Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem
.Potřebuji poradit.Je možné,aby 12měsíční dítě mělo alegickou rýmu?Včera a předevčírem jsem byla s malým na zahradě a včera k večeru se mu spustila děsná rýma..prozatím převážně vodnatá.V noci měla trochu hlenovitou.Musím odsávat tak každých deset minut.Nejsem si jistá,zda se nenastydl nebo nemá alergii.Lezl po trávě a zkoumal
sedmikrásky a pampelišky.Jinak já jsem také alergik,ale jen občasný.Už léta neberu nic.Pouze jako malá jsem chodila na injekce.Děkuji za radu
.
To může být klidně obyčejná rýma - třeba trošku prochladl nebo cokoli. Moje děti taky obě smrkají, v tomhle počasí se to snadno chytne - zapotí se na sluníčku, pak foukne vítr a je to.
Z jedné rýmy bych na alergii hned neusuzovala.
tak já toto řeším dnes taky, přesně jak popisuješ. Byli jsme venku a oči jak rak červené nos červený, jak si psala ty rýma vodnatá, večer hustá, v nosi 3 jsme vysávali, ale ráno to bylo lepší, šla jsem s ním na nákup a znovu.. dnes jsme nikam nešli a je to lepší.. Může to být náchlad, taky to řeším,tak uvidím. Jedem odpoledne ven, tak uvidíme ![]()
Mám se obávat alergické rýmy???
Minulý úterý nám začala rýma,léčila jsem klasickým způsobme,odsávání a kapky.V neděli už to bylo docela v pohodě,vylezli jsme ven a spustila se znova máme ji doteď a vůbec se to nelepší,teče mu vodová.¨Přijde mi že má pořád ucpaný nos.
Vždycky když měl normální rýmu,tak jsem jí měla do 3 dnů taky a teď nic.Nechci dělat závěry z jedné rýmy,ale přijde mi že má příznaky alergické rýmy.
Taky jsem to minulý týden řešila, místo nosu měl vodovod, jak pořád tekla vodnatá rýma. Po třech dnech už hustá, smrkal teda mnohem déle než obvykle a šílené množství
, ale po týdnu to přešlo. Taky jsem měla podezření na alergii (teklo mu i z očí a nasucho kašlal), ale protože se to uklidnilo, tak mi přijde, že to byla jenom pořádná obyčejná rýma. Kdyby byl na něco alergický, tak by to asi úplně a po týdnu neustoupilo (když nepředpokládám, že něco kvete přesně týden
Takže z jedné rýmy bych už taky neusuzovala.