Adoptované, podobné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
17.3.19 11:07
@Janli píše:
@1mila2 ano musí. To je kvůli tomu, aby se to dítě dozvědělo od rodičů vhodnou formou a ne od nějaké škodolibé dobré duše a pak z toho mělo trauma.

Uz jsem to nasla, ale je to celkem novy zakon,pred 15 lety neplatil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
17.3.19 11:08

@1mila2 Naopak, to je ta nejpozdější hranice. A není úplně rozumné nechávat to až na ni. Naopak pro to dítě je daleko přirozenější a bezpečnější s tím už vyrůstat, brát to jako svou součást od mala. Mnoho adoptivních rodin i slaví přineseniny/přivezeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.19 11:08
@nostress píše:
Moc bych do toho na tvém místě nevrtala. Ještě zjistíš nakonec, že jsi taky adoptovaná. :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To doufám že snad ne :lol:
  • Citovat
  • Upravit
465
17.3.19 11:10

@1mila2 tak asi mu neřeknou hele Honzíku, nejsi náš. Já nejsi tvoje maminka a tohle není tatínek :D znám adoptované lidi, vždy jim to vysvětlovali přes pohádku. Třeba jako byli tak tatínek medvídek a maminka medvědice, kterým ke štěstí chyběl jenom malý medvídek. V lese našli malou opuštěnou srnku, a tak si ji vzali domů, starali se o ní a vychovali ji a tak dále a tak dále… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
17.3.19 11:11
@Anonymní píše:
15…

A není emimino až od 16? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
17.3.19 11:18

@Janli Tedy taky myslím, že je to story jak ze zurnalu, ale z toho co pise vime, ze:
Iva ví, že je adoptovaná sama i, že je adoptovaná i Lenka. Ale myslí si, že Lenka to neví.
Lenka ví, že je adoptovaná Iva, a možná i ví, že je adoptovaná sama, ale nikomu to nerekla. Takže vlastne zákon je splněn, ale je tady niaky bordel v komunikaci :D
Jinak tenhle zákon asi nezaznamenali všichni rodice, pak moje sesternice se dozvedela, že je adoptovaná až ted v 18 letech úplně náhodou u lekare, když si šla pro výpis ze zdravotní dokumentace a byl tam o tom papír. Jasne, že všichni na vesnici o tom vedeli, pač si jí adoptovali už před 17 lety a i osvojili, takže má i jmeno a doklady s adoptívními rodiči. Tak asi to sociálka řeší pouze pro deti, kterých se tenhle zákon dotkl, a pro deti co již byli osvojené x let predtým a dobe jeho platnosti už byli davno ve škole to asi až tak nehrotí :nevim: Pokud vím, chodili na kontrolu jen v dobe pred kompletním osvojením a po nem už žadné dodatečné kontroly nebo schuze se sociálkou neprobíhali. Kdyby ano tak, by se sesternice asi uz davno ptala, proč chodí na sociálku když ostatní kamošky nikam nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.3.19 11:18
@Terrus píše:
A není emimino až od 16? :think:

Jakože souložit už můžeš, ale na emimino nejsi zralá :mrgreen: . Ale naprosto to chápu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14642
17.3.19 11:22
@Janli píše:
Jakože souložit už můžeš, ale na emimino nejsi zralá :mrgreen: . Ale naprosto to chápu :mrgreen:

Em by mohlo zřejmě narušit její vývin. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
17.3.19 11:28

@katintheBOx63 A přesně takovým situacím to má zabránit. I kvůli tomu, že ten šok z takové informace, včetně toho „všichni ostatní to věděli“, může dost narušit vztah k adoptivním rodičům.
Jinak adopce a osvojení je totéž.
Po tom, co je dítě nezrušitelně osvojeno, jsou adoptivní rodiče vnímáni jako jakýkoliv jiní rodiče, není tam jiný rozdíl, jen ty geny. Proto nemá OSPOD žádný důvod k návštěvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
17.3.19 11:29

@Janli @nostress Přesně, aby jí emimino špatně neovlivňovalo :lol: Akorát by mě zajímalo, jak se sem zaregistrovala, protože při registraci musíš potvrdit že je ti 16+ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
17.3.19 11:30

@Terrus Fb je taky myslím od 13 a sousedovic batole tam má profil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
17.3.19 11:32

@bertoldina Tak batole si ho snad nezvládne založit, nebo jo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
17.3.19 11:38

@Terrus U některých by mne to ani nepřekvapilo, to naše zvládá mi přiskočit k počítači, provést bleskový hmat a obrátit mi obrazovku, vypnout wifi a ztlumit podsvícení. :lol:
A nejspíš nebude mít v tomto směru Emimino lepší zabezpečení než FB :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.3.19 11:44
@nostress píše:
Em by mohlo zřejmě narušit její vývin. :D

Tak ruku na srdce, některý diskuze by měly být přístupný až od osmnácti a po desáté večer
:mrgreen: . A některý vůbec :mrgreen: . A nejlíp by bylo dokládat k registraci potvrzení od psychiatra a IQ test :mrgreen: ale to by tu zase nebyla taková sranda.....

• Citovat
  • Upravit
31647
17.3.19 11:58
@Janli píše:
Když už tak hezky bájíš, tak ti uniklo, že každé adoptované dítě u nás musí před nástupem do školy o adopci vědět. A sociálka na to dohlíží. Takže storry dobrá, ale nesmyslná… :mrgreen:

Proč o tom musí před nástupem do školy vědět? Nebo teď to nějak nechápu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová