Jak je to s platem a přesčasy v Aholdu? (Albert)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neznám nikoho, komu by v Albertu proplatili přesčas. Ale třeba jen neznám ty správné.
Já to řeknu takhle. Ty podmínky, které tam máš, jsou v tomto marketu běžné.
Vždycky se najde nějaký idiot, který si musí dělat dobře tím, že říká, že on to vydrží, tak si máš zvyknout.
Zeptala bych se, co to má znamenat. Bez přestávky je to bezpečnostní riziko i pro tebe kvůli pracovnímu úrazu.
A pokud nikdo nesjedná nápravu, dala bych výpověď s tím, že není dodržována bezpečnost práce- písemně.
A oznámila bych to na inspektorát práce, oni jim to asi nedokážou, ale je to v podstatě povinnost.
A nebuď za vola, tyto trpitelky jsou většinou přiblblé ženské, které si musí svoji cenu dokazovat tím, že někomu dělají vola, a pak se po někom vozí, že to nedělá taky. To je celé jejich hrdinství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s Tak tak, je nárok na přestávku tak ji chci, nedostanu, stěžuji si. Taky jsem pracovala v obchodě, dřela, ale na druhou stranu, na záchod jsem si došla jak jsem potřebovala (samozřejmě nenechám lidi samotné na pokladně) a přestávku jsme si taky domluvili. Chce to pohrozit inspektorátem práce, ono to půjde. Ty přesčasy nevím, myslím, že se platí až nad klasickou týdenní dobu, ale pokud neproplatí odpracované hodiny, zase se optám, proč tam mám tolik hodin, když mám mít tolik. Když to nepomůže dám to písemně a když ani to ne dám to výš.
Jinak neteř taky pracuje v alberu na těch 30 hodin, 2 měsíce měla dohodu a taky to byl mazec, ta jejich účetní ji tvrdila, že na DPP může mít více než 10000,– - to je sice pravda, ale nevyplatí se jí to, když je na rodičáku, nemusí platit soc. a zdravotní a i daň vyjde nulová. Ale když to přesáhne byť o korunu, tak má třeba o 1000 méně… No nepochopila účetní, pochopil vedoucí a roplánoval směny jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s no, na otázku ako je to možné, že nie je prestávka aj keď ju nemám platenú, teda pol hodina zdarma bolo povedané, že to je úsek kde to proste nejde. Keby je tam aspoň možnosť si občas na dve tri min sadnúť, bolo by fajn, ale nemáš kde. A sledujú či náhodou nečinne nestojím. Při zaškolování mi bolo povedané, že musím stále niečo robiť, aby som len tak nečinne nestala lebo budú problémy… Príde mi to ako otrocina… Som zvedavá na tie nadčasy čo a ako a aký bude plat. Ale od nikoho som nepočula, že by preplatili to čo je tám človek navyše… No ak to bude veľmi zle, samozrejmee pohľadam inú prácu… Zodriet sa z kože za 6000 nedám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na tu dohodu měla těch 10000 myslím, že 70 na hodinu a teď na smlouvu má napsáno 80 na hodinu a teda uvidí na smlouvu je od února.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aledud na tých 30hodin 10tisic ale s tým, že za ňu neodvadzali nič…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi špatně pocitam, ale 30h týdne není poloviční úvazek, ne?
Nemáš náhodou Dohodu o provedení činnosti?
Mimochodem, já mám na nemocenské více peněz nez kamarádka v Albertu na plnej úvazek. (Jsem zdr. sestra).
A 80/hod? Nenajdeš si lepší job?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptej se ještě jednou, v kapse měj něco, kde si nahraješ odpověď(nejprve vyzkoušej, zda to funguje přes látku).
Dle zákoníku je to jako důkaz v pracovním procesu přístupné, i když to zaměstnavatel neví.
A normálně to pak dej na ten inspektorát.
Jinak pokud jde o těch 30 hodin. Já mám dojem, že Albert prostě vymyslel další trik, jak někoho zneužít.
Menší úvazek, menší plat, ve skutečnosti jsi tam jak na celý a dost možná skoro zadarmo.
Výhodné. Pro ně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angie1988 píše:
@aledud na tých 30hodin 10tisic ale s tým, že za ňu neodvadzali nič…?
Ne na tu dohudu měla 141 hodin za měsíc (70*141 tj. 9.870 Kč).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď od února to má taky na 120 hod měsíčně, ale tam už bodu odvody a tak, to záleží a kolik hodin bude navíc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem na pohovoru před měsícem a nabízeli mi 65 Kč čistého na hodinu u DPP. S díky jsem odmítla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katuskka píše:
Byla jsem na pohovoru před měsícem a nabízeli mi 65 Kč čistého na hodinu u DPP. S díky jsem odmítla
To už je pod minimálku, taky takové brigády nacházím… I za 60 kč na hodinu s tím, že je povinností 3 zadn*ce
- Citovat
- Upravit
Já dělala v Albertu před 6 lety (pult), dpč, měla jsem 57,5 na hodinu.
Nikdy jsem tam nebyla přesčas. Vždy mi proplatili, co měli
. Chovali se ke mě slušně. Vždy jsem si mohla dojít na wc, kdykoliv jsem potřebovala. To samé se svačinou, dělala jsem 12 hodinové směny (1 hodina pauza). Jenže tenkrát nás tam bylo denně za pultem 4-5 (2-3 krájely a ostatní obsluhovaly), co vidím dneska, tak je tam většinou ženská sama (pouze občas 2).
- Citovat
- Upravit
Jo jenze to jeste meli lidi.. ted si lidi najdou lepsi praci za vic penez.. u nas dava penny 16300 nastup - brno venkov.. byl jsem v jeseniku v penny, fronta 10 lidi u pokladny a pani rika-ja se omlouvam, my jsme tu jen 3! na celou prodejnu, vedouci a 2 pokladni.. mazec co.. vedouci doplnovala zbozi, jedna prodavacka doplnovala pecivo a druha markovala.. fakt mazec.. hnus co se to deje.. Lidl v brne nabizi 20 000 hrubeho nastup, mrkni na jejich stranky.. v albertu bych za ty penize proste nedelal, to radsi na UP.. lidi by ze sebe nemeli delat blbce, pak tu muzeme brecet, ze v nemecku maj minimalku 35000, kdyz v CR jsou lidi, kteri jsou ochotni za 30hodin/tyden brat 10 000 a jeste si nechaj kalet na hlavu.. je to kaZdeho volba co a kde a za kolik bude delat… byt tebou, zakladatelko, podivam se po lepsi praci a albertu udelam papapapapapa.. at si to tam dela jinej zoufalec.. jako v dnesni dobe delat za 14000 hrubyho na plny uvazek.. lidi, proberte se..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit