Koupit Dolce Gusto nebo Tassimo?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A já jsem ráda i za DG, které máme doma a chutná mi i latté z umělého mléka
… a navíc nebrblám, jelikož kávovar jsme dostali jako dárek… tak proč si někoupit i kapsle za 130,–… a když je hluboko do kapsy, tak kafe nepiju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám zkušenost s Tassimem i DG tassimmo slo za mesic z domu, kafe nam nechutnalo hodilo se jen latte, DG chutove mnohem lepsi ani mi nevadi ze u nekterych kavovarù se musi kafčo dělat ručně mě vyhovuje že si mužu každy den nastavit jinou intenzitu kavy a nebo množstvi mléka, velky výběr kapslí, super cena na netu i za 59kč u nas vede rozhodně DOLCE..:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuc Ja myslim, ze nacepovat horkou vodu bude umet i ten malicky a potazmo jakykoliv… protoze jak jinak bys chtela odvapnit kavovar nez tim, ze ho projedes horkou vodou… s nejakou kyselinou, odvaponovacem. Taky po vice dnech nepouzivani vyrobce doporucuje nejdriv nacepovat dva hrnky horke vody a az potom dat kapsli a delat kafe. Takze natocit horkou vodu musi umet podle me kazdy kapslovy kavovar…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice už je forum staršího data, ale třeba tohle někomu pomůže. DG jsme měli cca 5 let, se vší spokojeností. Pak jsme vyměňovali filtr (kvůli tvrdé vodě se asi poničil), a kávovar pak už nefungoval. Rozhodovali jsme se tedy, zda koupit znovu DG nebo Tassimo. Nakonec jsme se rozhodli pro Tassimo, nalákalo nás, že nemusíte přístroj hlídat (vypne vodu sám), že kapsle zůstanou suché, nesušené mléko v kapslích. Ovšem ihned po zakoupení a vyzkoušení (latté + café au lait) jsme byli velmi zklamaní. Chuť naprosto nesrovnatelná. Latté pitelné bylo, ovšem v porovnání s DG nebyla chuť tak krémová, přišlo mi, že necítím chuť kávy, naopak mléko mělo i strašně zvláštní pach. Co se týče café au lait, které je z kávovaru DG vynikájící, lehce nahořklé, s krémovou chutí, tak tam byl rozdíl markantní. Nejenom, že objem vody, který ze sebe Tassimo dostal, narozdíl od latté, naprosto neodpovídal uvedeným ml, ale hlavně uvařil naprosto nepitelnou břečku. Obarvená voda bez špetky chuti. Zkoušeli jsme i druhý pokus, mezitím uvařili latté, jestli není chyba na naší straně. Nebyla. Každopádně café au lait v tomto podání opravdu ne. Pokud někdo Tassimo vlastní a au lait někdo pil, byla bych zvědavá na reakce i někoho jiného. V případě latté uznávám, že to, že nám tolik nechutnalo, bylo asi způsobené tím, že jsme léta zvyklí na DG. Každopádně jsme se hned po tom vydali kávovar vrátit a vyměnili za nové DG. Myslím, že opravdu má ten tlak nějaký svůj vliv. A ačkoliv si šálek musím hlídat, aby nepřetekl, konečně si zase pochutnám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyzkoušela jsem na delší dobu oboje a za mě chuťově Tassimo
s Dolce Gustem se to nedá srovnávat, jsou to dreky z prášku a kafe stojí za prd, navíc ta plastová chuť se nedá přetrpět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame tassimo a za me uplne v pohode. Nemam ale srovnani s jinym. Pouzivam kapsle na cokoladu a latte a chutna nam oboji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisi666 ja jsem spokojena s DG mame ho cca 3 roky, funkci plni skvele a kafe je vinikajici.
nejradeji si delam horkou cokoladu, cortado a manzel latte. Kafe je fakt vyborny. Ale s Tassimem nemam zkusenost, takze uplne srovnat nemuzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My se DG zbavili a pořídili si klasický pressovač od DeLonghi…DG nám sice chutnalo, ale cenově se to nevyplácí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme oboje, teď máme Nespresso a už bych se nevrátila ani k DG ani k Tassimu - Nespresso je prostě o 3 třídy výše. Jinak z těch 2 mi lepší přišlo tassimo - určitě lepší mléko i káva jako taková. Dělat kapucino ale vyšlo strašně draho, proto jsme si raděj koupili napěnovač mléka a kupovali jak kafové kapsle. Pokud jde ale někomu o skvělou kávu bez práce tak za mě Nespresso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Holky chci se zeptat jak je to s kapslema…Do obou? Jsou nějaké i bez cukru? A které má na výběr z více chutí? Moc se mi nechce dávat dvě kapsle na jednu kávu…Nebo se tam musí dát vždy jedna kapsle navíc ve které je mléko???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame Dolce gusto uz 10let. Kapsle kupujem jen v akci. Na mleckne kavy typu latte, cappuccino apod jsou 2 kapsle. Rovnou jsou pul na pul v krabici. Na espresso, lungo, ristretto apod je 1 kapsle. Existuji verze bez cukru, vanilkove, karamelove… Mrknete na jejich stranky. Ledovou kavu si napr. delam, ze do studeneho mleka a zmrzliny nastudeno pustim Cortado. Takze jednokapslova verze. Obcas vahame, ze bychom si poridili nejaky lepsi kavovar bezkapslovy. Ale na ty nase 2kafe denne, nam Dolce staci. Je to rychlovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím jsou do Dolce Gusto kapsle na kávu bez cukru? Ale myslím neorig. kapsle třeba ty z Alberta? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit