Agrese u ročního dítěte

Anonymní
5.4.20 09:14

Agrese u ročního dítěte

Ahoj, potřebuju názor. Mý holčičce je rok a poslední dobou mi dělá velkou starost to, že je taková agresivní. Když jí někdo chová, nebo si s ní hraje a je u ní, tak malá přileze a začne ho jednoduše plácat rukama do hlavy a obličeje. Že by někdy udělala nyny, což jí učim už dlouho, to nehrozí. To, že se občas vzteká, to mi přijde docela normální, ale dneska jsem jí vzala z ruky propisku, kterou neměla mít, a musela jí sáhnout do pusy, protože tam měla kus obalu, a ona dostala takovej vztek, že jsem jí to vzala, že když jsem se jí snažila ten obal vytáhnout z pusy, tak mě tak hrozně kousla, až jsem bolestí zaječela. Úplně přitom zrudla a když jsem skoro už křičela, at toho nechá, tak skousla ještě víc…No jako fakt to bolelo a v tom jejím pohledu jsem viděla takovou zlost, agresi…Tak ted přemýšlím, kde selhávám. Včera mě tak kousla do ucha, že tam mam dneska strup… :,( A já mám strach, jestli to nebude ještě horší třeba a co mama teda dělat. Ani já ani muž jsme takový nebyli, když jsem byli malí. Co byste dělali vy? Máte někdo stejnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
90
5.4.20 09:20

Ahoj, obcas mi tohle delal starsi, ten spis teda plácal mez aby kousal..No mozna me tady nekdo ukamenuje, ale proste dostal pres ruku a bylo..3 krat zkusil dostal a byl klid.Dala jsem mi dostatecne najevo ze tak to teda ne. U nas to pomohlo a od te doby to neudelal ani jednou..A je mu 4,5 roku..Co se tyka vztekani asi je to normalni obdobi, mladsi to u je taky rok dela to same, momentalne ho nic jineho ted nezajima nez rvani, vztekani, kdyz mu seberu vec co nema mit vzteka se taky..Ale teda nedela nic me a ani sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
5.4.20 09:33

Má mám 14ti měsíčního syna.taky to zkoušel jak kousnutí tak štípnutí. U štípnutí jsem dala přes ručku ( asi tady za to taky dostanu, ale fakt ho tu nebolelo). Můj se spíš vzteká, já hlavně neustupuji, nechám ho být. Čekám až přestane a nebo po chvíli odvedu pozornost. Určitě si chce hlídat, aby dítěti člověk tohle ale neukazoval. Třeba když se dítěti zaprdí na bříško tak to může opakovat jako to kousnutí, jestli chápeš. To stejné to plácnutí, to je podle mě problém, takže to nerada dělám, ale jak vytyčit ten mantinel jinak nevím. Syn dost vše chápe, řekla bych, že je celkem velká osobnost. Takže se fakt už teď dost snažím vychovávat a ne vše dovolit. Ale je to teda za cenu dlouhých vztekacích scén. Nechci hned odvést pozornost, aby přestal. Chci aby pochopil, že ne je ne. Po takových scénách až se hodí do klidu se vždy pomazlime a snažím se vysvětlit, že tohle se nedělá ( je malý nevím do jaké míry to vysvětlení chápe). Když zlobí tak se nikdy nesměji, mračím se a mluvím vážně. Ono to vždy přejde, jsou to taková období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
5.4.20 09:34

Zkouší co to s vámi udělá. Komunikuje, snaží se o interakci, o legraci. Ona neví, že kousnout je špatné a pohladit je dobré, na vás je ji to naučit, ale je to běh na dlouhou trať, u takových děti nefunguje, že jí jednou ukážeš a už to umí. Prostě za plácnutí chytnout ruku a říct NE, udělej „malá malá“ nebo ukázat co může místo bití. Když ji pleskneš přes ruku, těžko pochopí, že ty pleskat můžeš a ona ne. :nevim: Že jste takoví byli nebo nebyli s mužem je nesmysl, těžko si to někdo pamatuje, že jste někoho párkrát jako mimina plácli. Neberte to tak vážně, opravdu z vaší holčičky agresivní zločinec nevyroste, když zkusí v roce párkrát rukou plácnout. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13278
5.4.20 09:47

Malé děti toto někdy dělají. Řešením je, že jim to neprojde, málokdy tedy stačí říkat enbo křičet, že to bolí.
takhle malému dítěti musíš dát důrazně a jednoduchým způsobem najevo, že jim to neprojde a neprošlo.
Jak, to záleží na situaci. Když někoho plácli, tak se okamžitěodcházelo pryč a s ůrazným „Ne, to nesmíš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí