Adopce - osvojení

175
19.8.22 15:17

Adopce - Osvojení

Ahoj Maminky, prosím Vás je tu někdo kdo prošel adopcí, nebo adoptoval dítě?
Máme zájem o adopci, ale prý jsou hodně dlouhé čekací lhůty a málo dětí k adpci. Jak dlouho jste čekali? a Jak to vše probíhalo? Popřípadě jaké jste měli kritéria na dítě?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25129
19.8.22 17:09

Zajdi si na tento web
https://nahradnirodina.cz/informace-o-nrp
a sem https://www.adopce.com/

tu na e-mimi je jen pár holek, co má osobní zkušenost (nebo je ochotno o ní psát)
my čekali poměrně krátce (půl roku od schválení do registru na bílé zdravé miminko), ale předtm 13let snah, ivf apod. a místo jednoho kluka to byly holky dvojčata, jedno slabší, tak se prognoza nevěděla jistě (porodní váha 1.3 kg a 2.3kg, adopce v půl roce, ale ta menší měla jen 5kg, takže jsme si vezli domů mimča v peřinkách…)
po 13 letech zdravé krásné premiantky třídy :srdce: samá radost a štěstí, jen ta puberta poslední rok trochu horší…

vše tě naučí v kurzu, vše ví od školky a zcela v pohodě… vše si načti, zbytek vysvětlí na Ospodu, připrav se ale na běh na dlohou trať.. pro manžela bylo těžkých těch 40hodin psycholog. kurz, je od přírody rebel a musel se dost držet hlavně na skupinových psycho-hrách, na které opravdu není a dělal to celé jen kvůli mně… nejhorší je pak to čekání, dle požadavků i tři a více let.. a pak se ti změní život za pár dní… my třeba za týden museli vybavit pokoj a věci pro dvojčata.. to byl mazec a zlatý mimáč teda… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
29.10.22 21:24

Ahoj, vubec se toho nebojte, to cekani neni na tak dlouho, jak se rika. Zvlast, pokud jste tolerantni treba i k jinemu etniku, tak dostanete miminko velmi brzy;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25129
29.10.22 22:12

@akleticu jasně, a ty jsi Adoptovala??? A klidně romské dítě??? hele, tohle jsou strašně moc těžké věci a každý si to fakt musí projít a rozmyslet sám a ano, na určitý typ dítěte se čeká déle jak na jiné…
nemám ráda, když tohle soudí někdo, kdo to neprožil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.22 02:18

@Lucy75 Tak moje teta si třeba kdyby romské dite adoptovala a je z něho chirurg. :nevim: Myslíš si jako, že je rozdíl mezi bílým a romským dítětem? i z bílého dítěte může vyrůst vrah.
A né, nejsem Romka. Jen mě tohle chování vůči Romům sere. Všechny se hází do jednoho pytle a pak ty romští děti zůstávají odhozené, pak nemají být tací, jací někteří jsou. Je XX Romů, co jsou na pěst, ale taky jich je spousta skvělých a v mnoha případech i lepších, než někteří bílý. Cožpak my nemáme v naší národnosti plno feťáků, vrahů, násilníků, atd? Jakou jistotu máš, že z tvého dítěte bude normální slušný člověk ( bez genů bio. rodičů)? Nikdy tam není jistota, přesně jak u Roma, tak i u Čecha.

• Citovat
  • Upravit
535
30.10.22 10:01

@Lucy75 Ano, adoptovala a ano, mame detatko jineho etnika nez jsme sami, takze o tom vim dost. Nerozumim ale, na co ve svem prispevku reagujes, protoze ja jsem nikoho nesoudila ani nikomu nic nevnucovala. Samozrejme, jen at si kazdy dobre rozmysli, jake dite je schopny vychovavat… k tomu mu ale pomuze priprava a ruzna skoleni, ktera behem procesu absolvuje.
Ja jsem tu jen podporila nekoho, kdo o adopci premysli a ma strach z dlouheho cekani, tim, ze jsem predala svou zkusenost. Takto to na tomto foru ma fungovat, ne?;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25129
30.10.22 10:28
@Anonymní píše:
@Lucy75 Tak moje teta si třeba kdyby romské dite adoptovala a je z něho chirurg. :nevim: Myslíš si jako, že je rozdíl mezi bílým a romským dítětem? i z bílého dítěte může vyrůst vrah.
A né, nejsem Romka. Jen mě tohle chování vůči Romům sere. Všechny se hází do jednoho pytle a pak ty romští děti zůstávají odhozené, pak nemají být tací, jací někteří jsou. Je XX Romů, co jsou na pěst, ale taky jich je spousta skvělých a v mnoha případech i lepších, než někteří bílý. Cožpak my nemáme v naší národnosti plno feťáků, vrahů, násilníků, atd? Jakou jistotu máš, že z tvého dítěte bude normální slušný člověk ( bez genů bio. rodičů)? Nikdy tam není jistota, přesně jak u Roma, tak i u Čecha.

a proč se pod svůj názor nepodepíšeš?
s Romy pracuju skoro 30 let, mám mezi nimi i dost přátel a hodně známých, v našem domě jich taky pár bydlí, takže ne - neházím je do jednoho pytle a jedna ze sousedek má třeba doma naklizeno tak, že se můžu jít schovat…
přesto mají jinou mentalitu a nikdy bych takové dítě neadoptovala. Tečka. Moje věc, můj názor. A ano, vrahové a zloději mají samozřejmě různou barvu pleti.
Akorát když zajedeš do basy, tak ten vzorek vypadá tak, jak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí