí žádná adopce nedopadla úplně slavně. :nevim:
Někde se ozvaly geny a hledání vlastní rodiny. Jindy možná chyba ve výchově… Nevím.
Určitě jsou případy, kdy to dopadlo zdárně. Nicméně hodně záleží na rodičích dítěte, průběhu těhotenství (alkohol, drogy atd.) a dalším a dalším.

Raději si užívejte jednoho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18258
12.3.25 18:17

Budete v poradniku na chvostu. Zvýšit šance můžete ochotou přijmout dite, které má zdravotní problem, je z nejake menšiny apod. Ovšem je velkou otázkou, zda to je rozumný postup. Chce to byt k sobě velmi upřímný, zda na to máte a zda to chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.25 19:13

O adopci jsem přemýšlela již dříve, není to jen aby měl syn sourozence, je za tím více důvodů a mohu vás ujistit, že o tom přemýšlíme velmi zodpovědně a určitě bychom se i pak poradili s odborníky. Spíše mě zajímalo, jestli někdo nemá s něčím takovým zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 19:56

Ahoj, protoze pisi o rodine, tak anonymne. Moje sestra adoptovala druhe dite. Pak se jim jeste narodilo treti. Ze laska k vlastnimu je jina, jak tu nekdo pise, tak to je blbost. Adoptovane dite je tvoje stejne jako to dite, co se ti narodilo. Neni v tom rozdil. Taky to jako teta nevnimam a beru vsechny synovce/neter uplne stejne. Rok trvalo nez splnili vsechny nalezitosti a dostali se do „poradniku“, ikdyz to poradnik neni. Vybiraji ke konkretnimu diteti ty nejvhodnejsi rodice. No a po 3 mesicich zazvonil kouzelny telefon a dostali krasne zdrave 5 mesicni miminko. To dite je chytre, hodne, bezproblemove. Uci se dobre. Jsme radi, ze ho v rodine mame. Moje deti ho zboznuji.

• Citovat
  • Upravit
43057
12.3.25 20:32
@stinga píše: Více

Kdo si adoptuje dite, kdyz vlastne ani zadny dite nechce, jen aby mu pomohl?
Blbost, kazdy chce na prvnim miste pomoci sobe od bezdetnosti. A kdo tvrdi, ze to dela kvuli tiomu decku, ten si lze do kapsy. Mozna tak bych to castecne verila nekomu, kdo si adoptuje petilete chrome cikane. Nebo po zemrele sestre.
I pestouni to delaji do znacne miry pro sebe, pro saturaci sve potreby o nekoho se starat.

Kdo chce jen a jen nesobecky pomahat detem, tak prispiva na ruzne sbirky, provozuje sirotcinec v Africe atp.
Adopce je pro lidi, kteri touzi po diteti, ktere neprichazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.3.25 20:44
@Pudloslava píše: Více

To se pleteš. Adopce, pestounstvi, to je právě o té pomoci, a pokud ne, pak to nejsou vhodní náhradní rodiče, a doufám, že psychologické testy jsou natolik propracovaný, že tohle odhalí. I věk je důležitý, mít už svoje děti vychovaný, životní postoj, vztah k dětem.

Se někdy koukni na dokumenty z ČT, jak takové rodiny vypadají (mají několik různých děti). Tady není místo pro to, že to dělám pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80112
12.3.25 20:46
@Anonymní píše: Více

to je ale hezká pohádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
12.3.25 20:48
@Zeoli píše: Více

Tak ideálně by to samozřejmě tak bylo.
Ale reálně je to jak píše Pudloslava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
12.3.25 20:50

Nemusí to být pohádka. Někdy se to povede. A je to pak win win :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 20:52

Proc pohadka? Jasne dite neni jeste dospele. Muze se neco pokazit, ale to nevis ani u bio ditete, jestli vse dopadne ruzove.

• Citovat
  • Upravit
80112
12.3.25 21:00
@Anonymní píše: Více

za mě je ten příběh vymyšlený celý, z jakého důvodu by rodina, která bez problémů porodí vlastní děti, vůbec žádala o adopci?
za 3 měsíce byli na řadě a dostali zdravé chytré miminko - zdravé krásné miminka nikdo neodkládá, ještě mě teda napadá etnikum - pokud je to jiné etnikum, tak pak tomu všemu lze věřit, kdo je ochoten přijmout jiné etnikum, má přednost před ostatními žadateli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová