Akné u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
771
21.2.13 11:47

"Akné" u miminka?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti. Mám čtyřměsíčního chlapečka, poslední týdny nás trápí velké množství červených pupínku na obličeji. Pupinky jsou malinké, jednotlivé, červené, některé z nich končí hnisavou špičkou, vypadá to opravdu jako akné u dospívajících. Malý je má kolem pusy, na bradě, na tvářích. Doma v teple je má hodně, když přijde z venku, nebo ráno po probuzení jich má méně. Ale má je pořád, jak se nějaký zahojí, hned vyskočí nový pupínek, teď už má ten ksichtík skoro celý obsypaný. Zkoušela jsem všechno možné, odvar z heřmánku, odvar z řepíku, namazat sudocremem, zkusila jsem i imazolem a nic nepomáhá. Doktorka mi poradila ten odvar z repíku, ale jinak nic. Miminko je plně kojené, myslím že čistotu kolem něj taky udržuji :mrgreen:, nevím čím to může být. Pro mě je důležité, aby byl Vilém zdravý a spokojený, ale začínají mě štvát pohledy ostatních jak to moje dítě vypadá, ach jo. Děkuju za radu, popř. zkušenosti Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
21.2.13 12:16
@IvaMod píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti. Mám čtyřměsíčního chlapečka, poslední týdny nás trápí velké množství červených pupínku na obličeji. Pupinky jsou malinké, jednotlivé, červené, některé z nich končí hnisavou špičkou, vypadá to opravdu jako akné u dospívajících. Malý je má kolem pusy, na bradě, na tvářích. Doma v teple je má hodně, když přijde z venku, nebo ráno po probuzení jich má méně. Ale má je pořád, jak se nějaký zahojí, hned vyskočí nový pupínek, teď už má ten ksichtík skoro celý obsypaný. Zkoušela jsem všechno možné, odvar z heřmánku, odvar z řepíku, namazat sudocremem, zkusila jsem i imazolem a nic nepomáhá. Doktorka mi poradila ten odvar z repíku, ale jinak nic. Miminko je plně kojené, myslím že čistotu kolem něj taky udržuji :mrgreen:, nevím čím to může být. Pro mě je důležité, aby byl Vilém zdravý a spokojený, ale začínají mě štvát pohledy ostatních jak to moje dítě vypadá, ach jo. Děkuju za radu, popř. zkušenosti Iva

Zajdi si jednoznačně ke kožní. Starší syn dostal ekzém, když měl 6 týdnů, taky takové pupínky, prostě jak akné. PEdiatrička mávla rukou, doporučila mazat odvarem z heřmánku, černého čaje. Stav se zhoršoval a zhoršoval, přesně jak píšeš, venku se to dalo, ale když se přišlo domů, děs. Malý vypadal příšerně. Pak jsem zašla ke kožní, bohužel už to měl v takovém stádiu, že dostal kortikoidy, ale namazala jsem 1× denně tři dny a ekzém zmizel.pak jsem ještě mazala lipobazi a od té doby je klid a malý má plet, kterou mu tiše závidím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.2.13 12:17

Ahojky, můj malý to měl taky ale asi 3 týdny po porodu, byla jsem uplně zoufalá tak jsem na to patlala všechno možný…ale dr. mi řekla, že ho mám koupat jen ve vodě a nepoužívat kosmetiku, v 6 ti týdnech jsem přišla o mléko a začla dávat UM, tak mu to pak začlo mizet, myslim že se mu to ztratí za pár týdnů, říká se tomu novorozenecké akné no ale vy ho máte asi později, prý je to hormony z mateřského mléka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihl. Pupyk
21.2.13 13:06

Tak z hormonu z MM to urcite neni, mala ma 4 tydny a ma to taky a MM si ani necucla, jsme od porodu na UM.
Ja teda zatim mazu sudocreamem, uvidime, mame to asi ctvrty den…

• Citovat
  • Upravit
nepr.Lamicka
21.2.13 13:24

U malickych deti se muze jednat o novorozenecke akne - nemusi to byt z MM - telo ditete se cisti i od hormonu, ktere se k diteti dostaly behem tehotenstvi.

U 4M ditete bych radsi zasla k doktorce.

• Citovat
  • Upravit
771
26.2.13 08:18

Ahoj, děkuju moc za rady. Včera jsem byla s malým na čtyměsíční kontrole, paní doktorka akné jen přešla, že jde o kosmetickou záležitost, mám natírat řepíkem a pupínky časem zmizí. Když jsem ji prosila o nějakou účinnou mastičku, vysvětlila mi, že kvůli vzhledu nebude cpát dítě kortikoidy, že pupínky mu ve vývoji nevadí :(. Takže jsem ještě za matku, co ji záleží jen na vzhledu dítěte :zed:. Ale malý to má pořád hrozné, tak se zkusím objednat na rovnou na kožní a uvidíme co řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí