Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, kolik je asi, prosím, doplatek na Puregon 600iu?
Evko, mám taky 600UI Puregonu Pe, zatím mi ho půjčili a až mi pojišťovna schválí recept, budu doplácet a vrátím jim to, Kolik? Říkali 3.800Kč, já doufám, že se snad sekli
. Snad bych to měla zítra vědět, jedu do centra, tak ti dám vědět.
Pajdule
Koukala jsem ještě na ordinace.cz , kde jsou doplatky léků a tam jsem z toho taky jelen. Je tam tedy Puregon roztok, ne Puregon Pen. Mrkni na to a nespadni
.
Pajdule
Evko, tak to máš za hubičku
, já to ještě nevím, při poslední návštěvě ještě nebylo od pojišťovny vyjádření. Dostala jsem půjčenou další dávku 300IU. Celkem tedy budu doplácet na 3×300IU, na krabičce je cena doplatku kolem 600,– na balení. No ale ještě pero - tam cena není. Snad mě to neporazí
, budu to vědět 25.4., kdy tam jedu (od zítra znovu píchám).
Pajdule
Ahojky, tak ja si mam vyzvednout Puregon Pen pristi mesic v Pronatalu a budu pry doplacet 2000,–
Nevim, ale kolik jednotek by to melo byt, ale davka na jeden cyklus. To je dost hruza. A hlavne nechapu, ze to budu platit primo v Pronatalu a ne v lekarne. Nevite nekdo cim to je?
Diky
Evko , diky , ale stejne se v tom moc nevyznam. Zkusim se jich v Pronatalu na to zeptat a nebudu delat hloupou
Kdyz jde o tolik penez.
Take drzim palecky
.
Mohla bys mi potom napsat, jestli ti neni po tech injekcich spatne nebo nejake jine potize. Abych se psychicky na to pripravila
Beru ted totiz Metformin a je mi po nem hrozne. Diky
Ahojky Evko,
s tim Clomhexalem jsi to mela tedy vesele
Jak jsem psala beru Glucophage-Metformin a protoze to ovlivnuje hladinu cukru v tele, tak to se mnou dela psi kusy
Ted uz je to lepsi, ale az po 14 dnech. Jinak je mi porad na zvraceni a na omdleni. Taky mi uplne zmizely chute v ustech, takze nejsem schopna dochucovat jidla pro manzilka.
No tak je alespon doma veselo ![]()
Ja mam ten Puregon brat jako stimulaci k prvni IUI. Bude to nejdrive asi mensi davka, protoze s PCO se musi pomalu stimulovat, protoze je riziko hyperstimulace. Ty uz jsi IUI prosla? Jak to probiha?
Hezky den
To jsem rada, ze ti to vyslo.
Ja vlastne budu stastna, kdyz mi nahodi ovulaci. A kdyz bude ta, tak uz to bude vsechno vypadat lip.
tak se mej zatim moc hezky
Tak já budu zítra doplácet cca 3.200,– na 1500IU Puregon Pen. Pojišťovna schválí na jeden stimulovaný pokus těch 1500jednotek a přestože já jich spotřebovala ani ne polovinu a to ještě na dva cykly celkem, musím si dané množství 1500IU odebrat a doplatit. Prý ho pak mám přes net třeba prodat, kdyby se zadařilo, nebo použít na další cyklus. Takhle pojišťovny šetří
Vzhledem k ceně, kterou mi pojišťovna doplatí (cca kolem 15.000,–) jen kroutím hlavou.
A stimulace na IUI u mne je s Puregonem docela rychlá, jsem dnes 10DC, mám dva folikuly 20 a 25mm a zítra bude IUI, tj. 11DC.
Pajdule