Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Melody 4 nutrilon AC není pro děti s ABKM vhodný, bílkovina je tam sice naštěpená, ale pořád tam je… ne všechny děti to budou tolerovat ![]()
@Melody 4
Dr rikal, ze pojistovna proplaci jen do roka. Tskze i pak lze na recept a je jen s doplatkem 160?
@malinika píše:
@martina.se No právě že ne…tam prý bývá spíš problém, že pokud se používá často, může se tím právě vyvolat i alergie na soju, která by se jinak ani nemusela rozvinout.
Přesně tak a kromě toho soja není příliš vhodná pro děti (a pro muže v produktivním věku). Tohle je jeden starší článek, ale dají se jich najít fůry:
@Anais píše:
@Melody 4 nutrilon AC není pro děti s ABKM vhodný, bílkovina je tam sice naštěpená, ale pořád tam je… ne všechny děti to budou tolerovat
Můj syn měl ABKM, toto mléko mu předepsali v nemocnici kde skončil s dehydratací, protože ho po normálním mléku bolelo břísko a odmítal jíst. Mé rozhodně nevykládej co je a není vhodné. Já se řídíla radou doktorů, Nutrilon AC je na toto přímo vyroben.
@MV313 píše:
@Melody 4
Dr rikal, ze pojistovna proplaci jen do roka. Tskze i pak lze na recept a je jen s doplatkem 160?
My jsme dostávali recept na každé mléko až dokud potřeboval. Takže tuším do 2,5 let.
@Melody 4 no já píšu, že ne každý dítě ho bude tolerovat
Info pro zakladelku, aby byla opatrná, když bude zavádět
@Orgován při ABKM je to Neocate nebo Alfamino V jiných je bílkovina!! Je jen na předpis a doplácíš cca 200 CZK za balení. Ale je to hnus, hrozně hořký.
Jinak můžeš dávat rostlinné, ale ty jsou určeny pro starší děti.