Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim holky,
ja i pritel jsme alergici a ted nas rocni prcek ma stejne priznaky jako ja, alergii mam silnejsi. Byla jsem u detske dr, jen na nej kratce mrkla, zeptala se na co mam alergii ja a rekla, at mu dam kapky a sprej livostin. Ja cekala, ze me posle na alergologii, i kdyz testy budou delat az na podzim. Malymu livostin nezabira, oci ma otekle a z nosu neustale tece nudle. Celkove je unaveny a protivny, protoze nemuze spat. Nechce moc jist a do hrani se taky moc nehrne. Proste jako vymeneny. Navic to vycerpava i me. Ma nekdo podobnou zkusenost?
A to musíš mít její doporučení? Jestli se ty sama léčíš na alergologii, tak bych šla s dítětem rovnou ke svému alergologovi, alespoň my tedy máme našeho rodinného, kekterému chodíme všichni.
No ja mam sveho dr 150km daleko. Uz ho nemusim navstevovat tak casto. Na podzim se chystam najit nejakeho tady a zacit znova lecbu. Jen ted nevim co s prckem. Kazdopadne jsem rozhodnuta, ze kdyz se to nezlepsi do vikendu, tak v pondeli ho nekam dostanu. Je mi ho moc lito, vim jak trpi. ![]()
@akasha143 já bych se neptala, prostě bych oznámila, že jdeme toho a toho na alergologii a potřebuju doporučení. My to tak udělali u obou dětí, prostě jsme si zařídili vyšetření a doktorce jen řekli o doporučení. Pokud potřebuješ alibi, tak bych jí řekla, že jsem se radila se svým alergologem a chce dítě vzít do léčby, ale potřebuje doporučení.
@Billi no jde mi i hlavne o to, zda mi da pro nej neco jineho nebo taky rekne at mu dam livostin. Zitra uz asi nejake obvolam a pro doporuceni bych zasla, pokud neda, zmenim dr.
A kolik bylo vasim detem a co pomohlo?
Nám dělali testy na alergologii také v roce bere aerius, když má i kašel máme doma i ventolin a do nosu má v sezóně Allergocrom. Poradili nám i jaký krém, doplňky stravy atd za mě určitě doporučuji alergologii nám tam pomohli hodně, malému léčba hodně pomohla.
@akasha143 s prvním jsme byli v 10 měsících a nic se nepotvrdilo, s druhým taky v 10 měsících a tam máme dýchátko s kortikoidama, ale moje děti mají i jiné problémy. Ale ono to je i o přístupu, na alergu ti řeknou co a jak. Syn teď bude jezdit na injekce, protože má špatnou imunitu…
Malá měla minulý rok taky příznaky alergie na pyl, vždycky jí natekly a zčervenaly oči i když jsme jen jeli kolem rozkvetlého pole v autě. Doktorka nás poslala na alergologii, mezitím jsme malé začali dávat vitamíny, které jí zabraly asi za měsíc, tuším a od té doby má fakt pokoj, může klidně lítat po venku s pampeliškou a nic jí to neudělá
Na alergologii už nic nezjistili, čekali jsme dlouho než jsme přišli na řadu a v té době už měla po alergii.
Holky, mě bylo ale řečeno, že malým dětem alergii neřeší. KLuk mi s tím teď taky bojuje ( já taky- ale to by bylo na dýl) a tak mě docela dostalo, že vy všichni chodíte k alergologovi? ![]()
Kdy jste byli t¨na testech? Teď nebo na podzim? Je mi ho líto, kapu kapky, odsávám, ale nelepší se. Pořád nudle a začal i kašlat. V noci chytil docela kašel a jakou dobu trvalo, než přestal…
@DeTer my jezdime na kliniku, kde berou normalne i kojence. U malych deti se hur prokazuje.
@Billi Kluk už přes měsíc nudluje, ted zača i dost kašlat. Nevím, jestli je to tím, že jsem začala dávat jitrocelový sirup, který krček uvolnil, ale dneka v noci se dusil až mi ho bylo líto. Dětská když jsme tam byli minulý týden řikala, že mám kapat Fenistil kapky, jsou proti alergickým reakcím, ale kluk pořeád nic. Pořád nudle a ted i ten kašel… Já sama jsem začala před týdnem zase se Zodacem, protože se mi udělal brutální exém, o rýme a kašlu nemluvě a už se lepším, ale co s ním? Teda volat rovnou na alerglogii? ![]()
@DeTer mam to same. Jen dr mi rekla at mu dam livostin plus fenistil a zlepseni nikde. Vidim jak se trapi.
@akasha143 Já už jsem ale úplně zoufalá. V noci jak se chuděrka úplně dusil
Zítra zavolám pediatře a kdyžtak rovnou na alergologii… Potřebovala bych to taky, ale nejdřív on
Je mi ho úplně líto.. Už aby to všechno kvést přestalo
@DeTer no me prave detska docela odbyla. Malej nespi neji, je z toho protivny, coz se podepisuje i na me. Tak rada bych mu pomohla… Ja beru claritin a jsem v pohode, ale co ten malej? Smrkat neumi, prasky nemuze, strikani do nosu a odsavani uz bojkotuje. A proces kapani do ocicek je fakt boj. To uz skoro nevidi, jak je ma zaslzene a opuchle ![]()
Taky zitra zavolam kam se da. Nekde nas snad vemou…
@DeTer @akasha143 osobně bych pediatru seznámila s tím, že se to nelepší, vy máte taky alergii, tak chcete vyšetření na alergu. Třeba se to nevyřeší, ale bude se to hlídat a včas si je pozvou na testy, navíc na alergo jsou strašně dlouhé objednací lhůty. Já objednávala na začátku března a vzali nás v květnu, takže bych nelenila a objednala, aby se to začalo řešit včas.