Bazální teplota

Anonymni
23.12.03 23:05

Bazální teplota

Ahoj všichni. Mám otázku. Začala jsem si měřit bazální teplotu. Křivka měla myslím standardní průběh (teploty kolem 36,4 apod), ale najednou se moje teplota vyšplhala na 39,2.Ten stejný den odpoledne klesla na 37 a večer už byla zase kolem 36.Snažíme se o miminko a to prudké zvýšení bylo zrovna těsně „po“. Může to být prvním příznakem otěhotnění? Děkuju za odpověď. Přeji všem pohodové svátky :-) Eva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.12.03 23:15

Bazální teplota

P.S. Tím těsně „po“ jsem myslela ráno po večeru, kdy snažení kulminovalo Eva :-)

• Citovat
  • Upravit
39
24.12.03 00:28

Bazální teplota

Ahoj Evi,

já jsem metodu bazální teploty užívala asi rok, ale už je to tak pět let. Moc si to nepamatuji, tak Ti asi moc neporadím, jen vím, že v době ovulace teplota klesne a pak opět vyletí nahoru, ale už víc než před ovulací (máš potom třeba pořád teplotu nad 37). Ale spíš si myslím, že by se měla měřit jednou denně, nejlépe ráno, ještě než vstaneš z postele - moje tchyně je porodní asistentka, a popsala mi to slovy: „Dej si k posteli teploměr a ráno si ho tam na 5 minut šoupni.“ Tak nevím, jestli je to přesné, měřit si teplotu několikrát denně.

Pak je tu ještě jedna věc, ale s tou si nejsem už vůbec jistá. Mám pocit, že před menstruací Ti teplota znovu klesne, ale pokud jsi těhotná tak zůstane pořád nahoře.

Já jsem si podle bazální teploty naplánovala obě děti - teda jedno je zatím v bříšku. A vyšlo to vždy na poprve.

Přeji hodně štěstí při snažení, a dnes už je štědrý den, tak krásné Vánoce.

Až se to povede, dej vědět.

Pa Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.12.03 10:35

Bazální teplota

Ahoj Helčo,

díky moc za Tvůj názor. Gratuluju k dárečku v bříšku i k tomu, který je už na světě. Já si teplotu měřím přesně tak, jak to popisuje Tvoje tchýně.Ráno si ho tam na pět minut šoupnu :-) Jen při té skoro horečce jsem si ji změřila víckrát, abych věděla, zda klesla. Budu pokračovat a uvidím, jak budu úspěšná já. Krásný Vánoce, jdu dělat rybí polévku :-) Evča

• Citovat
  • Upravit
9
5.4.17 17:56

Prosím poradite?

@Helena24 "Dobrý den včera 4.4.2017 jsem si začala měřit bazalni teplotu včera 37,2°C a dnes 5.4.2017 37,7°C může se jednat o otehotneni nebo je to normální aby mi během jednoho dne tak stoupla teplota moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.5.18 07:18

Ahoj holky,
nechci zakládat novou diskuzi, tak se optám zde a budu doufat, že to zakladatelce nevadí. Snažíme se s přítelem 5 měsíců o mimi zatím neúspěšně. Na příznaky moc nekoukam čili je nebudu rozepisovat. Vím, ze si je každá dokazem hravě vsugerovat. Už 4 měsíce sleduju bazalni teplotu tudíž vím, ze teploty před ovu jsou 36,4-36,6 a po ovu 37,1-37,4…29.4 jsem měla poslední MS. Čekala jsme tedy v půlce cyklu ovu a ze se zvedne BT, ale to se nestalo. Šla jenom na 36,7-36-9 nikdy nepřekročila 37, tak si říkám ha anovulacni cyklus. Včera jsem, ale byla na gyndě a tam mi zjistila, ze ovulace u mě určitě proběhla a ze mám zvýšenou sliznici 9mm. Ze jsem buď těhotná nebo těsně před MS. Chci se zeptat zda jste to takhle některá také měla? A kdyžtak za jak dlouho vám přišla MS? Mě by měla přijít +- 2-4 dny, ale necítím se tak. Vždy mám strasne bolavé bradavky a teď absolutně nic. Jen mě mate hodně teplota. Čekala bych, ze jako vždy se měla teda po potvrzené ovulaci od doktorky prehoupnout přes 37. Těhotenský test zatím dělat nechci myslím, ze by to bylo ještě zbytečne. Dekuju všem za případném odpovědi. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.5.18 08:16

Ahoj, pravidlo zní, že musí být 6 nižších teplot naměřených v předovulačním období. Nejvyšší z těchto teplot (pokud nedojde k nějakému výkyvu teploty ze známých důvodů jako je třeba konzumace alkoholu, měření v jinou dobu než obvykle, přerušovaný spánek, viróza atd.- tyto výkyvy se nepočítají do právoplatně naměřených) tvoří tzv. linii. Po ovulaci se teplota zvedá, třetí den zvýšených teplot by měla překročit aspoň o 0,2 stupně tu linii předešlých teplot. V dalších 12 až 14 či 16 dnech by se měla držet minimálně o ty 0,2 stupně výše, nejméně však nad tou linií. Někdy může dojít k jednodennímu poklesu pod linii i v poovulačním období, může to značit nidaci nebo taky nemusí. Není tedy pravidlo, že musí teploty vystoupit nad 37 stupňů. Existují určité výjimky: pokud teplota druhý nebo třetí den není vyšší než 0,2 stupňů, čeká se do dalšího dne, kdy by měla být minimálně nad linií. Pokud klesne druhý a třetí den pod linii, musí se čekat do dalšího dne, kdy je nutné její zvýšení minimálně o 0,2 stupňů. Za těhotenství se považuje zvýšení teplot po dobu 18 dnů a více. Je dobré sledovat i další příznaky, jako je stav cervikálního hlenu, případně stav čípku. Tato tzv. symptotermální metoda může napomoci nejen k dítěti, ale pokud se pečlivě dodržuje, může sloužit i jako spolehlivá antikoncepční metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.5.18 08:34

@s.y.p.t.a

Tyjo děkuji za vysilující odpověď. Ok z BT mám teda jasno a čípek taky sleduju teď je tvrdý a uzavřeny a výšku jsem ještě nevychytala takže nevím. A zvýšena sliznice 27 DC 9 mám asi také není rozhodující, ze? Je to proste asi jen dobre prostředí pro uchycení vajíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.5.18 09:15

@s.y.p.t.a
Plus teda teď jsem si zaměřila normální teplotu a mám ji zvýšenou 37,3. Nachlazena nejsem tak budu doufat v to nejlepší :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.5.18 09:18

Přesně tak. V tomto stádiu ti nikdo neřekne, jestli se to povedlo nebo ne. Vyčkej a uvidíš. I kdyby se to nepovedlo tentokrát, povede se příště :). Kolikátý den máš zvýšenou bazální teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.5.18 09:19

Nedoporučuji si měřit teplotu během den. To není absolutně vypovídající hodnota. Je zde mnoho zkreslujících faktorů. Bazálka je jen ta měřená hned po probuzení, za přibližně stejných podmínek, ve stejnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.5.18 09:45

Nemyslím bazalni teplotu, ale tu normální co si meris v podpaží. U BT vím, ze se měří jen ráno v tu samou hodinu nejlépe. Je to 10 dni co je vyšší @s.y.p.t.a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.5.18 09:50

Tak počkej a uvidíš. Pokud víš, kolik je tvoje obvyklá luteální fáze, tak už její prodloužení by mohlo naznačit těhotenství. Nejlépe je ale opravdu vydržet těch 18 dní zvýšených teplot, potom nepotřebuješ ani těhotenský test :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.5.18 10:03

@s.y.p.t.a
Dobře moc Dekuju za rady a názor :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.5.19 12:26

Bazalni teplota

Omlouvám se anonymní dotaz. Mohla bych poprosit názor na můj graf? Měřím poprvé a mám u přečtené, ale potrebuju to vysvetlit selskym rozumem : :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí