Adoptované, podobné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
17.3.19 12:00
@Nimie píše:
Proč o tom musí před nástupem do školy vědět? Nebo teď to nějak nechápu… :think:

Aby se předešlo tomu, že to dítěti řekne někdo cizí nevhodným způsobem a ono z toho mělo trauma.

• Citovat
  • Upravit
11923
17.3.19 12:01

variace na Luisu a Lotku :mrgreen: jinak rad, nikdy nestrkej rypák do něčeho, po čem ti nic není. Pak se ti nestane,že přes ten rypák dostaneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
17.3.19 12:04

@Nimie Máš to výše - aby se to dítě nedozvědělo od někoho cizího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31647
17.3.19 12:14
@Janli píše:
Aby se předešlo tomu, že to dítěti řekne někdo cizí nevhodným způsobem a ono z toho mělo trauma.

Spíš mi jde o to z čeho to vyplývá. To je nějaké nařízení? Nikdy jsem o tom neslyšela 8o měla jsem za to, že je to na rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
17.3.19 12:49

@bertoldina Ja jenže jste psala, že to je sociálka kontroluje, jestli to diteti rekli. Ze teda asi ne vzdy, nebot v nasem pripade to asi neprobehlo nebo nevím no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
17.3.19 12:56

ano, Iva, Lenka a Fernandez jsou sourozenci (:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
17.3.19 12:59
@Nimie píše:
Spíš mi jde o to z čeho to vyplývá. To je nějaké nařízení? Nikdy jsem o tom neslyšela 8o měla jsem za to, že je to na rodičích.

Ano,je to narizeni a ti adoptivni rodice jsou s nim seznameni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
17.3.19 14:25

@katintheBOx63 To jsem nepsala já:)
Já si ani nemyslím,že se to kontroluje. @Nimie Vyplývá to z občanského zákoníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.3.19 15:36
@Janli píše:
Tak ruku na srdce, některý diskuze by měly být přístupný až od osmnácti a po desáté večer :mrgreen: . A některý vůbec :mrgreen: . A nejlíp by bylo dokládat k registraci potvrzení od psychiatra a IQ test :mrgreen: ale to by tu zase nebyla taková sranda.....

To je taky pravda. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31647
17.3.19 17:14
@vokishka píše:
Ano,je to narizeni a ti adoptivni rodice jsou s nim seznameni.
@bertoldina píše:
@katintheBOx63 To jsem nepsala já:)
Já si ani nemyslím,že se to kontroluje. @Nimie Vyplývá to z občanského zákoníku.

Aha, díky za info :palec: já to brala spíš obecně, nejen adopci ve smyslu z dětského domova apod., ale buď v rámci rodiny nebo změna jen jednoho rodiče. A přišlo mi to dost zvláštní, málo kdo o tom roztrubuje, většinou to právě nikdo moc neví že třeba otec je nevlastní apod. tudíž ani moc není kdo by to dítěti řekl. Nicméně zajímavá informace, díky za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
17.3.19 18:40

@Nimie Nám vyučující na náhradní rodinnou péči vyprávěla, jak před mnoha lety zažila i to, že lidi měnili bydliště a práci, aby nikdo nezjistil, že mají adopče. Jenže na tohle jsme opravdu malá země a prý obvykle čím větší manévry, tím rychleji tam někoho ze „starého“ života potkali. Varianta říkat od začátku pravdu ve formě odpovídající věku dítěte je nejsnazší a nejméně stresující pro všechny.
U dětí žijících s nebiologickými rodiči z jiných důvodů to zákon neřeší. Jestli je to dobře nebo ne, těžko říct :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
17.3.19 20:38

ahoj, já jsem tedy sama adoptovana a na adoptivní mamku jsem podobná.. nikdo By to neřekl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
18.3.19 09:35
@bertoldina píše:
@katintheBOx63 A přesně takovým situacím to má zabránit. I kvůli tomu, že ten šok z takové informace, včetně toho „všichni ostatní to věděli“, může dost narušit vztah k adoptivním rodičům.
Jinak adopce a osvojení je totéž.
Po tom, co je dítě nezrušitelně osvojeno, jsou adoptivní rodiče vnímáni jako jakýkoliv jiní rodiče, není tam jiný rozdíl, jen ty geny. Proto nemá OSPOD žádný důvod k návštěvám.

přesně tak to je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová