Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, už skoro měsíc se mi na obličeji dělá zvlastni vyrážka, kterou jsem nikdy neměla. Kolem očí to mám hodně začervenalé a suchá místa. Svědí to a pálí. Do toho se mi na bradě začly dělat suché šupiny kůže. Napadlo mě, jestli třeba nemám na něco alergii. Konkrétně mě napadly rajčata. (Jedla jsem je poslední dobou hodně) na druhou stranu nevím co ta suchá kůže, vždy jsem měla pleť spíš mastnou. Myslíte, že by to šlo nějak vyléčit doma? K lékaři se mi s tím moc nechce, navíc čekací doba bývá opravdu dlouhá.
Doma to muzes zkouset stylem pokus-omyl, ale muze to byt na dlouho. Rychlejsi a efektivnejsi bude ten doktor ![]()
@Nikoll365 píše: Více
Neexistuje alergie nebo ekzém…
Ekzém je alergického původu, takže to má souvislost a tvá vyrážka je ekzém, tedy alergie.
Tedy když zjistíš z čeho ji máš, tak ji vyléčíš doma i bez doktora
Zřejmě máte oslabenou imunitu a projevuje se to na kůži. Poradila bych vám užívat kvalitní probiotika. Jakmile je střevní mikrobiom v nerovnováze, projevuje se to na zdraví celého těla, i včetně psychiky.
Ségra měla něco podobného okolo očí v zimě. Musela jít na kožní, protože ji žádná mast z lékárny nezabírala. Bohužel si nevzpomínám na jméno té mastičky od doktorky, co jí pomohla, ale prý se to občas takhle v zimě objevuje ![]()
Měla jsem to stejné a nakonec se z toho vyklubala dermatitida jako blázen, protože jsem se to snažila léčit doma mastičkama atd sama. Takže bych raději zašla k dr.
Dobrý den,
Prosím o radu již několik měsíců se mi na zádech bokách rukou a pod paží záhadně objevý takové to červené svědivé fleky které vypadají jako kousance od hmyzu nebo pod viz foto. Druhý den se mi na pár dní ztratí a poté opět záhadně objeví, vyšetření na alergologii mi dopadlo zcela negativně a žádná alergie u mě nebyla vypozorována, nevíte prosím někdo o co by mohlo jít?? Děkuji za vaše rady.
Prosím o radu již několik měsíců se mi na zádech bokách rukou a pod paží záhadně objevý takové to červené svědivé fleky které vypadají jako kousance od hmyzu nebo pod viz foto. Druhý den se mi na pár dní ztratí a poté opět záhadně objeví, vyšetření na alergologii mi dopadlo zcela negativně a žádná alergie u mě nebyla vypozorována, nevíte prosím někdo o co by mohlo jít?? Děkuji za vaše rady.