Aerius a dithiaden při léčbě laryngitidy?

2368
10.6.24 11:11

Aerius a dithiaden při léčbě laryngitidy?

Dobrý den, dnes nám Dr diagnostikovala laryngitidu. Řekla mi že máme malému dávat 2× denně aerius a noc dithiaden (že má mít rozestup alespoň 2h) a dočetla jsem se u Maxe v lékárně že se to prý nedá kombinovat. Tak teď nevím jestli mu to mám dát nebo jak :nevim: nemáte náhodou některá zkušenost zda je to v pořádku? Děkuji za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
10.6.24 11:44

Já tenhle „koktejl“ dětem párkrát dávala při nějakých velkých nočních kaslech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
10.6.24 13:37

Mne doktorka říkala, že když budu chtít na noc dat dithiaden, tak nějaký jiný antihistaminika s rozestupem aspoň 4 hodin, ideálně i víc. U tehdy osmiletého dítěte. Snažili jsme se tomu vyhnout, je to dost driak. Ale jednou jsme ho dat museli, myslela jsem, jak to syna zkoli a bude spát jak zabitej, a ono nic. Kaslal dal, sice min, ale pořád dost a o spánku se mluvit taky nedalo… kdežto na mě to působí zas až moc, musela jsem si ho dat včera večer a ráno jsem málem nevstala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2368
10.6.24 15:42

@Midaku no já jsem se práve ani nikde nedocetla po kolika hodinách mu můžu dát ten aerius :nevim: že bych ho dala třeba v 7 ráno pak v 16h a ve 20h dithiaden vůbec nevím. Mám strach abych ho pak nepredavkovala nebo něco když je to obojí antihistaminikum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
10.6.24 17:14

Zcela bezpečné jsou až 4násobky běžných dávkování antihistaminik. Nebezpečí nehrozí, ale v případě akutní laryngitidy nemá zvyšování dávky antihistaminik vliv, používá se zejména u urputných chronických kopřivek.

Postrádám v doporučení kortikoid, který je hlavním léčebným nástrojem u laryngitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí