Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte dievcata,
vcera som sa dozvedela, ze nase prve IUI nedopadlo dobre a proto prosim o vasu radu, co dalej… Ja totiz neviem, co je najlepsie.
Aby som vas uviedla do obrazu. Uz rok beriem lieky na zvyseny prolaktin, manzel ma kolisave vysledky SPG. Ale neboli zase az take zle… Ale normal dosiahli asi len 2× zo 4 SPG.
Lekar navrhol IUI, tak sme na to pristali. Ako viete, tak IUI neprinieslo zelany vysledok.
Teraz riesim dilemu, ze ako dalej? K comu sa mam priklonit?
Mam dat este jednu sancu IUI bez podavania stimulacnych latok?
Mam si v ramci toho dat hned spravit imunilogicke vysetrenie zo sterov?
Mam si dat spravit rontgen na priechodnost vajcovodov?
Mam ist rovno na laparoskopiu?(podozrenie na endiometriozu a mozne zrasty po operacii)
Ake su vase skusenosti? Prosim, poradte!!
Jahodka
Ahoj jahůdko,
nepíšeš, zda jsi měla IUI se stimulací, nebo v nativním cyklu.
Já jsem teď měla první IUI bez stimulace a nepovedlo se. Hned další cyklus (nyní) stimuluju na druhou IUI.
Záleží na tom, jaké máš důvody neplodnosti, jak dlouho se snažíš…
U mne je jen jeden vejcovod po mimoděložním, absolvovala jsem hsg - rentgen dělohy a průchodnosti vejcovodu. Děloha má sice trochu patvar, ale vejcovod je průchodný, spermiogram super.
Doporučuju ti ten rentgen, nebo lapárku, ať víš, zda je druhá IUI s nějakou šancí - ať už stimulovaná, nebo ne. Výsledek víš hned a nemusíš plýtvat časem na IUI, pokud by to průchodné nebylo.
Pajdule od Matýsků
Můj gynekolog říkal, že inseminace má úspěšnost tak 10%, že on ji provádí 3 až 5 krát před IVF a já hned na poprvé otěhotněla. Měla jsem ale už za sebou všechna vyšetření kromě imunologie (na tu se čeká minimálně tři měsíce), výsledky nevylučovaly možnost přirozeného oplodnění, manželův SPG byl v pořádku.
Každopádně bych IUI zkusila vícekrát (je to jednoduché, pro tebe to nepředstsavuje žádnou extra zátěž a i když to pojišťovna neplatí nestojí to majlant - my platili 1000 Kč).
Přeju hodně štěstí.
BÁRA
Ahojte dievcata,
mala som to bez stimulacie, na ovulaciu mi pichli Choragon a po IUI som brala utrogestan.
Mna stalo IUI tiez len 1000 SKK. Co sa tyka liekov na stimulaciu atd. tak tie mi poistovna preplati, iba ak absolvujem laparoskopiu.
Nie je mi jasne, preco, ked si lekar nie je 100% isty, ze nemam endometriozu a nevie ci mam priechodne vajcovody, preco ma dal na IUI. Tak preto by som chcela hned dalsi este jedno IUI, ze co druha strana.
Co prepanakrala trva 3 mesiace na imunologickom vysetreni? Zda sa mi to pomerne moc dlha doba…
Jahodka
Jahůdko píšeš, že co druhá strana…
Ptala jsem se doktora a prý se vaječníky nestřídají 1× levý a 1× pravý. Je to různé - 3× pravý, pak 2× levý a tak nějak podobně. Taky jsem si to myslela, kvůli jednomu vejcovodu, co mi zbyl.
Pajdule
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď