alergie a mlíčko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47
7.1.04 18:50

alergie a mlíčko

Ahoj,

píšu za kamarádku, která má tyto 2 problémy:

taťka je alergik, miminko se nepodařilo rozkojit a tak baští umělé mlíčko a to Beba - hypoalergení. Nyní je mimískovi půl roku a půl :o) a mamča neví, jestli je potřeba pořád radši dávat hypoal.mlíčko a jak dlouho nebo jestli to nejhorší už zahnali a můžou dávat nějaký normální mlíčko (a levnější) nebo jak.

Taky se malý udělaly po tělíčku takový místečka, kde má drsnou, hrubou kůžičku. Doktorka řekla, že to je přesušený a dala jí na to mastičku, ale takovou normální, kterou dává každýmu na mazaní, mě to přijde jako blbost, tyhlety místečka mohou být taky plíseň nebo exém, ne? Může to mít z vody nebo jako reakci na nějaké jídlo? Mému manželovi se to dělá evidentně z vody, když jsme na horách, suchá místa zmizí.

Holčině, ale prý dali na pití Kubíka … .

Nevíte někdo?

děkujeme

Lenka - Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3596
8.1.04 00:18

alergie a mlíčko

Ahoj holky,

já i manžel jsme alergici, ale naštěstí Kajku stále kojím (je jí 10 měsíců). Alergie se bojím děsně, tak do kaší a ostatních jídel používá hypoalergenní mlíčko. Myslím si, že je potřeba ho dávat dál. Je potřeba dávat pozor na veškeré příkrmy. Se zeleninou opatrně, vždy vyzkoušet jen jeden druh a počkat 3 dny, co to udělá. To samé platí i o ovoci. Alergickou reakci by neměly vyvolávat jablka, hrušky, banány, borůvky. Nebezpečné jsou naopak jahody, citrusy, možná i broske i meruňky, je to potřeba to všechno opatrně zkoušet. Taky bych byla opatrná s lepkem a nekysanými mléčnými výrobky. V žádném případě by mimčo nemělo aspoň do 1 roku dostat vaječný bílek.

S tou drsnou kůží, to může býk klidně exézek. Určitě to chce dobrého kožního lékaře. Nic se nezkazí, když se to bude promašťovat čímkoliv, mně se osvědčila mastička s pupalkovým olejem od Dr. Theisse.

Snad jsem Vám trošku pomohla.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
8.1.04 09:11

alergie a mlíčko

Ahojky,

manžel je alergik-astmatik a vůbec celá jeho rodina je na tom stejně. Naše dcera Lenička má atopický ekzém. První projevy se objevili už mezi 2-3. měsíce a to i při kojení. Pije Hamilon HA. Začínali jsme s BEBOU, ale dělala jí moc zle na bříško a každou noc proplakala.

Doporučili mi používat HA-mléko do 3 let. Mléčné výrobky jsem zkusila okolo roku. Pokud má v jídle kys. smetanu nebo sní smetánek, tak je to v pohodě, ale jídlo které je z kravského mléka aktivuje ekzém hrozným způsobem.

Tyto děti by vůbec neměli mimo citrusových plodů hlavně čokoládu a kakao. Dále je spousta nedoporučených potravin, ale spíše jde o to vyzkoušet na co dítě reaguje. Takže platí vždy opatrně s novou potravinou. Nedávat více nových potravin naráz, aby člověk poznal co škodí.

Jakou mastičku dostali? My třeba používáme Excipial Emulzi. Dostává ji spousta lidí, kteří mají „pouze“ suchou pokožky, ale je skvělá i pro atopiky.

Kdybych mohla ještě nějak pomoct, tak mi napiš. Přeju všem, abyste se nikdy s tou potvorou atop. ekzémem nesetkali.

AJKA+Lenička 16,5 měs + Krtčátko 8 tt ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí