Akční prarodiče

Anonymní
3.5.15 17:29

Akční prarodiče

Zdravím všechny rodiče a prarodiče :P. Můj problém spočívá v tom, že bydlíme s rodiči v jednom domě a máme děti (3r, 1r), které neustále vyžadují prarodiče a naopak, ovšem ta výchova je úplně jinde..starší u nich pochytal několik sprostých slov, chodí tam rád, ale pak neposlouchá nás a štve mě to. Kolikrát řeknu staršímu NE a vzápětí je mu to dovoleno prarodiči, všude s nimi chce :-O. Pořád volají děti za nimi a já mám nervy. Vracejí se rozpustilí a já nemám to srdce to utnout, zákaz sprostých slov uz proběhl, ale žádná změna :,(. Druzí prarodiče zase děti neustále chtějí na víkendy a rozmazlují je, takže já už bych se nejradši odstěhovala do ciziny :,(. Kolikrát si tady stěžujete na nedostatek zájmu ze strany prarodičů, ale co dělat, když chceme jejich zájem trošku omezit? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
3.5.15 17:38

Moje dcera 3 roky, se s žádnýma prarodiči nestýká a někdy z ní rostu, jak je rozežraná a drzá…sprosté slova pochytila nevím kde no hrůza…takže buď v klidu ono i když je dítě furt jen s rodiči, tak není na 100% hodné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
3.5.15 17:39

Jedině to utnout, ale když na to nemáš srdce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.5.15 17:41
@Anonymní píše:
Zdravím všechny rodiče a prarodiče :P. Můj problém spočívá v tom, že bydlíme s rodiči v jednom domě a máme děti (3r, 1r), které neustále vyžadují prarodiče a naopak, ovšem ta výchova je úplně jinde..starší u nich pochytal několik sprostých slov, chodí tam rád, ale pak neposlouchá nás a štve mě to. Kolikrát řeknu staršímu NE a vzápětí je mu to dovoleno prarodiči, všude s nimi chce :-O. Pořád volají děti za nimi a já mám nervy. Vracejí se rozpustilí a já nemám to srdce to utnout, zákaz sprostých slov uz proběhl, ale žádná změna :,(. Druzí prarodiče zase děti neustále chtějí na víkendy a rozmazlují je, takže já už bych se nejradši odstěhovala do ciziny :,(. Kolikrát si tady stěžujete na nedostatek zájmu ze strany prarodičů, ale co dělat, když chceme jejich zájem trošku omezit? :mrgreen:

Hm :think: Pořiďte si třetí. To je zaměstná :lol:
A nebo čtvrté a děti rovnoměrně distribuujte mezi prarodiče.

Jinak poradit vážně asi neumím :think: Když s nimi bydlíš, těžko jim zakážeš, aby se stýkali. Můžeš se konejšit tím, že děti budou mít hezké vzpomínky na dětství. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
3.5.15 17:44

Děti se mi taky od prababičky vracejí drzé, rozpustilé - babička razí heslo : Oni jsou hodní, když dělám, co chtějí :-)..ze začátku mě to štvalo, ale pak jsem si uvědomila, jak je jim tam krásně. Já tam jezdila vždy ráda a jezdím do teď…Oni se pak většinou doma zlepší, i kdžy to trvá pár dní, ale už ví, že maminka vše nedovolí :-)… akorát já s prarodiči ani s praprarodiči nežiji v jednom domě :nevim: ale asi bych styk úplně nezakazovala… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.15 17:49

@Bábrdl :mrgreen: tak to si mě rozesmála a tou distribucí dětí, to je rada nad zlato :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.15 17:53

@LenkaR1989 Jenže já vím odkud vítr vane… :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.15 17:58

@Elisenika Já se s tím asi jen tak nesmířím :,(

• Citovat
  • Upravit
3.5.15 18:04
@Bábrdl píše:Můžeš se konejšit tím, že děti budou mít hezké vzpomínky na dětství. :think:

S tím musím souhlasit :) my to takto měli doma také a byli jsme dědovi neustále za zadkem, dětství hezké a dodnes mě občas napadne co by tomu a onomu řekl děda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.5.15 18:17

A promluvila sis s prarodiči? nastavila pravidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
3.5.15 18:17

To není až tak o výchově dítěte, jako o výchově prarodičů, a podle mých zkušeností je odnaučit cokoliv dospělého tisíckrát těžší, než naučit cokoliv malé dítě. Takže bych si to být tebou ulehčila, nezakazovala nikomu nic, ovšem za předpokladu, že děti budou dodržovat jistá pravidla - nemluvit sprostě před tebou ani před cizími, u babi s dědou ať si dělají, co chtějí, ale doma se poslouchá máma atd. Na toho ročního to možná až takový vliv mít nebude, ale ten tříletý se rychle naučí, že doma musí fungovat jinak než u nich.
Na druhou stranu je to ale třeba děcku vynahradit někde jinde - rituál, který je jenom váš, provozovat s ním činnost, kterou má rádo a kterou s ním nikdo jiný nedělá apod, abys neskončila jako ta zlá, která něco vyžaduje, a oni jako ti hodní, u kterých se nemusí nic,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
4.5.15 07:03
@Anonymní píše:
Zdravím všechny rodiče a prarodiče :P. Můj problém spočívá v tom, že bydlíme s rodiči v jednom domě a máme děti (3r, 1r), které neustále vyžadují prarodiče a naopak, ovšem ta výchova je úplně jinde..starší u nich pochytal několik sprostých slov, chodí tam rád, ale pak neposlouchá nás a štve mě to. Kolikrát řeknu staršímu NE a vzápětí je mu to dovoleno prarodiči, všude s nimi chce :-O. Pořád volají děti za nimi a já mám nervy. Vracejí se rozpustilí a já nemám to srdce to utnout, zákaz sprostých slov uz proběhl, ale žádná změna :,(. Druzí prarodiče zase děti neustále chtějí na víkendy a rozmazlují je, takže já už bych se nejradši odstěhovala do ciziny :,(. Kolikrát si tady stěžujete na nedostatek zájmu ze strany prarodičů, ale co dělat, když chceme jejich zájem trošku omezit? :mrgreen:

Uf, co poradit, sedla bych si s nimi a naprosto vážně si promluvila a to stylem, buď mě budete respektovat, naše pravidla a nebo vám děti nebudeme dávat. Pro dítě musíš být první autoritou ty, jinak Ti jednou těžce přeroste přes hlavu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.19 16:50
@Anonymní píše:

My se odstěhovali po 3 letech těchto šílenosti a manipulace do zahraničí. A ještě tu má manžel víc peněz i já. A řeknu synovi je 6 a v tomto věku není lehké děti předělat tzv. Půjde to ale je to náročné na city tzv. Já bych brala nohy na ramena. A pokud manžel nechce, tak bych řekla buď já a naše děti nebo tvý rodiče. Ono je hezký bydlet za pár šupů, ale za jakou cenu. A to jsem neřekla nic o sobě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.19 16:52

Nejvíc by mě vadilo, že musím být na děti hnusná kvůli nim. Protože nerespektují staří tebe a děti to vidí.

• Citovat
  • Upravit
1935
25.4.19 17:05
@Anonymní píše:

Co chceš řešit.

Jste jedni z těch, kterým Vám soužití s rodiči neklape.

Odstěhujte se (a určitě nemusíte ani do ciziny) a žijte si po svém. Jinak to nevyřešíte. Ale to ty nejspíš už dávno víš. Takže zapoj manžela/přítele a začněte. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová